simptome multiple: arsuri gastrice, durere in piept, nod in gat, dureri abdominale

28-03-2013
StefanMZ
Nu este medic/terapeut
StefanMZ
Am decis ca pentru 7 luni sa merg in Italia ca sa vizitez tara (unde inca ma aflu pentru moment) dar am observat ca de la sosirea mea aici am inceput sa am probleme.
1. In primele doua luni am avut frecvent arsuri gastrice dupa ce mancam ceapa, usturoi sau chiar de la miros de mancare prajita. Cu timpul au disparut de la sine si nu au mai aparut deloc (au fost momente in care am avut dureri din cauza arsurilor).
2. In a treia luna am inceput sa am dureri in piept destul de puternice care persistau pe parcursul zilei (ma durea si cand radeam, imi suflam nasul, ma aplecam, inghiteam mancarea, stateam degeaba etc). Au fost cateva nopti in care parca nu puteam sa respir cum trebuie si uneori ma durea doar cand dormeam cu mana pe piept, durerile mai apar acum doar cand stau adunat/aplecat.
3. In a patra luna am inceput sa simt un nod in gat sau mucozitate care a persistat pana acum si care ma deranjeaza cand inghit mancarea sau beau apa (simt de parca apa o am in gat cand am eructatii). Tot in aceasta luna am inceput sa am dureri de spate care incep din zona lombara si se intind pana la mijlocul spatelui (durerea persista si acum).
4. Am inceput sa observ ca parca simt ceva ciudat cand mancarea trece prin esofag. Nu ma doare cand trece mancarea dar parca simt ceva ciudat, iar cand ma fortam sa am eructatii parca erau infundate (timp de doua luni aveam peste 50 de eructatii pe zi fara motiv).
5. Acum in ultimele zile am inceput sa am dureri abdominale care dispar cu trecerea timpului si nu sunt puternice.
Vizita la dragul medic de familie italian (de profesie chirurg) a rezultat in acest razand cand i-am spus ca ma tem sa nu am cancer esofagian sau ceva fatal si mi-a dat sa iau Maalox Plus si Piros pentru dureri din piept (spunand ca e din cauza pozitiei incorecte pe care o am cand stau la PC, unde petrec destul de mult timp).
Am observat ca dupa ce casa unde locuiesc era sa fie mistuita de flacari (noroc ca am stins focul la timp) si am inhalat foarte mult fum durerile din piept pret de doua zile au devenit mai puternice.
Am 20 de ani, inaltime 1.72, greutate 63-65 de kg (un unele dimineti aveam 63 iar in altele 65), dieta echilibrata, nu fumez, nu beau, sufar de astm intermitent, nu exista cazuri de cancer in familie (doar de diabet).
As aprecia niste sfaturi si idei!
3 comentarii
0
28-03-2013, ora 20:01
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Bea doar apa imbuteliata si mergi la un alergolog, poate ai reactiile astea si de la alergeni.
0
02-04-2013, ora 00:22
StefanMZ
Nu este medic/terapeut
StefanMZ
Pe langa alergolog o sa mai merg sa-mi fac si un bariu ca sa vad ce e cu senzatia asta ciudata din piept atunci cand trece mancarea pe acolo (am observat ca senzatia dispare atunci cand inghit mancarea stand usor aplecat).
0
02-04-2013, ora 21:07
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Nu-i rea ideea, poate ai hernie hiatala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsurile la stomac
  • Medicamentele pentru arsuri la stomac legate de afectearea silențioasă a rinichilor
  • Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieți
  • Durerea de burtă
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Durerea cardiacă - de ce, când și cum apare?
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  •