sindromul Asperger

02-01-2012
ionela comsa
Nu este medic/terapeut
ionela comsa
Sunt mama unui adolescent, 15 ani, diagnosticat la varsta de 12 ani cu Sindromul Asperger. Sub aspect cognitiv este dezvoltat normal, este elev in clasa a ix la un liceu, problmele lui sunt in plan comportamental, de adaptare, socializare, uneori devine usor agresiv, foarte incapatanat, are anumite idei obsesive legate de catastrofe, sfarsitul lumii, etc., cu alte cuvinte este si asa a fost mai altfel fata de copii de varsta lui, pare a fi o ramanere in urma pe plan comportamental. As dori recomandari de specialitate, in situatia lui psihoterapia de durata da rezultate?Mentionez ca am incercat terapie, peste 1 an, cu anumite rezultate, dar anumite proble nu au fost rezolvate, accepta foarte greu ideea de merge la psiholog si opune rezistenta in a colabora, din acest motiv am si renuntat la terapie. Dupa varsta de 18 ani acesti copii diagnosticati cu sindromul Asperger pot manifesta tulburari schizoide sau obsesive? Se pot ei integra social? Cum putem, noi parintii, sa-l ajutam mai mult astfel incat sa se descurce singur in viata?
5 comentarii
0
02-01-2012, ora 23:27
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Da, teoretic vorbind, se poate integra in societate. Unele persoane ce sufera de acest sindrom chiar se casatoresc si intemeiaza familii. Pentru viitoarea viata profesionala, ar fi bine daca s-ar specializa intr-un domeniu. Specialistii afirma ca celebritati precum Bill Gates, Einstein, Isaac Newton si Emily Dickinson (care sunt doar cateva exemple) sunt sau au fost 'aspies'. Ideal ar fi daca si-ar face si ar avea macar unul sau 2 prieteni apropiati, care sa-l ajute sa nu faca depresii acum, la inceput de drum, cand trebuie totusi sa faca niste eforturi de adaptare.

Numai bine!
0
03-01-2012, ora 12:55
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Buna ziua si LA MULTI ANI.
In sindromul asperger se gasesc urmatoarele simptome;abilitati sociale deteriorate, deficit de comunicare, slaba coordonare, interactiuni sociale precare, modele ciudate de vorbire(robotizat, repetitiv), miscari incomode si ciudate ale corpului, expresii faciale precare, etc..Toate acestea sunt"bucuriile" copilului meu.
The eye, vorbesti de integrare in societate, de prieteni, parca ai trai pe alta lume.Copilul meu a implinit 18 ani de Sf.STEFAN si nimeni din numeroasele rude nu l au felicitat personal, doar cativa au dat un telefon anemic.
Auzi!2 prieteni!societatea nu i pregatita inca si nici n o sa fie vreodata.
Ionela, iti las nr.telefon pe privat, vreau sa vorbim.
Sanatate multa.
0
03-01-2012, ora 14:54
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Termina, La Multi Ani, cu intarziere, pentru fiul tau!

Nu inteleg de ce ma iei peste picior, chiar stiu despre ce vorbesc. Unii copii si adolescenti cu sindromul Asperger chiar dezvolta prietenii in timpul anilor de scolarizare. Nu toti, este adevarat.

Mai multe informatii despre acest subiect sunt de exemplu aici:

----------*

(*modificat de admin)
0
03-01-2012, ora 16:28
ionela comsa
Nu este medic/terapeut
ionela comsa
LA MULTI ANI! UN AN NOU CU MULTA SANATATE SI LINISTE SUFLETEASCA!
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri. Este adevarat fiul meu poate fi considerat un caz fericit, avand un nivel cognitiv dezvoltat, cu eforturi mari se poate adapta si urma cursurile unei scoli normale si chiar sa lege prietenii. In schimb sunt destule probleme ale acestui sindrom, cum ar fi anxietate accentuata, tulburari obsesive, reactii neadecvate, capacitate scazuta de a intelege emotiile celorlalti si de a raspunde adecvat, s.a. la acestea deficiente inca nu am gasit o rezolvare. Ma interesa daca psihoterapia de durata ar fi o solutie, avand in vedere varsta lui.
0
04-01-2012, ora 09:58
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
The_eye, nici vorba de luat peste picior.Esti una dintre acei oameni bine documentati care aveti ceva de spus pe site.
Problema ca de la teorie pana la practica e cale lunga, chiar foarte lunga.



Ionela, si copilul meu e la liceu, a terminat semestrul cu 8, 25, dar nu stiu ce importanta are aceasta nota daca el nu se poate integra in lume.Acest lucru mi se pare cel mai important de pe Pamant.
Sanatate multa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: