Simptome ciudate si tulburari

20-06-2017
Karlos
Nu este medic/terapeut
Karlos
Am avut anxietate generalizata in trecut, iar acum am alte simptome si anume am gesturi care le repet si le fac de mai multe ori altfel, nu imi dispar din cap.

Am luat 6 luni tratament dar acum a revenit simptomele sub alta forma(cea de mai sus).

Nu exista un tratament natural? sau ce alt remediu pot face?
2 comentarii
1
21-06-2017, ora 07:59
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Ați consultat și un psihoterapeut?
Dacă nu, încercați și cu psihoterapie, care vă poate ajuta să descoperiți cauza acelor simptome și diminuarea lor până la dispariție.
0
21-06-2017, ora 18:53
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Uneori, anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale, de care, de multe ori, nu suntem constienti
Oamenii anxiosi sunt extrem de ingrijorati cu privire la multe aspecte ale vietii (familie, bani, sanatate etc). Acestia se simt agitati si nerabdatoari, catastrofeaza, sunt atenti la potenţialele pericole (“daca o sa se intample …daca o sa faca…daca raman fara”), se simt obositi mai tot timpul, nu se pot relaxa si nu se mai pot concentra asupra sarcinilor pe care le au de indeplinit. In plus, se confrunta cu tot soiul senzatii fiziologice, somatizari (stari de ameteala, amorteala, gastrita, insomnie, migrene etc).
Pentru rezolvarea acestor probleme de anxietate se recomanda sedintele de psihoterapie.
Concret, psihoterapia vă ajută:
- să intelegeţi cauzele şi mecanismele prin care se întreţin manfestările anxioase. De obicei, stilul de gândire, convingerile despre noi înşine, convingerile despre lume şi viaţă sunt cele care generează tulburările de anxietate.
- să învăţaţi şi să exersaţi tehnici şi metode de autocontrol mental şi emoţional, care vă vor permite să aveţi un mai bun control asupra gândirii, antrenand-o să devină mai obiectivă, precum şi stări de relaxare, de detensionare şi calm.
- să fiţi mai energic, mai performant cu încredre mai mare în forţele proprii şi, mai ales, să aflaţi cum să preveniţi apariţia unor probleme asemănătoare.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală se poate realiza foarte bine în cabinet, dar, la fel de practic și eficient, sedinţele se pot ţine şi online.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul