Sindromul WPW

23-01-2008
naichi
Nu este medic/terapeut
naichi
buna seara! alaltaieri am facut un EKG in urma caruia, doamna doctor mi-a pus diagnosticul Sindrom WPW.mi-a prescris aspacardin, ieri am facut o ecografie, iar maine voi face un Holter EKB.Nu mi-a spus inca procedura de vindecare a acestui sindrom si de aceea am inceput sa caut pe net, astfel gasindu-va pe dvs. Am citit cate ceva despre ablatie, unii spun fa-o in Romania, altii spun s-o faci afara. Un medic specializat, ce sfat ar avea? Depinde si de pacient rezultatul acestei "extractii"? Cum anume se face? Prin deschidere, prin laser.? Din cate am citit pe acest site, am inteles ca doar in Bucuresti, Timisoara si Iasi se face aceasta ablatie. Un "pret de pornire" cunoasteti? Banuiesc ca variaza de la pacient la pacient in functie de gravitate, varsta etc. Am 23 de ani si sincer sa fiu sunt "putin" speriat sa mi se interzica de pe acum cofeina, energizante, alcool si tigari.Pana sa aflu ca "detin" acest sindrom, consumam din toate, iar acum trebuie sa renunt la ele dintr-o data.Nu ma plang.Pentru mine este ok, chiar imi doream sa fac acest lucru, dar treptat.Plus ca as fi vrut sa ma apuc de culturism, ceea ce, din nou, imi este interzis.Daca voi face aceasta interventie, as putea sa practic vreun sport ce implica efortul fizic?As putea conduce din nou o masina, fara ca traficul sa fie pus in pericol din cauza mea?Ce am uitat sa mentionez este ca nu am avut niciodata nici o criza.Pulsul accelerat constant si un EKG de acum 4 ani, pe care asistenta nu stia sa-l citeasca, m-au determinat sa merg sa fac acest consult si sa descopar "darul" cu care am fost inzestrat din nastere.stiu ca sunt cam multe intrebari, dar chiar as vrea sa stiu ce se intampla cu inimioara mea. Va multumesc!
68 comentarii 12 3 Înainte ›
0
25-02-2008, ora 00:00
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Dragul meu, eu am 27 ani, am fumat in draci, am baut cafea si normal la petreceri ( ocazional) alcool.In decembrie 2007 am facut prima criza de TPSV( W.P.W).Mentionez ca pana atunci nu am stiut de existenta acestei boli.De atunci nu mai fumez, nu mai beau cafea, nu mai fac efort fizic sustinut! Faceam crizele cam o data la 3 zile uneori zilnic. Singura solutie de vindecare completa o reprezinta o interventie numita ablatie prin radiofrecventa. Se poate face la Centrele de Cardiologie din tara.( Bucuresti, tg MURES, Cluj, Timisoara)Eu o sa o fac la Tg Mures din nou in aprilie. Dar dc momentan nu ai avut crize eu zic sa o lasi asa, DC VA FI CAZUL PE VIITOR O SA FACI SI INTERVENTIA DAR MOMENTAN NU ARE ROST SA TE GANDESTI LA ASTA. SA STI CA SUNT PERSOANE CARE AU ACEST SINDROM SI LA CARE NU SA MANIFESTAT NICIODATA SAU FOARTE RAR ( O DATA LA 3-4 ANI) IAR IN ACEST CAZ NU TREBUIE INTERVENTIA. DAR EU ATI RECOMAND SA CONSULTI UN DR CARDIOLOG FOARTE BUN SI EL ATI POATE EXPLICA ASTA SI TE VA TINE SUB OBSERVATIE.
0
22-03-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Daca ai cu adevarat WPW este bine sa iti faci ablatia relativ repede, sa nu o mai lungesti, indiferent ca ai sau nu simptome. Daca nu ai inca vei avea mai tarziu si nu sunt tocmai placute. WPW practic inseamna o cale accesorie, dar care, daca nu o ablatezi, se poate agrava si mai tarziu, odata cu inaintarea in varsta, o sa fie mult mai greu sa o vindeci.
Daca faci ablatia si reuseste, ai scapat pentru totdeuna de aceasta tahiaritmie si poti sa practici si culturismul linistit. Despre fumat, baut, cafea... astea nu-s bune indiferent ca esti sanatos tun (momentan). Mai ales fumatul. De baut o cafeluta dimineata si o bere cu prietenii sau un pahar de vin e OK, atat timp cat nu exagerezi. Dar, daca poti, lasa-te de fumat.
Hardutza, la ce doctor vrei sa-ti faci ablatia? Spui ca e a doua incercare, prima unde ai facut-o? Apropos de asta, naichi, vezi ca e posibil, uneori, sa fie nevoie de doua incercari, sa nu iasa din prima, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, e ceva normal si procentul de repetitii este destul de mic daca cel care a facut ablatia stie ce face si la sfarsitul ablatiei evalueaza corect.
