Sindrom vertiginos.. ameteli, dezechilibru

59 comentarii 1 2
0
18-01-2010, ora 14:04
adipan
Nu este medic/terapeut
adipan
Da o sa va treaca treptat. Eu zic ca trebuie sa consultati un neurolog care va va da un tratament adecvat. Trebuie sa mergeti si la profesorul Pascu la Panduri ca sa vada natura ametelii. Multa sanatate
0
19-01-2010, ora 18:17
ptrvsvetlana
Nu este medic/terapeut
ptrvsvetlana
PENTRU FINNY
Cum merge tratamentul cu orgonit?
0
26-01-2010, ora 18:16
nina din provincie
Nu este medic/terapeut
nina din provincie
Am fost la medic si mi a dat tratament. enap, betaserc, indapamid si canvinton Vartejul nu mai are aceaeasi intensitate dar ameteli tot am. Imaginile se perinda in fata ochilor mei ca diapozitivele. Nu stiu ce se intampla cu mine nu mai am curaj sa merg singura si nici sa stau cu nepoatele mici. Daca ma poate ajuta cineva il rog sa-mi raspunda. Multumesc si multa sanatate ca -i mai buna ca toate.
0
27-01-2010, ora 14:45
adipan
Nu este medic/terapeut
adipan
Asa cum v-am spus eu cred ca e bine sa va duceti si la doctorul Pascu la Panduri. In rest, ametelile vor scadea in intensitate, nu trebuie sa va fie teama sa va continuati viata. Sa stiti ca tratamentul dureaza foarte mult.
0
28-01-2010, ora 10:19
nina din provincie
Nu este medic/terapeut
nina din provincie
Multumesc mult pentru incurajare. Aseara am fost la un neourolog in Constanta si mi-a dat sa fac RMN. astazi merg sa-mi fac programare si dupa ce voi vederea rezultatul voi sti ma multe. Sanatate si va multumesc ca sunteti aproape e suferinta mea.
0
01-03-2010, ora 21:27
neluro
Nu este medic/terapeut
neluro
pt sindromul vertiginos acut ce tratament se poate administra la 69 ani pers feminina? Va multumesc anticipat
0
06-04-2010, ora 12:28
ioana i
Nu este medic/terapeut
ioana i
acum cateva saptamani...3 saptamani.m-am trezit dimineata.mai bine zis m-a trezit din somn o ameteala puternica.de nu mai stiam ce e cu mine...chiar am tipat de frica.numai ca ameteam numai cand stateam jos...cand ma ridicam in picioare imi trecea dar cand vroiam sa dorm...nu puteam sa stau decat cu fata in sus...cand incercam sa ma intorc pe alta parte se invartea toata casa cu mine...dar urat.noaptea incepea sa imi bata inima repede si sa transpir...si aveam nevoie de aer...a 2a zi...mam dus la urgente...eram foarte slabita..si mi s-au pus 2 perfuzii...nu aveam nici pofta de mancare si mai si vomam...a trebuit sa lipsesc de la facultate.mi sa dat betaserc de 8 cu metoclopramid dar nu mi sa zis ca am decat sindrom vertiginos.nu stiam sigur ce e...dar la 19 ani mi se parea totusi cam exagerat sa ma imbolnavesc. se pare k perfuziile mi-au facut pofta de mancare si m-a ajutat sa ma pun pe picioare...ameteli nu mai aveam...dar imi trebuia odihna...si sa mananc mai des.intre timp nu am mai luat metoclopramid...si am continuat numai cu betaserc.am inceput sa mai iau si magneziu...k ajuta inima.incepusem sa ma simt mai bine...si sa intrerup tratamentul ca am zis k mi-a trecut si sa nu mai iau nimic...am fost si la un neurolog...care mi-a pus cateva intrebari si mi-a zis sa intrerup tratamentul.mi-a dat el alte pastile.numai ca atunci cand am ajuns la farmacie..mi s-a zis k sunt prea tanara sa le iau...k as putea sa devin dependenta de ele.nici acum nu m-am atins de ele.mai am si acum momente de teama...si m-am gandit k e mai bine sa continui tratamentul de betaserc...cat l-am luat a fost bine...poate dak il continui imi va fii si mai bine...trebuie sa imi respect orele de odihna...si din cate am inteles totul porneste de la psihic.trebuie sa am grija de mediul in care voi sta.Incercati sa uitati ce aveti si sa va prefaceti ca totul e bine...numai asa va trece...nu este o boala grava...dar trebuie lucrata la ea..numai cu psihicul..eu asa am incercat..si ma simt mult mai bine.am dat si peste niste pastile de sunatoare care sunt calmante..dau liniste..si le luam inainte sa adorm...si chiar adormeam mai bine.
0
07-04-2010, ora 22:05
ydas
Nu este medic/terapeut
ydas
Buna.
saptamana trecuta am fost internata de urgenta la spital pe fondul unor ameteli f.puternice cu tulburari de vedere, de auz si dupa toate astea urmeaza dureri groaznice de cap care sunt insotite de stari de greata si voma.asa am fost diagnosticata cu sindrom vertiginos care este se pare declansat de o spondiloza cervicala si o alta cauza ar fii ca am stat in curent.crizele au aparut la inceputul lunii februarie, viata mea sa schimbat total in sensul ma simt bine cateva ore dupa aceea revin ametelile care imi creeaza o stare de slabiciune si neputinta.urmez tratament care se va intinde pe 2 luni cu Oxibral de 30 de mg.si polivitamine.ce este de facut ca sunt f.speriata si viata mea sa schimbat total.
0
22-05-2010, ora 21:49
teditza
Nu este medic/terapeut
teditza
teditza, buna, in urma unei cazaturi pe scari, am suferit untraumatism cranian in urma caruia am fost cusuta la cap si urechea stinga.Dupa o luna aproximativ a aparut un tremur la mina stinga intermitent, mai rar la inceput si acum se intimpla mai des.Medicii din Craiova ma trateaza de Parkinson, cu medicatie de proba pentru ca la unel pastile mi-a fost foarte rau.In tomograf nu a iesit nimic de rau. Am auzit de Dr. Onaca si am luat programare in iunie.Nustiu daca este cel care ma va face bine.Daca aveti pareri, va astept.
0
22-05-2010, ora 22:03
teditza
Nu este medic/terapeut
teditza
teditza, buna sunt din Craiova si in februarie in urma unei cazaturi pe scari am suferit un traumatism cranian, am fost cusuta la cap si urechea stinga. Dupa o luna de zile a inceput mina stinga sa-mi tremure la inceput mai rar dar de un timp destu de des.Din cunostiinte am aflat de dr Onaca la Biomedica si am luat programare, medici din Craiova au probat fel de fel de medicamente diagnosticul fiind de Pakinson pus de ei.. Sincer, nu stiu daca este alegerea cea buna, eu sper ca voi reusi la Bucuresti sa gasesc vindecarea.
0
14-06-2010, ora 18:00
adipan
Nu este medic/terapeut
adipan
Am fost si eu la doctorul Onaca. Mie nu mi-a fost de niciun ajutor, dar daca este un vertij ce este generat de o leziune a urechii, atunci trebuie sa va duceti la el pentru ca este cel mai bun specialist in acest domeniu.
Daca ameteala nu este generata de afectiunea urechii atunci nu va va ajuta tratamentul, dar ca sa stiti trebuie sa mergeti.
Multa sanatate.
0
26-06-2010, ora 18:42
amalia1081
Nu este medic/terapeut
amalia1081
buna. ma numesc amalia si am 29 ani. de o luna ma confrunt cu acesta boala numita sindrom vertiginos, de fapt asta fost diacnosticul pus de medicul de familie. mi s-a dat trimitere catre medici ORL-ist, Oftalmologic, neurolog, am mers la ei dar mi-au spus ca sunt bine desi starea mea este sub orice critical, am maeteli, tulburari de echilibru si greturi. Am urmat un set de vitamine B, calciu si minerale administrate prin perfuzie, timp de 10 zile insa starea mea tot la fel este, mi-am facut o programare la tomograf, am emotii de ceea ce o sa-mi spuna medicul neurolog. va rog sa ma ajutati! ce stiti despre aceasta boala? se poate vindeca, nu mai suport aceste stari, lucrez foarte intens multe ore pe zi iar starea aceasta imi afecteaza viata, imi este teama sa conduc masina. Cunoasteti pe cineva care ma poate ajuta sa ma vindec?
0
06-07-2010, ora 00:00
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
ameteala ca dupa betie se aseamana cu ce simtiti voi?sotul meu se plinge de asa ceva si la rmn i-a iesit "mica atrofie corticala"
0
10-07-2010, ora 12:57
ilmuli
Nu este medic/terapeut
ilmuli
buna, recent (adica ieri) am primit si eu diagnosticul sindrom vertiginos ( pana si numele suna imposibil). Diagnosticul mi-a fost dat de un specialist ORL, dupa o serie lunga de afectiuni - laringita, apoi pneumonie interstitiala, urmand un astm bronsic, astea toate in 3 luni. Cand am zis ca am scapat am avut un episod ciudat rau - de fiecare data cand stateam la orizontala incepea totul sa se invarta.Prin urmare am ajuns la ORL. Mi s-a facut o audiograma, mi s-au verificat corzile vocale ( pentru ca am ramas cu o raguseala dupa laringita)- testele au iesit bine. De azi iau Betaserc de 24 mg - 2/zi, pentru o luna, dupa care un nou control pentru a stabili evolutia bolii ( daca este intr-adevar o boala).Am intrebat medicul in cat timp isi va face efectul medicamentul - raspuns- in vreo 2 ani.Explicatie - "trebuie sa va obisnuiti cu starea".Sper sa reussesc. Acum nu se mai invarte nimic, deoarece dorm cu capul undeva la 45 de grade de restul corpului, doar ca senzatia de ameteala o port cu mine toata ziua.Ameteala pe care eu as descri-o drept o presiune la nivelului craniului. Nu am senzatii de voma, nu mi-am pierdut auzul, citind insa descriile de mai sus sper sa nu apara. Deduc din descrierile de mai sus ca numitorul comun ar fi stresul si viata dezordonata. Eu una nu ma consider stresata (dar eu stiu ce simte creierasul meu), cat despre dezordinea din viata- nu e asa de mare, mananc pe cat se poate de sanatos, dorm cel putin 8 ore pe noapte, fac miscare zilnic si sunt happy. Imi doresc ca peste o luna sa stiu si eu cauza. Sanatate multa tuturor.
0
14-02-2011, ora 16:47
RoxanaBucur
Nu este medic/terapeut
RoxanaBucur
Buna ziua,

Mama mea in varsta de 49 de ani se cofrunta cu aceleasi simptome.
De 1 luna si jumatate ne-am schimbat stilul de viata ( eu si tatal meu ) pentru a sta si a o ajuta mai mullt pe mama.
Dupa o serie de analize, cu exceptia unor diagnostice de care stiam ( Spondilodiscatroza cervicala cu tulburari circulatorii vertebro - baziliare si ulcer duodenal ) mama a fost diagnosticata cu o suspiciune vertij paroxistic pozitional benign.
Am mai urmat indicatiile doctorului de a merge la Spitalul Dr. Hociota, crezand ca acolo vom gasi ajutor. Un doctor foarte dragut ne-a spus sa mai investigam pe parte neurologica, din punct de vedere al ORL-ului mama nu are nimic, este perfect sanatoasa.
Vom face un RMN, si chiar sper sa gasim un diagnostoc, macar sa stim in ce directie sa apucam.
Imi facusem sperante in Dr. Onaca, dar am auzit ca tratamentul ajuta doar pt cei care au probleme dpdv al ORL-ului.

Ma puteti ajuta cu neurolog bun?

Multumesc !
Multa sanatate
0
14-02-2011, ora 19:33
c_mihai
Nu este medic/terapeut
c_mihai
Cunosc pe cineva care a avut ameteli din cauza spondilozei. I-au trecut dupa cateva luni cu betaserc.
0
12-04-2011, ora 20:53
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
pentru pesemist,.., mai are ameteala sotul tau sau a rezolvat-o ?! acest tip de ameteala am si eu si au trecut deja 4 luni de cand ma chinui si n-am gasit nici o rezolvare !
astept un raspuns de la tine, te rog frumos
0
05-08-2011, ora 17:02
pasztai zoltan
Nu este medic/terapeut
pasztai zoltan
O zi buna tuturor

Exista programe speciale de kinetoterapie pentru diferite disfunctii de acest ( sintagma medicala ) gen sub cupola acestui diagnostic sindrom Vertigiginos - vertij - etc !
Sunt teste examinari de mare acuratete.
Zoltan Pasztay conf univ dr expert in kinetoterapie si motricitate speciala.
Personal am cateva programe din tari EU de la specialisti.
0
08-08-2011, ora 10:42
adipan
Nu este medic/terapeut
adipan
Nu am inteles in concret la ce va referiti.
Exista remedii medicale clare pentru aceasta boala?
Noi ne chinuim de ani de zile cu aceste simptome si nu am reusit sa gasim vreo rezolvare.
Daca aveti o solutie in acest sens, cred ca este bine sa o facei cunoscuta.
0
10-08-2011, ora 20:46
c_mihai
Nu este medic/terapeut
c_mihai
Remediul clar este Betaserc, 2 pastile de 24 mg pe zi, insotit de un medicament pentru circulatie periferica gen Tanakan. Problema este ca in multe cazuri nu functioneaza.
Sfatul meu pentru cei care sufera de aceasta boala este sa nu se dea batuti, sa incerce la mai multi doctori, pana gasesc tratamentul care i va insanatosi.
Cum am spus si mai sus, pe mine m a facut bine domnul doctor Onaca de la Biomedica dar am inteles de la altii ca si la Spitalul Panduri sunt doi doctori, Pascu si inca unul, imi scapa acum numele, care au remedii pt boala Meniere.
0
26-02-2012, ora 16:39
esenin
Nu este medic/terapeut
esenin
Da, am avut şi eu aceste stări pe care cu greu am reuşit ulterior să mi le explic.Am dat de un medic stălucit care mi-a redat starea de bine.E drept că tratamentul este complicat, extenuant, cu multă susţinere din partea familiei, dar până la urmă am reusit!Doctorul se numeşte Concita Dan medic O.R.L. la spitalul municipal dinTurnu-Măgurele, tel. 0786601454.Multă sănătate!
0
26-02-2012, ora 16:50
esenin
Nu este medic/terapeut
esenin
A.am uitat, după apariţia sindromului vertiginos, m-am ales la doua zile cu o semipareză pe partea stângă, tot din cauza sindromului.vă daţi seama ce m-am speriat...Atunci descoperi câte lucruri importante din viaţa ta s-au pierdut în timp...
0
26-02-2012, ora 16:57
esenin
Nu este medic/terapeut
esenin
A.am uitat, după apariţia sindromului vertiginos, m-am ales la doua zile cu o semipareză pe partea stângă, tot din cauza sindromului.vă daţi seama ce m-am speriat...Atunci am descoperit câte lucruri importante din viaţa mea s-au pierdut în timp...
0
26-02-2012, ora 16:59
esenin
Nu este medic/terapeut
esenin
A.am uitat, după apariţia sindromului vertiginos, m-am ales la doua zile cu o semipareză pe partea stângă, tot din cauza sindromului.vă daţi seama ce m-am speriat...Atunci am descoperit câte lucruri importante din viaţa mea s-au pierdut în timp...
0
26-02-2012, ora 17:23
adipan
Nu este medic/terapeut
adipan
Va rog sa dati mai multe detalii despre acest medic. Eu sunt din Bucuresti, dar daca e foarte bun, voi merge acolo unde isi desfasoara activitatea.
Va multumesc.
0
26-02-2012, ora 19:34
florins
Nu este medic/terapeut
florins
In cazul meu, singurul medicament care mi-a ameliorat starile de greata si ameteala a fost Rivotril. Mi l-a recomandat DR. Onaca iar apoi, un alt neurolog in Constanţa. Pot spune ca am revenit la viaţa după ce am început tratamentul. Am 3 ani de când nu am mai avut ameteli, dar din păcate medicamentul face parte din viaţa mea acum. Am încercat sa renunţ la el si ametelile au revenit. Asta este. Prefer sa îl iau in fiecare seara dar pot sa duc o viaţa normala. Întrebati doctorii de acest medicament. La mine a fost singurul care a functionat. Sănătate multă va doresc!!!
0
27-02-2012, ora 08:24
esenin
Nu este medic/terapeut
esenin
Răspuns pentru adipan:
Nu ştiu ce detalii să vă dau.V-am dat un nr de telefon unde puteţi vorbi personal cu doctorul şi vă puteţi lămuri.Un lucru este cert:cu căt întîrziaţi mai mult cu atât starea se agravează iar tratamentul poate fi mai lung şi mai costisitor fără a mai pune la socoteală şi unele complicaţii colaterale, care pot lasa urme pe viaţă.Eu vă garantez că nu veţi fi dezamăgit.Multă sănătate!
0
19-03-2012, ora 16:29
dia11
Nu este medic/terapeut
dia11
Buna,

Am fost si eu dignosticata cu sindrom vertiginos.
Intr-o dimineata cand m-am trezit mi s-a invirtit imaginea pe partea stanga.
De atunci de 4 luni am trecut prin tot felul de stari: ameteala, vertij, presiune pe cap in partea stanga, nu imi puteam aduna gandurile, furnicaturi pe mana stanga, si partea stanga a capului, amorteala pe partea stanga, insomnii zilnice etc.
Am fost de la un medic la altul: neuro, orl, medic de familie.
AM facut si RMN cerebral care a iesit normal. Aproape ca eram vazuta ca un bolnav care e sanatos.
Concluzia medicilor a fost ca am ceva probleme cu coloana cervicala, si am facut kineto terapie 10 zile.
Dupa toate astea nu m-am simtit mult mai bine, si aproape in fiecare zi eram ametita, nu ma puteam concentra, cand puneam capul pe perna simteam o stare ciudata pe partea stanga.
Am luat tratament cu betaserc, si ginko prim(pentru o buna oxigenare a creierului), calciu.
Cu toate astea desi ma simteam mai bine, aveam multe zile in care eram foarte ametita.

Pana cand intr-o zi cand am tras curent, si am ametit mai rau decat zilele trecute, am inceput sa iau antiinflamatoare, de 2 ori pe zi, timp de 5 zile. Si am observat o imbunatatire considerabila a starii mele.
Acum sunt aproximativ 99 % vindecata, mai simt la schimbare de vreme o usoara ameteala, aproape insesizabila.
Am tinut sa scriu pe forum pentru ca am trecut si eu prin toate starile de disperare si am cautat raspunsuri pe care medicii nu mi le-au putut da.

Concluzia mea este ca am avut o raceala puternica la cap pe partea stanga, si de acolo toate starile mele de rau. Ma bucur ca am incercat sa iau antiinflamatoare mai multe zile si am revenit la normal.
Imi pare rau ca nu am luat imediat cand am ametit antiinflamatoare, poate ma scuteau de 4 luni de cosmar.

Pentru mine asta a fost solutia, plus ca am facut si masaje pentru coloana cervicala(10 sedinte).
Si aveti mare grija cu curentul, clima, vantul, etc. Sa va protejati capul si gatul(cervicala) oriunde ati fi.
PS: nu sunt medic, si recomand inainte sa mergeti si la medic sa va sfatutiti cu el
0
13-06-2021, ora 17:17
Claudia Nenciu
Nu este medic/terapeut
Claudia Nenciu
Pentru ameteli incercati Dr Eugenia Voda Clinica Urechii
Adaugă un comentariu / răspuns
59 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •