sindromul Morris - recomandare operatie

09-04-2008
vikky
Nu este medic/terapeut
vikky
Am 33 ani si sant diag. cu sindromul Morris. Starea generala este buna dar nu stiu daca si pe viitor voi putea spune acelasi lucru. Sugestia medicului a fost sa ma operez cat mai repede, insa eu nu sant sigura ca-mi doresc acest lucru. NU stiu in ce masura ma poate schimba aceasta operatie. va rog sa-mi scrieti cat mai multe despre acest sindrom, dar nu doresc descrierea lui medicala, aia nu ma ajuta cu nimic. DORESC SA IAU LEGATURA CU PERSOANE CARE SUFERA DE ACEST SINDROM
7 comentarii
0
16-08-2008, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Sindromul Morris (sindromul de testicol feminizant) urmeaza numai tratament chirurgical cat mai rapid. Imi vine greu sa cred ca la aceasta varsta nu ati efectuat inca aceasta interventie.
0
17-08-2008, ora 00:00
vikky
Nu este medic/terapeut
vikky
nu credeam ca voi mai primi raspuns la mesajul meu.ce stiti despre acest sindrom? sant deschisa sa discutam pe aceasta tema.
0
17-08-2008, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Stimata doamna,

Sd Morris dupa cum am mai spus si mai sus se caracterizeaza prin prezenta unui fenotip de tip feminin la un genotip masculin (cariotip 46XY).
Atitudinea terapeutica este pana la vasta de 3 ani, parintii sa se decida asupra sexului social (baiat sau fata), bineinteles luand in considerare si predominanta caracterelor unui fenotip (M sau F), si se incepe procedura de extirpare a gonadelor care contravin astfel sexului. [Este recomandat pana la varsta de 3 ani deoarece dupa aceasta varsta se formeaza constiinta sexului, iar modificarea sexului ulterior e insotita de tulburari psihice). La adult, pur si simplu se indeparteaza chirurgical gonadele care contravin sexului fenotipic.

Acum inteleg ca dvs nu vreti o descriere medicala a acestui sindrom si am sa reiau cu un limbaj mai familiar.
Dvs aveti sexul masculin (barbat) genetic vorbind, dar caracterele care se manifesta in exterior sunt feminine. Deci dvs sunteti o femeie care este foarte normala din punctul acesta de vedere. Este important totusi sa precizati care este gradul de ambiguitate al organelor dvs genitale.
0
17-08-2008, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
acum am vazut ca mi-ati trimis si mesaj pe privat
0
03-04-2009, ora 01:07
spectru
Nu este medic/terapeut
spectru
Va rog sa imi spuneti daca este acelasi lucru cu "testicul feminizant" si cum pot afla mai multe despre aceasta boala. Fetita mea are 2 ani si daca nu o operam de "hernie" nu ne dadeam seama.
Multumesc
0
03-04-2009, ora 11:29
vikky
Nu este medic/terapeut
vikky
da..din pacate este acelasi lucru. Eu am 33 de ani si ma confrunt zilnic cu aceasta situatie..Daca doriti va pot raspunde -* , putem discuta deschis despre acest subiect.Credetima aveti nevoie de sfaturi bune...si astea nu vi le poate da nici un medic..doar cei care sant in aceasta situatie.Sa citesti in carti e una...si sa traiesti zilnic cu acest sindrom e alta.


(*modificat de administrator)
0
22-11-2012, ora 11:55
cris09
Nu este medic/terapeut
cris09
Buna ziua! Am 28 de ani si sunt si ei diagnosticata cu Sindromul Morris. As vrea sa stiu daca la Cluj imi poate fi recomandat un medic specialista la care sa pot face interventia chirurgicala. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Sindromul Morris

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: