Simte ca ar avea nisip la ochi

18-11-2009
gicadmtr
Nu este medic/terapeut
gicadmtr
am o intrbare referitor la ochi.
mama mea simte un discomfort la ochi
zice ca parca are nisip in ochi,
nu a avut probleme cu ochii
are 78 de ani din cite stiu a avut probleme cu auzul
si in acest moment ia tratament pentru inima,
are cineva o sugestie?stie cineva daca picaturile
de ochi sint bune pentru acest discomfort;(visine)
aceste picaturi pe mine ma ajuta.
ce credeti sint bune si pentru ea ?
va multumesc
8 comentarii
0
18-11-2009, ora 19:40
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Senzatia de " nisip in ochi" este sugestiva pentru sindromul de ochi uscat; Visine este un preparat care contine o substanta cu actiune antihistaminica( usuca ochii)si prin urmare, nu il recomand in sindromul de ochi uscat; Iti recomand consult oftalmologic ( exista si conjunctivita???, se pot diagnostica si alte afectiuni se stabileste tratamentul), igiena locala cu un sampon " No Tears" pentru bebelusi; in cursul zilei, lacrimi artificiale pe baza de acid hialuronic( Visustrine, Lubrisitil, etc)-1 picatura in AO( amandoi ochii), la nevoie, iar seara, inainte de culcare, aplicarea unui gel lubrifiant pe baza de acid hialuronic( Eyestil gel), in sacul conjunctival inferior, in AO; numai bine
0
22-11-2009, ora 03:13
gicadmtr
Nu este medic/terapeut
gicadmtr
multumesc mult Dr, Alina pentru raspuns la intrebarea mea
si pentru sugestie. nu cred ca mama mea are conjunctivita
o s-ai transmit sugestiile, sanatate multa
0
16-01-2010, ora 17:15
manutzu
Nu este medic/terapeut
manutzu
Imi cer scuze daca nu postez unde trebuie dar as avea foarte mult nevoie de niste informatii.Nepotul meu are 11ani si din nefericire, in urma cu 2 luni a suferit un accident care s-a lasat cu urmari destul de grave. A fost lovit in urma unui joc cu o bata destul de ascutita in ochiul stang, iar in urma acestei lovituri, dupa spusele medicului care l-a ingrijit a fost diagnosticat cu:
- ruptura de retina
- hemoragie retiniana
- subluxatie de cristalin
I-a fost schimbat pana acum de 3 ori tratamentul, a facut perfuzii multe, dar cheagurile de sange nu au fost indepartate inca...tensiunea la ochiul stang este de doar 2 la ultimul control...ni s-a spus ca necesita cel putin 2 operatii, dar cu toate acestea nu ni se da prea mari sanse de a mai vedea vreodata cu ochiul.
Imi puteti da va rog un sfat si daca puteti sa ne ajutati?
0
17-02-2010, ora 20:34
ella71
Nu este medic/terapeut
ella71
Am 38 de ani si de cateva luni am o problema cu ochiul stang care ma deranjeaza f.tare.Am senzatia de nisip in ochi, ma deranjeaza lumina puternica, uscaciune, iar vederea este slaba.Mai exact culorile sunt mai pale.Ochiul drept le vede exact colorate cum sunt.Am fost la medic si mi-a dat picaturi f.multe, se numesc Syntane si le folosesc continuu.Nu au nici un efect.Conjuctivita nu am.Am senzatia ca as avea vata in ochi.Port ochelari cu minus -0, 50, deci nu o dioptrie mare.Vreau sa mentionez ca fara ochelari am aceasta senzatie mai puternica decat cu ochelari.Oricum ochelarii doar ma protejeaza putin nu ma si ajuta in totalitate.Sunt disperata si nu stiu ce sa fac.Lucrez ca Beauty Therapist si am nevoie de ochi buni.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac.Va multumesc din inima.
0
23-02-2010, ora 19:58
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara!Pentru manutzu: eu cred ca ar fi bine sa luati legatura cu domnul dr Florin Balta-Spitalul de Urgente Oftalmologice din Bucuresti; numai bine
Pentru ela: iti recomand consult oftalmologic complet, ne intereseaza si examenul polului anterior, vitrosului, fundului de ochi, un camp vizual, examinarea simtului cromatic; trebuie verificata corectia optica, recomand cicloplegie si refractie; uscaciunea oculara este un simptom al "ochiului uscat"( sa facem si test Schirmer): sa incercam sa folosim un alt substituent al lacrimilor artificiale( Blu gel sau Optive :in amandoi ochii -1 picatura, la nevoie); numai bine
0
23-02-2010, ora 20:03
manutzu
Nu este medic/terapeut
manutzu
Va multumesc...din cate stiu am mai primit un raspuns de la dumneavoastra pe un alt formu ( elina) si am luat legatura cu domnul doctor, iar pe 9 martie o sa urmeze operatia...sper sa reuseasca...va multumesc inca o data pentru indrumare
0
23-02-2010, ora 21:46
ella71
Nu este medic/terapeut
ella71
va multumesc mult pentru raspuns.Am sa incerc sa-mi fac toate aceste teste si sa-mi iau picaturile.numai bine.
0
26-03-2012, ora 23:40
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
BUna seara, am si eu o rugaminte pt D-na Dr Alina sau nu numai.
Dupa implinirea varstei de 40 ani - ochii mei au devenit f sensibili; a fost si pe fondul unei suferinte generale ( am avut si o depresie pe un fond de epuizare fizica ).
Pe langa sindromul ochiului uscat am dezv si o conjunctivita alergica si dermatita de contact.

De asemenea mi-a scazut vederea destul de mult - in doar cativa ani - am ajuns la +3.

Am avut in familie - pe bunica mea - cu degenerescenta. As vrea sa fac un tratament care sa ma ajute la intretinerea
sanatatii ochilor
( Am gasit recomandari utile,

prof. dr. Danut Costin, seful Clincii de Ofatalmologie din cadrul Spitalului "Sf. Treime' Iasi.
Polivitamine si luteina
* Administrarea zilnica a polivitaminelor (antioxidanti) asociate cu zincul, cuprul si luteina pare a avea un rol benefic.
* In opinia specialistilor ar fi necesare:
- 500 mg vitamina C,
- 15 mg beta-carotene,
- 400 mg vitamina E,
- 80 mg zinc - zinc oxid,
- 2 mg cupru - oxid cupric.
"Tratamentul cu luteina si zeaxantina - Luteina si zeaxantina sint micro-nutrienti esentiali unei vederi sanatoase. Luteina si zeaxantina compun asa-numitul'pigment macular'-un filtru al luminii si un sistem de protectie pentru macula. Luteina si zeaxantina ajuta la mentinerea sanatatii maculei, macula fiind esentiala vederii. )

DACA imi poate cineva recomanda o anumita firma / magazin naturist de unde as putea procura produse garantate. Sunt f multe pe internet dar nu stiu la care sa ma opresc.
MULTUMESC MULT.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •