sindrom de canal carpian

13-07-2015
Catalina mares
Nu este medic/terapeut
Catalina mares
Buna ziua.
De mai bine de 4 luni am dureri din ce in ce mai mari la ambele maini, Eu lucrez in anglia camerista la hotel si in concediu cand am fost in tara doctorul mi.a spus ca sunt suspecta de sindrom de canal carpian. de mai bine de o luna m.am intors in anglia si ma tot chinui cu sistemul lor medical f.f incet momentan nu am un diagnostic exact, De o luna jumatate dorm cu atele speciale recomandate de medic si iau antiinflamatoare dar nu simt imbunatatiri, durerea este din ce in ce mai mare. Vreau sa stiu daca ma operez voi putea lucra incontinuare solicitand mainile si cat dureaza recuperarea?
3 comentarii
0
13-07-2015, ora 09:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Recuperarea dureaza cateva luni, timp in care sunteti obligata sa evitati orice efort fizic.
Interventia permite o recuperare cvasi-totala, insa totul depinde de gravitatea leziunii neurologice, de vechimea ei, de datele personale etc.
Cu cat amanati mai mult interventia, cu atat leziunile neurologice vor fi mai grave si ireversibile (veti ramane cu sechele importante).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
13-07-2015, ora 16:54
Catalina mares
Nu este medic/terapeut
Catalina mares
Multumesc frumos pt raspuns !
Statea vremii poate influenta durerile?
0
24-08-2015, ora 13:12
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Bună ziua,
Da, starea vremii poate influenta simptomele.

Nu trebuie sa va impacientati, dupa operatie recuperarea este buna in majoritatea cazurilor. Recuperarea depinde de starea de evolutie a bolii ( din aceasta cauza fiind indicat a nu se amana interventia chirurgicala daca aceasta este indicata, pebtru ca este posibil sa apara leziuni ale nervului care nu mai pot fi recuperate ulterior ).

Durerile vor disparea in cateva zile dupa operatie, insa paresteziile (amortelile) se recupereaza mai greu.

Tratamentul conservator nu are sanse de reusita fara o perioada de repaus ( lucru cel mai important, deoarece cresterea presiunii in canalul carpian poate fi data de deplasarea unor mici muschi ai mainii, lumbricali, ce apare in momentul folosirii mainii ).

Poate fi incercata si o infiltratie cortizonica, insa sansele de reusita sunt temporare, fiind mai ales indicata in cazul pacientilor afectati de artrita reumatoida.
Cu stima,
Mitrulescu Catalin, medic specialist ortoped
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: