sindrom boderline

10-09-2010
MLM
Nu este medic/terapeut
MLM
Buna ziua,

am fost diagnosticata cu sindromul boderline, cu multi ani in urma ( acum am 41)si de atunci ma tratez cu fluanxol injectabil, o fiola la trei saptamani si cu romparkin - 3 pastile pe zi. Deoarece merg la o doamna doctor foarte buna, dar care activeaza in cadrul unei clinici particulare, care se va desfiinta, urmarea fiind incheierea activitatii sale( fiind pensionara), nu stiu cum o sa procedez in continuare.Problema este ca lucrez in invatamant, medicul de familie nu stie de afectiunea mea, deoarece am nevoie de avizul lui in fiecare an scolar, nu pot sa figurez cu acest diagnostic.In acelasi timp, psihiatrul, mi-a spus ca exista si medicamente mai moderne( la cel actual am acele tulburari extrapiramidale, daca uit sa iau romparkin), dar in acelasi timp, mi-a spus si ca este un tratament potrivit mie, fiind mai slab, iar ceea ce a aparut modern, este mai puternic si mai scump.Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, sa-mi schimb medicul de familie, in alt oras si sa optez pt. alt tratament compensat ???., desi nu as vrea sa iau medicam mai puternice, daca nu e cazul!!!., sa merg in continuare pe sustache, atata timp cat se mai gaseste fluanxol in farmacie?...

Nu stiu, prea multe despre acest diagnostic, am observat ca depinde de starea mea interioara, daca sunt multumita eu cu mine insumi, chiar am intrerupt timp de 6 luni tratamentul, timp in care am avut un prieten si mi se parea ca totul o sa fie bine, pana cand au inceput diferite obstacole, care m-au adus la manifestarile si simptomele dinaintea intreruperii tratamentului.Ma simt o persoana dificila, care nu poate comunica cu oricine, complexata ca nu fac fata la locul de munca, ca nu sunt pregatita suficient pentru ceea ce fac acolo( asta asa este), dar incerc sa ma pregatesc, si sa suplinesc acele lipsuri.Am momente, cand chiar nu stiu cum sa procedez in anumite situatii si ma simt chiar penibila, ma simt singura si mi se pare ca din cauza acestor probleme nici nu pot sa am o relatie cu un barbat, mai bine zis imi este teama si sa incerc.Acele fobii, ca cineva stie ce fac, uneori chiar si ce gandesc, ca cei apropiati mie comunica intre ei mai mult decat cred ca o fac, in ceea ce priveste persoana mea, coincidentele care apar, imi dau imresia ca cineva chiar le-a pregatit special pentru mine, ca sunt intamplari legate de mine, ca la orice discutie, ma simt direct vizata, au aparut imediata cand am intrerupt fluanxolul si am avut situatii solicitante si stresante. In unele momente sunt convinsa ca nu e asa, dar in momente cand sunt mai labila, intru in panica, la cea mai mica adiere de vant.

Va rog, daca ati intampinat probleme similare, sa ma sfatuiti cum sa continui, chiar nu exista leac pentru aceste tulburari??...ce alte cai de castigare a increderii in sine si de a scapa de aceste probleme ati recomanadat sau ati urmat????.

Va multumesc pentru rabdare si astept sfaturi, care ar putea fi solutii pentru depasirea simptomelor acestei boli.
2 comentarii
0
19-09-2010, ora 12:17
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna ziua,

Borderline este o tulburare de personalitate, ca atare nu este o bola.
Este un fel de-a fi.
Ca atare nu se "trateaza" cu medicamente trasaturile de personalitate (chair si daca sunt dezadaptative) ci doar afectiunile rezultate din acest fel de-a fi ( impulsivitatea, anxietatile, etc).
Abordarea personalitatii se poate face numai in cadrul unor sedinte de terapie, nu este ceva rapid sau simplu (evaluarea este mai facila, abordarea ulterioara necesita experienta ). Aceasta din cauza ca personalitatea este structura (scheletul) psihicului nostru (felul nostru de a fi) si chair daca este mai indepartat de standard, odata format nu se schimba usor sau simplu.

In plus, aceasta ideatie de a fi in continuu vizata de vorbele si actiunile celor din jur se inscrie in cadrul unui alt diagnostic, pentru care si luati medicatia descrisa -si este foarte bine ca functioneaza.
Daca va permiteti, puteti aborda aceste simptome si cu ajutorul unui psihoterapeut (bun) de la dvs din oras. Si in cazul acestor simptome pe care le descrieti psihoterapia are nevoie de timp si tehnici adecvate, insa poate exista o sansa de a repara cate ceva.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
08-07-2014, ora 15:45
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna ziua!
Cum va mai simtiti?
Eu am avut aceasta tulburare acum 17 ani.
Din fericire, m-am vindecat de ea, dar am probleme de alta natura (tulburare obsesiv-compulsiva).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul