Simt ca ma lasa picioarele

21-04-2013
Qaarl
Nu este medic/terapeut
Qaarl
Buna ziua. De o saptamana simt ca merg greu si ca nu ma tin picioarele, parca mai am putin si cad.
11 comentarii
0
21-04-2013, ora 18:21
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pt medici, raspunde:
- fata sau baiat
- varsta, inaltime, greutate
- daca muncesti si ce sau..nu muncesti?
- daca ai fost sau nu la dr de familie
- daca ai luat tratament
sanatate
0
21-04-2013, ora 20:08
Qaarl
Nu este medic/terapeut
Qaarl
Credeam ca varsta si sexul se vad din contul meu. Sunt barbat, am 33 de ani, inaltime 1, 75, greutate 115. Am fost la doctorul de familie acum aproape o luna si urmeaza sa mai merg, pentru ca iau un tratament pentru inima (noliprel 125/60). Am o meserie care nu ma solicita, deci pot sa zic ca duc o viata sedentara. Cand am fost luna trecuta la doctorul de familie, aveam o senzatie de tremurat in piept si uneori in spate. Mi-a pus diagnosticul DNV, care cred ca inseamna Distonie Neuro-Vegetativa. Am luat Bromazepam de 30 si a doua zi nu am mai avut nimic, dar ma simteam molesit, pentru ca mi-a zis sa iau si dimineata. Tot luand asa, am inceput sa simt ca nu prea mai pasesc bine, ca am mersul ingreunat. Am zis, dupa 30 de zile de tratament cu Bromazepam sa incetez cu el sa vad daca imi revin. Problema este ca nu mi-am revenit deloc la mers, ba chiar mai mult, simt ca ma lasa ambii genunchi. In rest, acel 'tremurat', care nu se simte la parlmare, revine doar la efort, iar dupa cateva minute de repaos imi trece. Maine as vrea sa ma duc pana la un neurolog sa vad ce si cum. Am intrebat doctorul de familie daca pot sa fac scleoza si m-a intrebat daca amortesc. Nu amortesc deloc Inca un detaliu, daca are vreo importanta: aseara mi-am facut o glicemie si mi-a iesit 65. Cam asta este.
0
22-04-2013, ora 07:08
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua, această senzaţie este însoţită de durere, sau este doar oboseală? Dacă vă simţiţi uşor stresat mai tot timpul, obosit sau nu dormiţi suficient, atunci ar putea fi vorba şi despre o perioadă de oboseală cronică.
Numai bine
0
22-04-2013, ora 08:22
Qaarl
Nu este medic/terapeut
Qaarl
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Nu ma dor picioarele. Sunt stresat de ceva timp, pentru ca am avut niste necazuri in familie. Mai nou, acum 2 luni, mama a facut coma diabetica. Lucrez in ture si asta mi-a afectat programul de somn. O durere simt la mana stanga, in zona tricepsului, dar nu stiu daca are vreo legatura.
0
22-04-2013, ora 09:33
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, după modul în care descrieţi lucrurile, cel mai probabil vă confruntaţi (şi) cu o problemă psihică. Vă sugerez să apelaţi la un psiholog, online sau faţă-în-faţă, cel puţin pentru o evaluare amănunţită a sănătăţii mentale.
0
22-04-2013, ora 13:10
Qaarl
Nu este medic/terapeut
Qaarl
Da. Am devenit anxios din cauza acestor simptome...
0
23-04-2013, ora 10:44
Qaarl
Nu este medic/terapeut
Qaarl
Buna ziua. Ieri am fost la medicul neurolog, la un cabinet particular. Mi-a facut cateva teste de reflex si mi-a spus ca nu prea am reflexe la "tendonul lui Ahile". La genunchi au fost bune. Mi-a pus diagnosticul "polineuropatie" cu semnul intrebarii si mi-a zis sa ma duc sa ma internez cateva zile ca sa fiu sub observatie. Mi-a dat niste vitamine si Sermion. Nu stiu ce poate fi polineuropatia asta si daca este periculoasa. Bineinteles ca simt pe "picioarele mele" ca e aiurea.
0
23-04-2013, ora 20:36
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
"Polineuropatia senzitiv - motorie este o afectiune caracterizata prin alterarea miscarilor voluntare si involuntare precum si a sensibilitatii. Polineuropatia descrie tulburarea neurologica in care mai multi nervi periferici sunt afectati simultan.

Boala poate avea caracter acut sau poate sa apara in timp. Majoritatea polineuropatiilor au o componenta mixta, senzitiva si motorie, iar unele adauga si disfunctii vegetative. O caracteristica comuna a tuturor polineuropatiilor este afectarea simetrica cu debut la nivelul extremitatilor distale.
Afectiunea se diagnosticheaza pe baza unor teste speciale care masoara viteza de conducere a impulsului nervos."
În mod normal ar trebui să beneficiaţi de testele respective, pentru un diagnostic diferenţial acurat. Cautaţi mai mult pe Google.
Numai bine
0
23-04-2013, ora 20:40
Qaarl
Nu este medic/terapeut
Qaarl
Multumesc pentru raspuns. Oricum, mi s-a parut ciudat sa merg cu simtomele pe care le am la un cabinet dintr-o policlinica privata si sa nu aiba aparate pentru testare. Alta trimitere cred ca pot sa primesc abia luna viitoare. Asta este.
0
16-11-2020, ora 10:36
gi0
Nu este medic/terapeut
gi0
Buna ziua.
Sunt barbat, varsta de 57 de ani, inaltime 1, 70m, geutate 64 kg.
Nu am fost la medicul de familie.
Lucrez la intretinere.
Am o oboseala cronica de cativa ani, am luat vitamine dar fara efect.. Nu mai fumez de cel putin20 de ani.
Simt ca nu ma mai asculta picioarele, nu mai trag muschii. La eforturi mai mari simt ca nu imi ajunge aerul.
Ma trezesc cu picioare ca ghiata pana la genunchi si cu o senzatie ca niste intepaturi in brate si picioare.
Simt o senzatie de durere in muschi, dar mai mult la masaj. Sunt activ, merg mult la servici si acasa.
La un moment dat, simt ca nu ma mai asculta picioarele, slabesc muschii si simt o slabiciune, o nesiguranta.
Ce ar trebui sa fac ? La ce doctor ar trebui sa merg si ce teste ar trebui sa fac ?
Nu fac tratament medicamentos, iau doar vitamine pentru imunitate si mai multa energie.
Mentionez ca daca, ocazional, consum un pahar de bautura care contine alcool, in scurt timp simt o senzatie de durere in mushi, si picioare grele.
Multumesc.
0
16-11-2020, ora 12:29
gi0
Nu este medic/terapeut
gi0
Am uitat sa mentionez ca de o bucata lunga de timp simt transpiratie rece in jurul gatului si pe spate, indiferent de anotimp.
Si inca ceva. Daca consum un paharel de bautura ce contine alcool, chiar si bere, la scurt timp incep sa ma doara muschii picioarelor si le simt grele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.