Simtome dupa operatia de meningiom

28-07-2016
Sandy B
Nu este medic/terapeut
Sandy B
Buna ziua!Tatal meu in varsta de 62 ani a suferit o operatie de meningiom(frontal dreapta).Dupa ce l-a adus de la reanimare comportamentul lui s a schimbat drastic.A devenit foarte nelinistit, cere sa bea Pepsi(desi lui innainte nu-i placea), cere tigari(era fumator de 30 de ani).Pur si simplu nu ne intelegem cu el, nu asculta de nimeni.Doctorul si asistentele spun ca aceasta perioada v-a dura cateva zile, adica asa se comporta toti dupa operatie.
Sincer doresc sa-mi dati niste sfaturi.Poate fuma macar 2 tigari pe zi, avand in vedere ca el a fost fumator atata timp?
2 comentarii
0
29-07-2016, ora 08:59
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
E posibil ca situţia să devină mai gravă. Adică e posibil să sufere de sindromul de sevraj. Adică după un timp aşa de lung în care a fumat, a devenit dependent de nicotină, iar acum, cu ocazia spitalizării nu a mai reuşit să îşi "ia doza", astfel că intră în sevraj (ca un drogat care renunţă brusc la droguri). Aceasta este o suferinţă aparte care necesită atenţie specializată. Ar trebui evaluat şi de către un medic psihiatru. Acum aveţi şansa să îl ajutaţi să renunţe la fumat. Dacă vă doriţi asta, nu îi oferiţi ţigări ci un consult psihiatric. Cu siguranţă că una sau două ţigări îl vor linişti puţin, dar...se va reîntoarce la obiceiul care îi face foarte rău la sănătate. Depinde şi de dumneavoastră!
0
29-07-2016, ora 14:06
Sandy B
Nu este medic/terapeut
Sandy B
Multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul