sindrom bipolar | Forumul Medical ROmedic

sindrom bipolar

21-04-2007
Nu este medic/terapeut
Am un amica diagnosticata cu sindrom bipolar.As dori sa stiu concret cum se manifesta si cum poate fi ajutata de catre familie si prieteni
9 comentarii
0
24-04-2007, ora 00:00
ovidius
Identitate neconfirmată
ovidius
Dr Dumitrescu Ioan
Am publicat un caz de depresie bipolara, vezi site :
-*

(*modificat de admin)
0
24-04-2007, ora 00:00
Nu este medic/terapeut
"domnule doctor"...acela e un site de prezentare/promovare/publicitate/ a unor produse si nicidecum raspuns pentru intrebarea mea.Va multumesc oricum pentru efort
0
25-04-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Elma, eu stiu ca in cazul tulburarii bipolare ai perioade maniacale ( adica anumite obsesii sau ticuri sau ciudatineii), apoi ai perioade de depresie, alternativ.
Vezi ca mai jos au postat si altii un subiect despre sindromul bipolar.
Te poti insa informa mai bine cautand pe google.
In cazul oricarei boli psihice exista ameliorare, atunci cand nu te stresezi sau superi si cand ti se arata dragoste si rabdare.
Trebuie consultat si un medic pentru un eventual tratament.
Nu trebuie sa intram in panica atunci cand aflam ca cineva drag are un anume diagnostic, aceste diagnostice sunt puse si orienbtativ, oamenii nu seamana si o denumire sau alta sunt relative totusi.
Este adevarat ca exista simptome comune in cadrul unei boli, dar si diferente mari intre mai multi indivizi cu acelasi diagnostic.
Numai bine!
0
26-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Este extraordinar ca te-ai gandit cum sa o ajuti...
Ai putea incepe prin a invata impreuna care sunt semnele ce preced o stare sau alta (maniacala - cu agitatii, compulsii, gesturi si vorbe necontrolate, tendinta de a face tot, a spune tot, etc... si cea opusa, depresiva - in care totul e negru, nimic nu are rost, etc)
De obicei exista niste semne care preced aceste stari, si care odata invatate (in primul rand trebuie descoperite) pot preveni o groaza de necazuri.
Ar fi insa util ca amica ta (din proprie initiativa, nu impinsa de la spate) sa stea putin de vorba si cu un psihoterapeut bun, impreuna cu care sa invete o parte din tehnicile de echilibrare, utile in astfel de momente.

Succes.
0
27-04-2007, ora 00:00
Nu este medic/terapeut
As mai avea o intrebare:daca as invata care sunt acele semne ce preced "acele" stari, ce as avea de facut in situatia data?

Multumesc Anastasiei si domnului doctor Andrei pentru raspunsuri!Sunt de un real ajutor!
Va doresc multa sanatate si numai bine!
0
27-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
in primul rand amica ta ar trebui sa le invete, sa le descopere - pentru ca ei ii vor folosi in primul rand, mai mult decat tie.

cum spuneam, se pot invata exercitii, atitudini, actiuni care sa "puna la lucru" simptomul in folosul persoanei, refacand astfel local dezechilibrul.
(intr-un mod mai barbar, si pastilele fac acelasi lucru: te sedeaza in momentele maniacale, pentru ca atunci cand treci in faza depresiva sa rontzai antidepresive...)
Conteaza mult modul cum fiecare isi accepta felul de a fi si incepe sa il si utilizeze...
Nu orice de pe lumea asta e o tragedie !
0
09-06-2008, ora 00:00
sekure
Nu este medic/terapeut
sekure
sunt disperata. am fost diagnosticata cu sindrom bipolar de 5 luni, dar boala se manifesta de 2 ani. prietenii mei nu ma inteleg, nu pot discuta cu ei. nu inteleg cum e sa vrei sa mori in fiecare zi.as dori sa vorbesc cu cineva care trece prin aceeasi situatie ca mine, sa ne sprijinim, sa ne ajutam. asa ca daca si altcineva mai cauta pe cineva -
0
30-07-2008, ora 00:00
7777daniel7777
Nu este medic/terapeut
7777daniel7777
eu am avut un vis(cosmar)
21 august 2008 cutremur in romania de 8, 2
SPER CA MAI STITI SI DE GLUME CU TOATE CA SUNT SINISTRE UNELE NU?
CHIAR DACA SUNTEM BOLNAVI TREBUIE SA NE VEDEM DE VIATA NU?
EU SPRE EXEMPLU M-AI AM 3 LUNI SI SCAP DE TRATAMENT.
L-AM URMAT TIMP DE 3 ANI SI AM FACUT TOT POSIBILUL SA RESPECT INDICATIILE MEDICULUI.
0
20-07-2010, ora 12:07
PolarGirl
Nu este medic/terapeut
PolarGirl
salut,
locuiesc in strainatate si sufar de depresie din liceu. am fost diagnosticata acum cativa ani cu sindrom maniaco depresiv, insa am vrut sa merg in romania la un alt medic care m-a diagnosticat cu tulburare de personalitate. nu stiu ce sa cred.in prezent sunt in depresie dar deja am inceput sa dorm din ce in ce mai putin si stiu ca in curand voi intra in manie, sunt agitata si am idei ciudate ca de obicei.m-am saturat de pastive si nu mai vreau sa le mai iau insa stiu ca asta nu o sa ma ajute la nimic. eu sunt fotpgraf de meserie insa in ultima vreme nu imi vine sa ma ating de camera. nu mai lucrez si nu sunt capabila sa imi gasesc un alt job.imi este teama ca voi intra in manie si cine stie ce idei imi vin. pur si simplu imi este frica sa imi caut un job.poate cineva sa imi spuna daca este recomandabil sa imi caut un job sau daca este posibil?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul