simptomele prezentei unei sarcini

154 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›
0
17-06-2009, ora 16:47
cofi
Nu este medic/terapeut
cofi
Salut, inca nu am facut testul..ma gandesc sa mai astept cateva zile.pe instructiunile de folosire scrie ca trebuie repetat dupa 3 zile..dar nu vad care e diferenta daca il repet dupa 1 zi sau 3.
pupici
0
17-06-2009, ora 20:35
bubu3
Nu este medic/terapeut
bubu3
Buna Cofi,
sincer nic eu nu vad diferenta...probabil e vorba de hormonii din organism nu tiu ce sa zic... poti a faci un test din alta marca... cine stie poate poate
0
17-06-2009, ora 20:42
cofi
Nu este medic/terapeut
cofi
am luat un al treilea... firma diferita...defapt..si celelalte 2 erau diferite...si o sa'l fac maine dimineata.dimineata e mai concentrat cica. nici nu stiu ce sa sper.sa fiu...sau sa nu fiu.mi s-a zis ca nu pot face copii din cauza unor probleme.am si rh-ul negativ si acum.
il fac maine dimineata...
multumesc pt raspunsuri
0
17-06-2009, ora 23:00
claudiaroki
Nu este medic/terapeut
claudiaroki
buna cofi,.

In jur de 15% din populatie are RH-ul negativ, iar in anumite situatii, femeile cu un astfel de RH prezinta riscul de a avea probleme. Prima sarcina nu este in pericol, deoarece in singele mamei se formeaza anticorpi care nu ii dauneaza fatului - acestia neputind traversa placenta.

Daca la prima sarcina (fie ca se incheie cu nasterea copilului, fie ca se intimpla ca sarcina sa fie intrerupta) femeia nu este vaccinata, urmatorii copii risca sa aiba probleme. Astfel, printre primele analize pe care trebuie sa le faca o femeie insarcinata sint cele pentru stabilirea RH-ului. Daca acesta este negativ, sarcina trebuie urmarita atent de un specialist pentru a preveni riscurile la care e expus fatul: de la anemie, pina la retard psihic, motor si chiar moartea copilului.

Probabilitatea ca fatul sa aiba astfel de probleme este de 50% si apare doar daca mama are RH-ul negativ, iar tatal, pozitiv. Nu exista nici un risc pentru bebelus atunci cind si tatal, si mama au RH-ul negativ sau cind tatal are RH-ul negativ, iar mama, pozitiv.

succes
0
17-06-2009, ora 23:04
claudiaroki
Nu este medic/terapeut
claudiaroki
cofi
sper ca nu te-am speriat prea tare dar o stiu de la o prietena iar cu ceva tratamente de 4 luni, a ramas gravida si asteapta tripleti :) :) 2baieti si o fata luna viitoare vin pe lume :)
pupici
si mult succes
0
19-06-2009, ora 17:59
claudiaroki
Nu este medic/terapeut
claudiaroki
nici la mine nu e sarcina :(:(:(:(:(:( of doamne, doamne
hop la luna viitoare :(
0
19-06-2009, ora 18:22
cofi
Nu este medic/terapeut
cofi
salut. am facut si al treilea test...si a iesit negativ...astept sa vad daca'mi vine cm.
claudiaroki...ms pt sfaturi si imi pare rau...poate luna viitoare e cu noroc...
pup
0
19-06-2009, ora 20:13
bubu3
Nu este medic/terapeut
bubu3
fetelor, se pare ca nu a fost luna noastra norocoasa. :((((((((((((
va pup
0
20-06-2009, ora 22:39
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
salut! am si eu o problema. am luat contraceptive timp de 3 ani cu pauze de 2 luni la fiecare 10 luni (cum mi-a spus medicul) in ianuarie 2009 am facut pauza timp de 2 luni(si nu am avut deloc relatii). prima luna cilcul mi-a venit normal in a doua luna am avut intarziere si pana ca sa-mi vina cilcu am avut relatie o singura data neprotejata insa el nu a ejaculat in mine..m-am speriat si am baut postinor. apoi am fost la medic el mi-a spus sa mai astept, caci postinoru intarzie ciclu..apoi oricum nu mi-a venit si kand am fost la medic am facut ecografie si sarcina nu aveam dar nici semne se aparitei a ciclului.medicul mi-a prescris niste pastile (dyufaston) pt ca sa-mi provoace ciclul, trebuia sa le consum 10 zile(pana ka sami vina ciclu), insa mi-a venit in 2 zile dupa ce am baut primele 3 pastile. la fel doctorita mi-a spus sa iau contraceptive inca 2 luni ca sa reglez ciclu. au trecut 2 luni si deja m-am oprit din pastile. in luna mai ciclul mi-a intarziat 4 zile dar a venit pe 14 mai, iar acuma la a doua luna fara contraceptive nu vine..panacand am o intarziere de 6 zile. in aceasta luna am avut de 2 ori relatie, dar protejata (prezervativ) pe 25 si 29 mai. pe langa aceasta mi-a parut o candidoza (o am de 4 zile). sunt acum in germania si nu ma pot duce la ginecologul meu, insa m-am inscris aici la medic dar mai am o sapt de asteptat. pt candidoza (mi-a spus o prietena care a avut) pana sa vin la medic fac bai cu sare o data pe zi. imi fac griji de menstrutie...cat maxim poate sa intarzie?poate intarzia din cauza la candidoza?E posibils a fiu insarcinata, am facut doar cu prezervativ de 2 ori, si o data a fost un fel de peetting (pe 3 iunie)adika doar ne-am atins dar el nu a ejaculat. va rog mult mult de tot sa-mi raspundeti.nu prezint simptome de sarcina..ma dor putin sfarcurile da' ma gandesc ca e din cauza ciclului ce trebuie sa vina..in rest nu am somnolenta, oboseala, greturi, ameteli ce ar putea fi simptome de sarcina!astept raspunsul dvoastra! va multumesc anticipat!!!
0
21-06-2009, ora 23:11
claudiaroki
Nu este medic/terapeut
claudiaroki
eu nu cred ca e sarcina. fa-ti un test de sarcina "zwangerschaptest" eu sunt din belgia si am stat si in germania exista teste care se pot face cu 7 zile inainte de menstruatie si poti stii exact daca e sarcina sau nu.
succes
0
21-06-2009, ora 23:47
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
mss claudiaroki pt raspuns :)) in sfarsit cineva care imi raspunde..da, ma porneam si eu sa iau un test..credeam ca tre' sa fie facut la 7 zile de intarziere si azi sunt taman 7 zile..insa maine sunt programata la ginecolog si deja vad maine ce va fi. merci inca odata pt raspuns!!! sper sa fie totu bine...si tie succese :)
0
22-06-2009, ora 00:18
cofi
Nu este medic/terapeut
cofi
Mi-a venit :(
0
22-06-2009, ora 16:19
claudiaroki
Nu este medic/terapeut
claudiaroki
noroc si tie cofi pe luna viioare. ce sa facem asta e. sa speram ca vine bb cat mai repede.

succes la toate care vor sa devina mamici
va pup
0
22-06-2009, ora 20:17
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
am fost azi la ginecolog..am avut noroc era romanca aici in germania :) dmna ma verificat, i-am la proba urina ca sa vada daca nu sunt insarcinata si e ok. a iesit negativ!!!!!!! Doamne ce usurare! mi-a spus ca cilul trebuies sa-mi vina in vreo 2 saptamani;nu mi-a prescris nici un fel de pastile pt ca sa-mi provoace ciclul si mi s-a parut straniu. acum 4 luni am patit sa nu-mi vina cilul si docotorita mi-a prescris duphaston. (atuncea luasem si postinor). e normal ca acuma trebuie doar de asteptat?
0
23-06-2009, ora 00:05
claudiaroki
Nu este medic/terapeut
claudiaroki
pai daca asa a zis ginecologul atunci da tre doar sa astepti pana iti vine ciclul :)
0
23-06-2009, ora 00:56
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
da..mss pt raspuns...pur si simplu imi apar dubii.dmna medic mia facut ultrasonografie interna si apoi si cu mana..apoi a zis ca totusi ar mai trebui sa dau urina l acontrol sa eliminam probabilitatea de sarcina. am dat urina la control si a zis ca e negativ.si ca cilul imi va veni..imi pare straniu de ce s-a mai indoit ea si am facut testul cu urina, daca ar putea vedea prin ultrasonografie daca ovarale sunt pe cale de a incepe menstruatia. am fost pt prima data la acest medic si nu o cunosc..de acceea imi fac griji...cred ca sunt eu asa stresata cu toata asteptarea ciclului..o sa astept :)
0
23-06-2009, ora 20:23
bubu3
Nu este medic/terapeut
bubu3
tanuiha, este posibil sa ai o drelare hormonala mai ales ca ai luat postinor si duphaston. probabilitate sa fie sarcina este foarte mica, adica.01% mai ales ca a fost cu protectie. eu iti recomand sa iti faci nite dozari hormonale, pentru ca nu este normal ceeia ce ti se intampla. ai o dereglare hormonala dupa descrierea ta si ar fi bine sa faci investigatii mai amanuntite.
nu vreau sa te sperii insa acum 5 ani am avut si e problemaaceasta a ta cu dereglari si in urma unor controale amanuntite, medicul meu ginecolog de atunci mi-a spus ca nu voi putea face copii niciodata fara un tratament specific si luam antibiotic puternic pentru o raeala si anticonceptionale pentru reglarea CM si dupa o luna aram insarcinata, insa din pacate pentru ca facusem tratamentefoarte multe cu atibiotice nici un medic nu mi-a recomandat sa pastrez sarcina, ba chiar un medic foarte renuit din bucuresti mi-a impus intrerupere e sarcina :(... sunt foarte multe cauze care pot duce la dereglari de CM insa noi nu le dam prea multa importanta si ajungem, cum am auns eu acuma sa merg la 3 medic ca sa imi spuna ca pot sa fac bebe si sa stau linistita ca nu a nici o problema... deci, mai bine fa toate investigatiile ca este spre binele sanatatii tale.
0
23-06-2009, ora 20:47
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
bubu3...hmmm msgul tau m-a cam speriat..uite eu duphastonul l-am luat in februrie pt ca sa-mi vina ciclul dupa postinor..iar apoi ginecologul meu (medic foarte bun) mi-a spus sa mai iau 2 luni ac pt ca sa-mi reglez ciclul (ca si tine). dupa aceste 2 luni cu ac, m-am oprit si mi-a venit ciclul in mai si doar acum in iunie intarzie. dar am citit eu ca de la 3 pana la 6 luni dureaza sa se regleze ciclul dupa ac. Chiar crezi ca e cazul sa-mi fac investigatii si e atat de grav? Acuma nu sunt acasa (sunt din Chisinau), invat in Germania si am fost aici la ginecolog, si era romanca. nu stiu..mi-a zis ca trebuie sa vina..si daca in 2-3 sapt nu vine sa mai vin odata la control. Problema este ca aici chiar daca am asigurare, ea nu acopera toate cheltuielile si este foarte scump. Crezi daca mai astept si eu vreo 2 luni pana vin acasa este foarte rau?
0
23-06-2009, ora 21:05
bubu3
Nu este medic/terapeut
bubu3
draga taniusha,
fiecare organism reactioneaza diferit la stimuli... nu vreau sa te sperii, din pvd-ul meu nu cred ca este sarcina, stiu ca sunt scumpe investigatiile acolo ptr ca si eu am suportat niste costuri in america si sincer pana despagubesc cei de la asigurari te apuca toti nervii... de 6 luni astept sa imi deconteze 2000 usd si nimik. sarcina nu cred ca este daca e asa cum ai descris tu si nu ar trebui sa iti faci fff multe griji. insa cand vii in tara s mrgi la medic sa iti faci tote investigatiiile pentru ca e spre binele tau, si asta spun din proprie experienta.
eu m-am decis sa fac bebe :) si lucram la asta, insa o sa fie cm dificil pentru ca nu suntem din aceiasi localitate .. iti urez mult succes si sa i grija de tine ptr c a ese fff important
0
23-06-2009, ora 21:16
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
Multumesc mult pt raspuns. Cum vin acasa fac si eu investigatii!! Iti urez muuuuulta bafta si rabdare!! Sunt sigura ca o sa reusiti! :))
0
23-06-2009, ora 21:19
bubu3
Nu este medic/terapeut
bubu3
merci mult...sper a se intample pentru ca luna trecuta a fost in perioada fertila in care aveam sanse 99% sa aman insarcinata si nu s-a intamplat... cu rabdare vom avea si un bebe.
0
23-06-2009, ora 21:25
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
O sa fie bine :)) trebuie sa fiti rabdatori si optimisti! Dumnezeu e mare si va face o minune :)
0
28-06-2009, ora 01:13
sara_2009
Nu este medic/terapeut
sara_2009
Buna.Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva.Dupa vreo 4 teste de sarcina facute care au iesit negativ oare e posibil totusi sa fie vorba de o sarcina Precizez ca testele le-am facut cu pauza de o saptamana chiar doua.Am avut si CM dar mai o culoare mai inchisa spre maro.La consultul ginecologic i-am explicat aceste stari dar nu am zis nimic ca as suspecta o sarcina si nici doctorita nu mi-a zis nimic.Se putea sa nu-si dea seama de sarcina la consultul bimanual daca era vorba de sarcina ar fi fost cam 8 saptamani
0
28-06-2009, ora 02:41
claudiaroki
Nu este medic/terapeut
claudiaroki
eu personal nu cred ca e sarcina. se poata ca CM sa fie mai inchis la culoare si eu am avut asa si alta data ffff deschis spre roz si eu am suspectat ca e sarcina. din pacate nu a fost tu ai facut deja 4 teste si au iesit negative ai fost si la ginecolog si nu ti-a zis nimic si ai avut si CM deci nu cred ca esti insarcinata succes si pupici
0
28-06-2009, ora 11:47
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
oo da mie mi-a venit in sfarsit dupa o intarziere de 2 saptamani :D:D:D huuhhh...usurare :
0
30-06-2009, ora 13:51
BlondishAle
Nu este medic/terapeut
BlondishAle
Buna...am shi eu o intrebare.am avut contact sexual pe 12 iunie.shi trebuia sa imi vina acum pe 28 shi mi a intarziat deocamdata 2 zile.e posibil sa fi ramas inca nu mi am faqt un test.am avut simtome normale ca si cand trebuia sa imi vina.precizez k sapt trecuta am fost foarte stresata...va rog datzi mi un raspuns:-SS:-S...
0
30-06-2009, ora 18:09
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
hmm in primul rand ar trebuie sa scrii daca cintactul a fost neprotejat sau cum vati protejat..daca contactul a fost neprotejat la 7 zile de la intarziere poti sati faci un teste de sarcina...daca a fost protejat cu metode contraceptive ca anticonceptionalele sau prezervativul, cred ca inca nu este timp de panika cu atat mai mult daca teai stresat sapt trecuta atat de mult. panacand nu poti face nimic decat sa astepti. succes
0
30-06-2009, ora 18:27
BlondishAle
Nu este medic/terapeut
BlondishAle
poi a fost neprotejat dar nu am mers pana la capat.sper sa nu am surprize neplacute.multzumesc mult: ::
0
30-06-2009, ora 18:28
BlondishAle
Nu este medic/terapeut
BlondishAle
aaaa shi am uitat in continuu ma simt rau ca sti knd tre sa imi vina.:
0
30-06-2009, ora 20:12
claudiaroki
Nu este medic/terapeut
claudiaroki
fa un test si o sa stii cu siguranta succes
Adaugă un comentariu / răspuns
154 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Criterii de excludere a sarcinii
  • Pofte si etape de sarcina
  • Menstruația peste sarcină
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  •