Sindrom premenstrual accentuat, mi este rau destul de tare inainte de ciclu

31-10-2006
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Am mai introdus un mesaj, dar am nevoie de o lamurire de la un medic. Este adevarat ca am o forma de schizofrenie, dar este mult recuperata. Nu mai am fenomene psihotice, dar imi este rau destul de tare inainte de ciclu, parca se strang toate toxinele la cap, devin trista si nervoasa. Dupa menstruatie, parca ma luminez la ochi. Imi mai este rau uneori cand se schimba vremea. Eu fac tratament cu zyprexa de 5 mg, iau ca, mg, si zn si 9 vita. mai iauy cate un rudotel cand chiar mi-este rau. evit sa iau multe doctorii mai ales de nervi pentru ca am luat incepand de la 16 ani. Multumesc anticipat pentru raspuns.
5 comentarii
0
01-11-2006, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Nu imi este foarte clar care e intrebarea. Daca doriti confirmarea faptului ca este vorba de un sindrom premenstrual, raspunsul meu este:probabil ca da. Daca intrebarea nepusa se refera la un tratament pentru acest sindrom, aici lucrurile devin mai complicate. In situatia in care luati tratament antipsihotic nu m-as hazarda sa va dau un alt medicament de uz psihiatric decat ca urmare a unei consultatii.
0
01-11-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Multumesc mult, doamna doctor. Intrebarea mea era intr-adevar legata de un tratament, dar ma gandeam la ceaiuri, la ceva mai usor. Eu iau neuroleptice de 5 ani, fenomenele psihotice au disparut de vreo patru ani, (Am mai facut tratament la 16 ani in principal cu amitriptilina dar nu numai, timp de vre-un an dupa care am avut vreo 7 ani de revenire.) Acum desi nu mai am acele halucinatii auditive, sunt foarte slabita, mi-e rau inainte de ciclu sau cand sunt supusa la un stress, suparare sau schimbare de vreme. Doctorii prea multe evit sa iau, pentru ca au efecte secundare( spre exemplu daca nu mai iau aceasta Zyprexa, care m-a ajutat dealtfel, nu mai dorm toata noaptea, eu neavand inainte de a o lua probleme cu somnul, oricat de bolnava as fi fost. Nemultumirea mea este si ca nu pot lucra ca sa-imi castig painea si sa am o activitate care m-ar ajuta.
Cat despre consultatie, multumesc frumos, eu am fost la multi medici buni de-a lungul a ultimii 14 ani, acum sunt la policlinica inscrisa tot la un medic cu suflet bun si inteligent, am sa-i spun dumnealui si despre aceste probleme. Inca o data multumesc pentru raspuns.
0
01-11-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Doamna doctor, stiu ca am fost cam neclara in formularea subiectului. Uneori mi-este foarte rau inainte de ciclu, dar am constatat ca nu este insuportabil. ceea ce ma consuma insa este faptul ca nu ma pot incumeta sa imi caut o jumatate de norma la un serviciu, cat am voie in conformitate cu actul meu de handicap( se si gaseste greu de lucru). Eu sunt stabilizata, recuperata in boala mea, de-aceea iau si numai 5 mg. de zyprexa.
Dumneavoastra ati fost foarte amabila, sa nu ma intelegeti gresit. Din punct de vedere medical eu zic ca sunt destul de bine, sunt lucida, dar ma simt slabita, atata tot.
Ma deranjeaza raul acesta dinainte de ciclu sau cand se schimba vremea etc si din motivul ca nu pot lucra.
0
23-05-2007, ora 00:00
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Anastasia, sa stii ca si eu eram la fel inainte aveam sindrom premenstrual accentuat, cam cu o saptamana inainte de ciclu ma dureau ingrozitor sanii, eram nervoasa si depresiva daca se intampla cumva sa am examen in perioada aceea il picam sigur, simteam cum mi se ingramadesc ideile in cap, aveam o confuzie totala si instabilitate emotionala.
Acum de cand fac tratament cu prozac, deparkine si injectie rispolept consta nu mi-a mai venit ciclul cam de trei luni.
SINCER imi este dor de mor de starile acelea, pentru ca imi simteam organismul, aveam cele simptome care-mi spuneau ca traiesc, asa cum erau...acum de la tratament parca sunt un robot.
Nu stiu daca te ajuta faptul ca si eu eram la fel si sper ca dupa tratament sa-mi revin, dar si faptul ca esti meteosensibila pentru mine sunt semne ca traiesti, esti mai sensibil si existi.
Eu abia astept sa scap de tratament si sa-mi revina starie acelea, cum iti spuneam, imi este dor de ele...Doamne ajuta!
0
25-08-2009, ora 20:32
mary_darius
Nu este medic/terapeut
mary_darius
doamna doctor am si eu o intrebare si va rog frumos sa imi raspundeti sotul meu ia un tratament de 10 luni rispen deparkine romparkine si avem o problema cu sexu nu mai putem face de loc vreau sa stiu daca este de la tratament va rog sa imi raspundeti
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: