Simptome dupa atac de panica | Forumul Medical ROmedic

Simptome dupa atac de panica

01-08-2018
Ionut Octavian
Nu este medic/terapeut
Ionut Octavian
Buna ziua, ma numesc Octavian si o sa fac 18 ani in decembrie.
Am avut primul atac de panica prin decembrie anul trecut si am ajuns la spital pentru ca nu stiam ce se intampla cu mine si de ce tremur, am tensiunea si pulsul mare.
Am fost si la cardiolog si mi-a facut un EKG, am avut si holter EKG si mi s-a facut si o ecocardiografie, am avut si analizele la sange facute. Toate au iesit bine dar eu cand am avut holterul cand luam ce medicamente mi se prescrisesera dupa ce am avut tensiunea si pulsul mărit (Tritace de 2.5 si Concor de 2.5) si mi-a zis doctora sa continui sa le iau pana cand o sa ma duc din nou la ea.
După ce am vazut ca mi-au iesit toate bine m-am mai linistit. Dar de vreo 2 saptamani cand vreau sa ma culc simt o teama puternică și simt ca nu respir cum trebuie si ca respir greu, si simt ai un fior in stomac de la frica. Respiratie greoaie am mai avut dupa primul atac de panica, cam 2 zile pe saptamana simțeam că respir greu dar acum simt ca m-a luat anxietatea foarte puternic si nu pot dormi de teama acestei respiratii si fiorului din stomac. Eu as vrea sa aud o parere dacă respiratia aceasta poate sa fii rămas din cauza atacului, pentru ca eu ma gandesc mereu ca as avea vreo boala.
3 comentarii
0
01-08-2018, ora 15:24
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Octavian, tot ce descri tu, sunt simptome ale anxietatii. La inima nu ai nimic. Este nevoie ca tu sa intelegi in ce constau tulburarile anxioase, cum se manifesta si din ce motiv, iar pentru asta, iti recomand sa mergi la un psihoterapeut (de preferat ca acel psiholog sa fie si clinician) si in paralel, neaparat sa continui tratamentul psihiatric. La psiholog vei intelege cel mai bine ce e de facut si vei putea trata aceste probleme pe car le descri. Sanatate!
0
01-08-2018, ora 16:06
Ionut Octavian
Nu este medic/terapeut
Ionut Octavian
Multumesc frumos pentru raspuns, va voi urma sfatul!
0
01-08-2018, ora 18:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colega mea îți recomand să mergi la un psiholog clinician cu experiență pentru o evaluare, iar pe baza rezultatelor să urmezi psihoterapie concomitent cu medicația.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul