Simptome negative?

07-12-2011
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna ziua!Desi am fost diagnostica cu episod depresiv major, mi s-a zis ca sufar de simptome negative, fara sa fi avut vreodata simptome pozitive.Iau tratament cu Solian (200mg/zi), si dupa cam 3 saptamani au aparut mici rezultate, in ideea ca ma mobilizez mai usor sa fac unele lucruri(nu mai stau toata ziua in pat si admir tavanul).As dori sa stiu cat mai trebuie sa astept pana sa ma refac total, cat mai trebuie sa urmez acest tratament si ce am pana la urma?(medicul mi-a zis ceva de tulburare psihotica, nimic mai mult).Multumesc pentru interesul acordat!
37 comentarii 12 Înainte ›
0
07-12-2011, ora 21:34
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Tot ceea ce va pot spune este ca Solianul, in doza recomandata pentru dvs este un tratament foarte bun pentru o psihoza cu simptome negative. Daca va veti reface partial sau total depinde de raspunsul organismului dvs si de tipul de personalitate pe care il aveti. Daca sunteti o fire introvertita si aveti o tendinta naturala la izolare e greu de crezut ca in urma vreunui tratament veti deveni extrovertita si veti avea mult mai multi prieteni. Daca in schimb erati o fire vesela inainte de boala si comunicativa, sunt sanse bune sa redeveniti persoana care ati fost.
0
07-12-2011, ora 22:08
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns si promptitudine!Da, eram mai introvertita in sensul ca imi exprimam mai greu sentimentele si lucrurile ce le aveam pe suflet.Insa, asta nu insemna ca nu aveam prieteni sau ca nu imi placea sa ies la un suc sau o poveste cu ei.Singura mea problema de genu era doar tracul.Acum, ca incet imi revin, am si mai multa incredere de sine(ma concentrez si memorez ceva mai usor datorita vointei-cred) si fac tot posibilul sa inving aceasta fobie(de a atrage atentia) pentru ca stiu ca doar prin exercitiu se poate elimina(macar partial).Daca este posibil, as dori sa stiu in cat timp imi voi reveni total(daca se poate), in ideea ca Solianul isi face efectul in timp, incetul-cu-incetul(din cate am inteles)?Va multumesc!
0
07-12-2011, ora 23:33
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna seara. Tipul de temperament introvertit sau extravertit este innascut. Cu toate acestea, prin multa munca poate fi depasit in timp si chiar daca nu veti fi foarte extravertita veti reusi totusi sa va orientati spre exterior, spre ceilalti in loc sa va inchideti in lumea dvs. Va recomand, si cu indicatie si din partea psihiatrului care va urmareste tratamentul, sa incercati sa faceti consiliere psihologica si sa incepeti sa va dati seama de la inceput cand aveti tendinta de a va inchide si sa va creati modalitati de a iesi din acele stari negative.
0
08-12-2011, ora 07:55
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Va multumesc frumos pentru raspuns si interesului acordat ! Ii voi propune medicului sa vad ce spune, in special acuma ca stau mai bine la capitolul vointa ! Multumesc inca o data !
0
08-12-2011, ora 10:29
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Daca mai sunt si alte pareri sau alte persoane care s-au confruntat cu asa ceva, nu ezitati sa imi scrieti ! Cu aceasta ocazie doresc multa sanatate tuturor celor de pe forum !
0
08-12-2011, ora 23:04
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Hmm.. nu am inteles exact daca esti in depresie sau daca ai avut o tulburare psihotica (pentru aceasta din urma trebuia, cred, sa prezinti si ceva simptome pozitive). Dar, draga Emmma, cred ca depinde numai de noi daca vrem sa ne scoatem din starea de apatie/anhedonie in care suntem. Eu, de exemplu, m-am tot vazut in ultimele 10 zile cu prietena mea cea mai veche care lucreaza in strainatate si care se intorsese acasa pentru o scurta perioada, azi am iesit la bere cu un amic din cartier, iar lunea viitoare am rezervare la teatru, unde ma voi duce cu sora mea. Precizez ca de mai mult de un an refuzam sa mai socializez, dar cred ca e timpul sa reinnod relatii cu vechi prieteni si, de ce nu, sa-mi gasesc noi prieteni. Orice s-ar fi intamplat cu noi in trecut, viata merge mai departe! :)
0
09-12-2011, ora 14:04
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
In primul rand as dori sa spun ca ma bucur ca ai reusit sa te mobilizezi, nu este bine deloc sa te izolezi, asta am constat si eu.Problema e ca eu degeaba ies-daca nu simt placere, degeaba citesc o carte-ca defapt nu ma mai intereseaza lectura si mai pe scurt : anhedonie, lipsa de vointa, lipsa energiei, concentrare si memorare slaba (cateodata pot confunda evenimentele de azi cu cele de ieri, ca si cum trecutul s-ar contopi).Constientizand ca ai aceste probleme, normal ca am dat si in depresie, depresia fiind astfel secundara bolii de fond.Si da, mi s-a zis ca este o psihoza, desi in trecut nu am avut simptome pozitive(doar un medic a considerat ca aveam un fel de delir mistic).Si...cam asta ar fi problemele cu care ma confrunt.
0
09-12-2011, ora 23:22
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Emmma;esti pe mani bune. Administrezi solian ;200 pe zi, problema e ca administrezi zilnic fier rosu si fier galben. Solutia e foarte simpla;imi asum responzabilitatea ca te pot ajuta;doar cu motivul ca ai nevoie de ajutor.

Vorbim pe mesageria privata.
0
12-12-2011, ora 16:51
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Alte pareri?S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
0
06-01-2012, ora 12:17
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor!Din pacate am revenit pe forum sa va cer din nou ajutorul, starea mea s-a agravat, nu mai pot face fata nici celor mai simple lucruri;abia ma pot trezi dimineata din pat si ma omoara vidul, golul asta mental.Ma simt mult prea obosita sa mai fac ceva.Eventual sa iau ceva vitamine, mai ales acuma ca ma asteapta sesiunea iar memoria si atentia mea e la pamant.Orice parere binevenita, va multumesc!
0
06-01-2012, ora 13:48
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Buna;

Stiu prin ce trece, si normal sa-te simti asa de la solian, orice antipsihotic are un efect ciudat.

Eu de 6 ani iau 200 mg zilnic solian, 2 ani am ascultat de psihiatru(dar el nu intelege cum e sa te simti bine si fericitita), dupa 2 ani nu am mai ascultat de psihiatru si asa mi-am rezolvat de una singura problema(am descoperit ca solianul chiar poate aduce fericirea ce nu imi imaginam...)
0
07-01-2012, ora 18:47
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Multumesc Sabrina de raspuns.Efect ciudat nu as putea spune, efectele ciudate cred ca se datoreaza bolii si nu neaparat medicatiei, cel putin la mine, aici ma refer la acea stare de dereaalizare, o stare foarte ciudata cand ti se pare ca te uiti la un film si tu esti un spectator, e chiar horror, noroc ca am ajuns sa ma mai stapanesc cat de cat.
In schimb, imi pare bine sa aud ca iti merge bine cu Solian, sau nu?(nu am prea inteles ultima fraza)
0
07-01-2012, ora 21:50
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Din toate antipsihoticele, preferatul meu este solianul 200 mg.De ce crezi ca ma laud?sunt fericita, sunt multumita de viata, nu vreau nici o schimbare si daca ar fii ideea psihiatrului in privinta medicatiei, eu ma opun.

Am suferit mult;si de cand am descoperit ca antipsihoticele au roluri diferite, am studiat mai mult din carti si am nimerit ceva, principiile mele cu refer la medicatie sunt;continutul, cantitatea si timpul.Am experimentat si pe animalele mele de casa, inainte sa experimentez pe mine.

Cand luam Zyprexa(la aceeasi nivel de cantitate cu solianul, vine cam peste 3mg...)nu am reusit sa gasesc nici o speranta, ma simteam drogat, un nivel de inteligenta slab, lipsa de creativitate, teama, etc.
Am observat ca psihiatra habar nu are ce se intimpla cu mine, asta ma determinat din putina mea inteligenta sa studiez ore in sir si daca repetam propozitia de 6 ori ca so inteleg...

M-am pus pe picioare singura;daca ma-i cunoaste, nu ti-ai da seama ca sufar de vreo boala mentala, nu-ti ai da seama ca administrezi medicatie psihiatrica, etc.Eu niciodata nu voi asculta de psihiatru sau psihiatra;ei te pedepsesc din lipsa de cunostiinta.
0
15-01-2012, ora 18:44
gissele
Nu este medic/terapeut
gissele
Buna emma.intr-adevar desi avem un istoric diferit al afectiunii, simptomele in momentul de fatza se aseamana destul de mult.La un moment dat ai zis ca te simti mai rau, asta dupa ce ai inceput medicamentatia.este foarte posibil sa fie tocmai din aceasta cauza sau daca persista prea mult( mai mult de o luna fara nici o ameliorare sau chiar inrautatire )trebuie neaparat discutat cu doctorul.Starea pe care ai descris-o ('abia ma pot trezi dimineata din pat si ma omoara vidul, golul asta mental.Ma simt mult prea obosita sa mai fac ceva.')ma regasesc cum eram la 3 luni dupa inceperea primului tratament prescris deci clar pt mine nu era ok.Nu am inteles de cat timp ai inceput tu tratamentul.
De asemenea o mareee problema, cel putin pt mine, era sa explic doctorului ce am pt ca in 10-15 min era total insuficient Astfel dupa esuarea primului tratament am ales un psihiatru care e in acelasi timp si psihoterapeut psihanalist si in urma a 2-3 sedinte mi-a dat un medicament care mie cat de cat ok, nu f ok.dar trebuie rabdare.Eu iau bupropio(substanta activa)de 14 zile.primele 7-8 zile a fost ca un soc pt mine in sensul ca efectiv am simtit cum parca sunt bagata in priza si ma reconectez la viatza, din toate punctele de vedere si pt prima data dupa un an jumate m-am simtit ca un om normal. Acum e ceva mai diminuat dar oricum mai bine decat eram inainte.Fiecare raspunde diferit si un medicament nu poate fii universal valabil pt oamenii cu aceleasi simptome de aceea trebuie discutat f bine cu doctorul.
imi pare bine ca am cunoscut o persoana cu experientza asemanatoare cu a mea si sper sa mai tinem legatura

multa sanatate
0
15-01-2012, ora 18:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Emmma

Tu iei Solian care este un antipsihotic.
Dar daca zici ca ai tulburare depresiva majora unde de ce nu ti-a dat doctorita nici un antidepresiv pe langa Solian ?
0
16-01-2012, ora 08:58
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor, va multumesc pt interesul acordat!Da, am uitat sa precizez ca mai iau si seroxat 3 capsule pe zi (pe langa gabaran si abilify).
0
16-01-2012, ora 18:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Emmma

Rugati medicul psihiatru sa va schimbe antidepresivul daca nu va simtiti bine cu el.
Eu am schimbat vreo 10 pina sa ajung la cel potrivit.
0
16-01-2012, ora 18:50
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Va multumesc frumos de raspunsuri, asa voi face, voi cere medicului sa mai umble putin la schema.
0
20-01-2012, ora 18:15
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
A luat cineva leponex, ce parere aveti de acest medicament?
0
22-01-2012, ora 16:42
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna ziua, am fost diagnosticata cu schizofrenie simpla, si mai stiu pt fiecare ajuta alt tratament, ca nu exista unul standard.Insa, ceea ce nu am gasit pe net, statistic vorbind, cati dintre acestia isi revin, avand in vedere ca se raspunde mai greu la tratament.Mi-a mai zis dr ca in cazul in cazul in care aveam o alta forma de schizo, cu halucinatii si/sau delir sansa de a raspunde la tratament ar fi fost mai mare.
0
22-01-2012, ora 22:01
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Buna Emmma. Te-ai gandit sa mai consulti si alt medic psihiatru, sa vezi acesta ce-ti zice cu privire la simptome, diagnostic si tratament?

Toate cele bune!
0
27-01-2012, ora 18:48
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna! In primul rand multumesc celor care mi-au raspuns.Da, m-am mai gandit si la varianta asta.Plus ca am mici nedumeriri(de ex de ce acest diagnostic si nu depresie rezistenta la tratament sau altceva), dar in curand merg din nou la medic si il voi intreba.
0
16-06-2012, ora 13:30
perseverenta
Nu este medic/terapeut
perseverenta
Buna tuturor! Este prima data cand intru pe acest forum si, ca atare, am ceva emotii..In primul rand sa va spun cate ceva despre mine..Acum cateva luni am fost diagnosticata cu tulburare psihotica cu simptome negative, fara a prezenta si simptome pozitive. Mi s-a administrat zyprexa 10 mg tratament pe care l-am luat cu cateva intreruperi pana acum 2 zile. Inainte de tratament dar si pe toata durata acestuia am acuzat urmatoarele simptome reducerea capacitatii de a gandi si a tuturor celorlalte capacitati cognitive, lipsa gandurilor, respectiv incapacitatea de a produce ganduri, memorie foarte slaba, saracirea continutului de idei, saracirea vocabularului, lipsa trairilor afective..nu pot sa plang, nu pot sa rad sau sa zambesc macar, nu sunt capabila sa traiesc nici un fel de emotie. Nu pot comunica cu nimeni, prieteni, familie, pentru ca nu am ganduri, idei, nu ma pot exprima.Sunt in stare sa ascult pe cineva vorbind langa mine ore in sir fara ca eu sa pot spune ceva.Sufar foarte mult pentru ca a devenit vizibila aceasta stare si de multe ori mi se atrage atentia cerandu-mi-se sa vorbesc sa spun si eu ceva.sau intrebandu-ma de ce tac intruna..
-
Asa cum rezulta din ce am spus mai sus, zyprexa nu m-a ajutat cu nimic, am incerca si seroquelul si abilify dar in zadar. Nici macar o minima imbunatatire care sa-mi dea putina speranta.Stiu ca simptomele negative sunt mai rezistente la tratament, dar am aproape un an de zile de tratament si nu se simte nimic. Pur si simplu sunt ca la debutul bolii.
In urma cu doua zile am fost la medic si mi-a prescris solian 300, spunandu-mi ca acesta are rezultate f.bune in ameliorarea si chiar vindecarea simptomelor negative
.
As vrea sa stiu daca acesta este tratamentul potrivit simptomelor mele si daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de stari..

Sunt dispusa sa am oricat de multa rabdare, sa incerc orice numai sa ajung sa functionez la capacitatea intelectuala maxima- pentru ca acum ma simt ca si cand as avea un grad de handicap.

Multumesc anticipat tuturor celor ce vor viziona acest mesaj!
0
16-06-2012, ora 14:05
BingoTheClown
Nu este medic/terapeut
BingoTheClown
Salut,

am primit si eu reteta cu Solian si Romparkin, pentru tulburare deliranta, dar m-am asa si asa, parca mai rau. Ma gandesc sa vorbesc cu psihiatrul sa opresc tratamentul fiindca lucrez pe o macara si simt ca nu mai fac fata.

@perseverenta

Am o intrebare pentru tine, iti dau acum un mesaj privat.
0
16-06-2012, ora 16:45
perseverenta
Nu este medic/terapeut
perseverenta
Buna! Poti sa-mi scrii mesajul in continuare pe forum, sa ma pot familiariza si eu incet-incet cu utilizarea acestuia! Din ceea ce cunosc despre Solian, se pare ca este eficient si in tratarea episoadelor delirante.Oricum prezinta mai multa siguranta la administrare intrucat efectele adverse sunt mult mai slabe decat in cazul celorlalte antipsihotice. Tu spui ca nu mai faci fata cu el..In ce sens te-a afectat
In plus, tu prezinti simptome pozitive=delirul- prin urmare ai mari sanse de remisie! Inca ceva- eficienta lui in afectiunea de care suferi depinde in mare parte si de doza in care iti este administrat- in cazul simptomelor pozitive doza recomandata este de la 400mg in sus. Nu stiu, nu ai precizat cat iei..
0
16-06-2012, ora 17:29
perseverenta
Nu este medic/terapeut
perseverenta
Astept in continuare raspunsuri la intrebarile mele, din partea celor ce se regasesc in simptomatologia mea si daca este posibil si din partea unui specialist..Ce sanse de ameliorare au astfel de simptome si in cat timp de la inceperea tratamentului...Este adevarat ca Solianul trateaza cu succes simptomele negative...
0
17-06-2012, ora 14:37
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Imi cer scuze daca e o intrebare banala, dar ce este psihoza cu tulburari negative?
0
17-06-2012, ora 15:01
perseverenta
Nu este medic/terapeut
perseverenta
@Cheyenne

O modificare majora in sfera si continutul gandirii, respectiv saracirea gandirii, diminuarea functiilor normale psihice, pierderea fluentei in gandire si exprimare, diminuarea stocului de idei. Toare aceste simptome nu includ insa si pierderea contactului cu realitatea.Sunt doar tulburari de natura formala ale gandirii dar sunt extrem de chinuitoare pentru cel ce le experimenteaza.
0
17-06-2012, ora 15:27
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@perseverenta, Cheyenne

Daca ii zice "psihoza", atunci include si simptome pozitive, adica delir si halucinatii.
0
17-06-2012, ora 21:59
perseverenta
Nu este medic/terapeut
perseverenta
@Cheyenne
Acesta a fost diagnosticul. Din ce mi s-a explicat psihoza poate include orice modificari care pot aparea in formele gandirii, sub orice aspecte s-ar manifesta acestea. Am fost oarecum un caz mai putin frecvent intalnit intrucat nu am manifestat niciodata simptome pozitive.DAR DIN CE AM INTELES DE PE ACEST FORUM NU SUNT SINGURA..
Adaugă un comentariu / răspuns
37 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul