sindromul adunatorului de gunoaie | Forumul Medical ROmedic

sindromul adunatorului de gunoaie

25-04-2009
andreiluiza
Nu este medic/terapeut
andreiluiza
Hristos a inviat!
Sper ca s-ar putea gasi o solutie si pentru problema mea.
Fratele meu, in varsta de 31 ani, are mania de a merge la rampa de gunoi si de a aduna cam tot ce gaseste pe acolo.A adunat destule gunoaie pe care le-a depozitat in gospodaria bunicii mele, motiv pentru care se cearta mai mereu.Nu stiu la ce metode sa mai apelez, am incercat si cu vorba buna, am discutat, l-am mai amenintat, am incercat sa ii explic. Ce e de facut, totusi, pentru ca ne sufocam de atatea gunoaie?
Lui ii placea de mic sa mearga pe la gunoi, sa caute tot felul de chestii, dar cel putin atunci asta nu constituia o problema.De vreo 5-6 ani, insa, a inceput sa mearga zilnic, cam cate 12-14 ore, indiferent de vreme.
Nu vrea sa se angajeze sa lucreze pe undeva, sub nici o forma, pentru el este deja un mod de viata.Mananca ce gaseste pe acolo, se spala extrem de rar, si lista anomaliilor ar putea continua.
Ce e de facut?
Este vorba de o afectiune psihica, este o tulburare de comportament si ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
9 comentarii
0
25-04-2009, ora 11:47
valeri
Nu este medic/terapeut
valeri
cred ca este vorba de o tulburare psihica, trebuie neaparat consultat un medic. am cunoscut mai multe persoane cu astfel de manii, aparent sanatoase, dar totusi comportamentul lor iese din limita normalului. valeri
0
25-04-2009, ora 13:15
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, este o afectiune psihica, numai un psiholog il poate ajuta sa reduca/diminueze treptat acest comportament compulsiv.Adica, cauzele comportamentului sunt mai multe, nici el nu le constientizeza probabil si oricat veti incerca sa-l convingeti va continua "sa adune" cate ceva. Nu-l certati, nu e vina lui. Numai Bine!
0
26-04-2009, ora 00:48
user42557
Nu este medic/terapeut
user42557
Eu cand vedeam unul ca umbla prin gunoaie credeam ca e om al strazii si nu ma gandeam ca poate avea casa si familie si e doar o tulburare psihica.Pe site-ul asta mai aflii cate ceva!
0
26-04-2009, ora 15:03
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, de asta mai usor cu judecatul si condamnatul unor persoane.nici nu banuim prin cate trec unii semeni de-ai nostri.Daca putem ajuta, minunat, daca nu, macar sa nu le ingreunam situatia. Acum nu zic ca toti cei care cauta prin gunoaie au afectiuni psihice, dar sigur nu au ajuns numai din cauza lenei. Numai Bine!
0
27-04-2009, ora 12:39
andreiluiza
Nu este medic/terapeut
andreiluiza
Multumesc frumos pentru raspunsuri.am gasit pe internet cate ceva despre aceasta boala, iar datele erau ale unui cercetator de la o universitate din Michigan.Totusi, ma intreb daca la noi in tara nu exista vreun institut de cercetari sau psihologi care sa se ocupe si de aceasta problema, pentru ca deja tine de domeniul unui specialist.
O zi buna tuturor!
0
27-04-2009, ora 15:46
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sigur, asa cum am spus, numai prin terapia unui psiholog si eventual tratament de la un psihiatru se poate remedia problema. Nu este o problema psihica majora (daca nu exista si altele), dar cere timp si consecventa. La noi in tara exista specialisti nu foarte buni, exemplari, psihologi si psihiatri profesionisti cu adevarat. E adevarat si faptul ca poate costa...O zi buna si tie si multa implicare!
0
29-04-2009, ora 00:40
petruel
Nu este medic/terapeut
petruel
As putea sa va recomand 2 psihologi cu rezultate in acest domeniu??? Nu stiu din ce zona sunteti dar la Cluj-Napoca, la spitalul de neuropsihiatrie este d-na doctor Cosman Adriana (este sotia sau ceva neam al unui preot Gigi Cosman) e foarte bun psiholog ca nu te infunda de medicamente ci se ocupa de problema sufleteasca. Apoi daca ati auzit de pr. univ. dr. PAUL NEGRUT de la Bucuresti e FOARTE BUN, desi nu va pot da date de contact dar sunt sigur ca-l puteti gasi pe internet. El este si profesor la institutul biblic baptist dar nu asta e problema, el a rezolvat niste cazuri foarte senzationale. Avuse un caz, un pacient care statea sub dus zile intregi pana iesea sange prin piele... si tot felul. SUCCESC si Doamne ajuta!
0
04-01-2012, ora 00:34
CCO
Nu este medic/terapeut
CCO
Buna ziua,
Am un caz de genul mentionat. Nu poti sa intri in casa ei de mizeria adunata. A luat sa ingrijeasca de niste caini intr-un apartament de bloc. Este vorba de soacra mea si de mama acesteia (aceasta a murit intre timp dupa ce a adunat munti de gunoaie la curtea unde statea). Nu vrea sa mearga la un consult si aparent poti vorbi cu ea normal. Daca incerci sa intri sa faci curat devine violenta. Nevasta sufera din cauza asta si problema se agraveaza pe zi ce trece. Nu vrea sa o declare bolnava psihic dar cred ca lucrurile au ajuns prea departe. Vecinii din bloc ar dori sa o vada moarta sau sa scape de ea de acolo si unii au trecut la fapte. Cu noi nu vrea sa stea pentru ca ea are casa ei. Exista pericolul unui incendiu provocat de mizeria de acolo si sa stai prea mult acolo, presupunand ca iti deschide, este imposibil. Mai vine pe la noi in vizita si ar dori sa dea in judecata tot blocul si evident si statul roman. Daca ar fi fara putere ar fi ceva cu care ne-am putea descurca insa este plina de putere. Mai stiti cazuri asemanatoare? Ce putem face?
0
07-02-2012, ora 19:57
psihoterapeut laurentiu dobrota
Nu este medic/terapeut
psihoterapeut laurentiu dobrota
Este posibil sa o tulburare obsesiv compulsiva.Ar trebui sa fie vazut de un psihoterapeut, eventual de un psihiatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Dirijarea impulsivității la începutul adolescenÈ›ei ar putea preveni tulburările de comportament ulterioare
  • Tulburările de comportament la preÈ™colari au fost asociate cu un somn nesatisfăcător
  • Expunerea prenatală la nicotină creÈ™te riscul tulburărilor de comportament la nou-născut
  •