Simptome neobisnuite. Posibil sa fie sarcina?

23-05-2017
Kenz
Nu este medic/terapeut
Kenz
Buna ziua, am 20 de ani iar iubitei mele ii intarzie ciclul foarte mult, in momentul de fata s-a facut aproximativ 1 saptamana si jumatate de intarziere. Inainte de a va spune parerea tin sa descriu situatia mai in detaliu. Am avut relatii sexuale imediat dupa terminarea ciclului timp de 2 zile, dupa am plecat si de atunci nu a mai fost cazul. Ciclul ei este unul foarte neregulat, intarzierele de 1-3 saptamani sunt valabile mereu, s-a intamplat sa vina si la doua luni, asa a fost dintotdeauna iar medicii i-au spus in trecut ca asa functioneaza organismul ei, deci pana acum teoretic nu se prezinta un motiv prea mare de ingrijorare. Facem sex neprotejat si termin afara (am facut asta si cu fosta prietena timp de 5 ani fara niciun eveniment). Sunt sigur ca nu am facut nimic gresit nici de aceasta data m-am controlat ca de obicei. Motivul pentru care incep sa devin speriat este pentru ca de 3 zile acuza o durere de spate foarte mare, aparuta din senin iar astazi dimineata pentru prima data i-a fost greata si a vomitat (dupa ceva nopti dormite foarte putin din cauza facultatii, si nemancat, acestea sunt motivele pe care le spune ea). Nu acuza niciun fel de durere a burtii, doar sanii la atingere. Din spusele ei sunt simptome perfect normale pe care le experiemnteaza mereu inainte de ciclu (durerea de sani, si faptul ca nu o doare burta, spune ca nu e valabil mereu sa o doara). Greata de azi dimineata m-a speriat tare si as aprecia unele pareri sa stim ce e de facut. Noi pana acum am stabilit ca dat fiind ca ii intarzie mereu foarte mult, daca nu ii vine si se face o intarziere de 3 saptamani vom face un test.
Orice raspuns este binevenit mai ales din partea persoanelor cu o eventuala experienta.
Va multumesc.
2 comentarii
0
23-05-2017, ora 11:44
Kenz
Nu este medic/terapeut
Kenz
Am uitat sa precizez ca imediat dupa terminarea ciclului si dupa terminarea actelor sexuale a urmat timp de 5 zile un tratament cu ovule. E posibil ca acestea sa fi influentat ciclul si sa-l fi dereglat astfel provocand intarzierea menstruatiei?
0
24-05-2017, ora 19:35
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Dereglarea ciclului se datoreaza mai ales lipsei/dereglarii ovulatiei, sansele de sarcina fiind astfel reduse oricum iar in contextul dat sunt minime!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul