Sindrom disfonic

06-08-2012
mariea_musala
Nu este medic/terapeut
mariea_musala
Buna ziua!

In urma cu 2 luni, dupa o raceala si o infectie in gat am ramas cu vocea ragusita. Am luat de la farmacie HOMEOGENE 9, AUGMENTIN, HEXORALETTEN si SEPTOLETE PLUS, iar apoi, In urma vizitei la doctorul de familie mi-a fost administrat, XEFORAPID, UNASIN, AERIUS, am scapat de raceala si infectie, insa sindromul de voce ragusita a ramas.

Am mers la un specialist ORL, care m-a diagnosticat cu SINDROM DISFONIC INSUFICIENTA GLOTICA - coarda vocala stanga, administrandu-mi 10 fiole de FOSFAT DE DEXAMETAZONA - solutie injectabila (primele 3 zile cate 2/zi, apoi 4 zile cate 1/zi) si cate o capsula de NEXIUM - 1/zi. De asemenea in urma examenului vizual al corzilor vocale s-a constatat ca, coarda vocala stanga este blocata in pozitie deschisa.

Mentionez ca am varsta de 50 de ani si anterior mi-am facut RMN, COMPUTER TOMOGRAF si investigatii la glanda tiroida, refluxul gastrosofagian, examen neurologic, analize la sange, toate rezultate fiind in parametri normali.

Dupa administrarea celor 10 fiole de FOSFAT DE DEXAMETAZONA nu am constatat nici o imbunatatirea a vocii. In prezent, in urma controlului medicul specialist ORL mi-a mai recomandat administrarea a inca cinci fiole din medicamentul de mai sus.

Va rog respectuos sa-mi comunicati o solutie la problema medicala pe care am descris-o, daca tratamentul pe care l-am urmat este corespunzator si totodata sa-mi recomandati un medic specialist bun, eventual din mun. Galati.

Cu stima,
Mariea M.
1 comentarii
0
08-08-2012, ora 09:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este vorba de o pareza acorzii vocale si trebuie aflata cauza
poate fi de cauze centrale, neurologice
poate fi de la o problema pulmonara
e navoie de consult la acesti specialisti si o ecografie cervicala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.