simptome medicamente sau scleroza?

11-09-2011
luiza87
Nu este medic/terapeut
luiza87
Buna ziua. Am o mare neliniste. Mama mea in varsta de 55 de ani a suferit un episod major depresiv in urma caruia a fost internata la un spital pshiatric, dupa care i s-a dat ca tratament tranxene, depakine, fevarin, romparqine, insa la o saptamana dupa tratament au inceput sa o doara muschi mainilor, picioarelor, articulatiile, miscarile sun f incete, nu are echilibru, se ridica f greu din pat, cand dorme nu se poate intoarce de pe o parte pe alta si in plus are si pierderi de memorie, de ex. uita ce zi este cate odata, sa ia pastilele, pierse notiunea timpului etc. Urmeaza sa mergem la un neurolg dar pana atunci nu am liniste. Poate fi efectul medicamentelor sau poate fi vorba de ceva mult mai grav. Mentionez ca a fost si anemica, i sa administrat sange.
V multumesc anticipat.
4 comentarii
0
12-09-2011, ora 08:41
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Trebuie sa mai fie un medicament pe care l-ati omis. Romparkinul se asociaza unui antipsihotic-vedeti care e acela. Eu cred ca e efectul medicatiei, mai ales al antipsihoticului, desi nu apare mentionat. Mai putin pierderile de memorie- aici trebuie investigata prin tomografie computerizata.
0
12-09-2011, ora 13:52
luiza87
Nu este medic/terapeut
luiza87
Am omis medicamentul Seroquel XR si durerile de coloana care sunt mari de cateva zile, mentionez de asemenea ca a mai avut probleme cu coloana.
Va multumesc.
0
12-09-2011, ora 18:16
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Ce pot sa va spun fara a va vedea este ca mama nu are nevoie de Romparkin. Banuiam ca ia un antipsihotic, caci romparkinul se da pentru a preveni anumite reactii adverse care apar la antipsihotice, dar seroquelul nu da acele reactii( e vorba de efecte extrapiramidale).
Dar pentru ca spuneti ca mama are dureri mai vechi de coloana, nu se poate spune fara a o vedea care e cauza starilor ei neplacute de acum. Depinde si ce diagnostic psihiatric are si daca sunt necesare sau nu toate medicamentele de mai sus. Va sugerez sa mai faceti o evaluare psihiatrica pentru a va lamuri.
0
12-09-2011, ora 20:05
luiza87
Nu este medic/terapeut
luiza87
Va multumesc pt sfaturi, o sa merg cu ea la neurolog pt ca ma nelinistesc pierderile de memorie aparute, dupa care o sa mergem si la alte investigati la coloana.
O seara cat mai placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: