Sinapis alba - muştarul alb, util în faringita cronică

14-02-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Spre deosebire de muştarul negru, care are o acţiune mult mai intensă la nivelul nasului, muştarul alb (Sinapis alba), o altă plantă din familia Cruciferelor, are o acţiune predominantă, ca remediu homeopatic, la nivelul faringelui şi esofagului.
Principala sa indicaţie este reprezentată de senzaţia de arsură şi presiune, chiar de obstrucţie la nivelul gâtului
, exact în spatele manubriului sternal, cu eructaţii marcate. Există o jenă marcată la deglutiţie şi o senzaţie că totul se opreşte în spatele sternului. Simptome similare există în acelaşi timp la nivelul rectului: arsură, presiune, obstrucţie şi dificultate în eliminare. Ca şi cum tubul digestiv ar fi blocat la ambele capete - nimic nu intră, dar nici nu mai iese.
Să nu uităm că la inhalarea uleiului de muştar, apare o senzaţie de iritaţie şi arsură intensă a mucoaselor respiratorii, iar cataplasmele de muştar puse direct pe piele au efect iritant şi congestiv.
Cele două remedii homeopatice din muştar se pot dovedi extrem de utile în special în situaţiile în care afecţiunile respiratorii au caracter iritativ, cu extensie către alte părţi ale aparatului respirator sau digestiv.

Dr. Sorina Soescu

copyright - www.postamedicala.ro
1 comentarii
0
26-10-2019, ora 13:23
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Mulțumim pentru aceste informații! Există și în literatura internațională de specialitate date similare sau informații suplimentare?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.