0
22-03-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Inca ceva, nu privi ablatia ca pe o interventie invaziva majora. Nu e vorba despre nici o extractie, nu te taie in nici un fel, nici cu laser, nici cu altceva si de facut poti sa o faci linistit si in Romania. Pentru ablatie ti se face un orificiu foarte mic in vena femurala si se intra cu mai multe sonde pe vena respectiva pana se ajunge in inima (in functie de situatie se poate intra si pe artera, daca e cazul, sau pe vena jugulara). Acele sonde sunt ca niste sarme foarte subtiri (cam de 1 mm diametru) cu ajutorul carora se vizualizeaza caile de conducere electrica ce exista in interiorul inimii, se gaseste calea care este anormala si se ablateaza (adica se trimite un curent de radiofrecventa care o distruge din punct de vedere electric - calea respectiva nu mai conduce. Aceste cai anormale sunt de dimensiunea unui fir de par, cu lungimi de cativa mm).
Asa ca stai linistit si nu fii asa sperios.
Daca vrei sa incerci cel mai bine ar fi la Bucuresti la Spitalul de Urgenta Floreasca la Dr. Radu Vatasescu, sau, daca nu, la Spitalul Universitar la Dr. Calin Siliste. Bafta!
0
11-04-2008, ora 00:00
roca
Nu este medic/terapeut
roca
am si eu o poveste cu si despre wpw
mi s-a descoperit acum 9 ani, cand aveam aproape 20
mi s-a spus ca nu este inca activ, ca pot scapa de el prin aceasta ablatie
am fost de acord, iar prima interventie s-a incheiat dupa vreo 5 ore de stat pe masa cu o nereusita, mai precis nu a fost descoperit canalul care trebuia "desfundat"
la o luna am dorit repetarea interventiei, pt ca tineam neaparat sa scap de asa ceva, iar dupa alte 4 ore pe masa, "am fost reparat" si mi s-a spus ca exista o mica sansa sa revina la forma initiala faimosul wpw, adica sunt 3-4 % sanse sa se intample asa ceva
numai ca eu am fost printre cei 3-4 % dintre "norocosii" carora le-a revenit pe EKG wpw-ul, si asta s-a intamplat in doar 3 saptamani de la interventie
iar a 3-a oara nu am mai vrut sa mai incerc o astfel de experienta, chiar daca medicul de atunci a incercat sa ma convinga
in ceea ce priveste regulile, ca nu ai voie sa bei alcool si cafea, ca nu ai voie sa fumezi, sa te droghezi ori sa faci efort fizic ori emotional, am incercat sa le respect cu strictete doar cateva saptamani
e adevarat, nu am fumat si nu m-am drogat niciodata, dar sportul e viata mea, de consumat alcool, consum, de consumat cafea, consum, si, din pacate, mai tot timpul am facut si ceva efort emotional/ am hotarat ca e mai bine sa consider ca nu am nimic si sa merg mai departe, cu aceleasi preocupari de pana in descoperirea wpw-ului
spre bucuria mea, acum 9 luni, la un control de rutina, persoana care a citit EKG-ul a ras de mine cand i-am spus ca ma astept sa ma anunte ca am wpw/ mi-a zis ca ea nu vede asa ceva pe foaia respectiva si ca eu fac glume
nu stiu daca s-a inselat ori daca e adevarat ca nu imi mai apare pe EKG acest sindrom/ de fericire ca am auzit asa ceva si de frica sa nu fie doar o intamplare, nu am incercat si un medic specializat
merg mai departe, indiferent de ce se-ntampla
bafta!
0
09-06-2008, ora 00:00
Laurita2806
Nu este medic/terapeut
Laurita2806
Buna ziua! Am 24 ani si in urma cu cateva luni am fost dagnosticata cu sindromul WPW.. Am citit cateva articole in legatura cu aceasta afectiune dar intru oarca din ce in ce mai mult in ceata.
Mi s a spus de la Sp Militar sa merg la un cardiolog bun, diagnosticul fiind pus de un medic rezident (si n 2004 de catre alt medic). Pana acum n am luat f in serios probl dar constat ca sunt f slabita, obosesc prea repede, am greutate in respiratie, in vorbire, inainte ma trezeam in noapte cu dureri de inima (luam anticionceptionale -2 luni pt ca le am intrerupt). Sunt si o persoana f emotiva, pun suflet in ceea ce fac si cand ma suparam simteam o apasare in umeri si o durere f puternica in piept, credeam ca fac infarct. Acum nu mai sunt asa "suparacioasa", mi am dat seama ca sanatatea e cea mai importanta... DAR NU STIU INCOTRO SA APUC. Ma puteti ajuta?
Multumesc!
0
09-06-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Pai, asa cum am spus si mai devreme, daca vrei iti aranjez sa faci ablatia la Spitalul de Urgenta Floreasca la Dr. Radu Vatasescu. Daca te hotarasti da-mi un e-mail si tinem legatura, sa vad cand pot sa fac o programare.
0
10-06-2008, ora 00:00
Laurita2806
Nu este medic/terapeut
Laurita2806
Buna !Revin cu inca o intrebare. Citesc mesajele voastre pe forum si repetati cuvantul criza. Ati putea sa mi descrieti aceste crize, ce simtiti, cum va simtiti? Eu, dupa cum am spus, simt o greutate in vorbire si de multe ori am senzatia de sufocare, parca mi simt caile respiratorii blocate, lenese, nu lasa sa intre aerul, scuzati exprimarea dar asa simt. Am senzatia de lesin mai ales in locuri nearerisite, de ex autobuz, troleu si la caldura la fel, mi se infunda urechile si ma simt din ce in ce mai grea. Sunt acestea simptomele sindromului WPW?Inima ma supara rau mai ales cand fumez si am fumat vreo 4 ani sa zic asa un pachet saptamanal, ceea ce e mult pt inimioara mea.
Ce mi s a parut ciudat e ca am facut mai multe EKG-uri si doar de 2 ori mi a aparut Sdr WPW. Nu inteleg fenomenul asta. Poate cineva sa mi spuna exact daca am sau n am aceasta afectiiune?De ex, dnu Dr Radu Vatasescu? Cum procedez?
Va multumesc!
0
10-06-2008, ora 00:00
naichi
Nu este medic/terapeut
naichi
iti multumesc foarte mult armmdt pentru sprijinul acordat.am avut ceva probleme, ce-i drept, nu foarte importante, dar trebuiau rezolvate, si acum vreau sa ma apuc din nou de indepartarea acestui "surplus al inimii"...pe langa raspunsurile primite de la armmdt, as vrea sa mai stiu cum se manifesta "criza" si cam cat ar costa aceasta interventie, ca sa stiu in ce ma bag, sa stiu ce calcule sa-mi fac...ma gandeam ca poate hardutza sau roca m-ar putea ajuta cu acest raspuns, sau poate chiar tu, armmdt...oricum urmeaza sa cer a doua si a treia parere, dar vroiam sa merg "cu lectiile facute"...asa ca, daca mai dati prin zona asta, lasati-mi si mie, va rog, un raspuns...
va multumesc!
sanatate!
0
10-06-2008, ora 00:00
roca
Nu este medic/terapeut
roca
in ceea ce priveste "criza", nu va pot ajuta cu nimic, pentru ca mie nu mi s-a intamplat asa ceva
cat despre un nume care v-ar putea ajuta, Radu Ciudin e numele medicului care a incercat sa ma ajute acum multi ani/ atunci putea fi gasit la Spitalul Fundeni, aripa cardio, "C.C. Iliescu", parca asa se numeste/ din cate stiam, la acea vreme era cam singurul care se pricepea la asa ceva prin Bucuresti sau cel putin asa auzisem
"cat ar costa o astfel de interventie?"- acum 9 ani, cand am trecut eu prin povestea cu ablatia, nu mi-a cerut nimeni in mod oficial nicio suma, iar acum nu cunosc nici acest aspect
numai bine!
0
10-06-2008, ora 00:00
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Buna Naichi criza consta in cresterea pulsului peste limitele normalului( batai puternice ale inimii) de exemplu la mine era undeva la 160 b/min sau chiar 200b/min (in conditiile in care un puls normal variaza undeva intre 60-100 b/min, ) dar sunt persoane care pot sa aibe mai putin sau mai mult oricum nu ai cum sa faci o criza fara sa ati dai seama. La mine era insotita de stari de ameteala, caldura, greutate in respiratie.
sa auzim de bine!
0
13-06-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
roca, Dr. Ciudin este mult mai specializat pe parte de dispozitive implantabile decat pe electrofiziologie. Nu te-as sfatui sa te duci la Institutul Iliescu pentru o astfel de interventie.
Cat despre cat costa o astfel de interventie, ea este gratuita pe baza asigurarii de sanatate, dar, stiti cum e la doctor, fiecare cotizeaza cat poate. In general, din cate am auzit si eu, cred ca in jur de 150 - 200 de euro ar fi OK.
0
22-01-2009, ora 14:48
alexia_blue
Nu este medic/terapeut
alexia_blue
Mama mea are 48 de ani si a fost diagnosticata cu sindromul wpw de tip B in mai. Medicul cardiolog la care a fost i-a dat un tratament cu mai multe medicamente, printre care si Cordarone. Insa acest medicament i-a dereglat glanda tiroida astfel incat a ajuns cu valoarea TSH la 7.2. A cerut si parerea altui medic care i-a recomandat sa renunte definitv la Cordarone, dar fara sa-i prescrie un alt antiaritmic, pentru ca a considerat ca nu e este necesar din moment ce nu a avut episoade de tahicardie severa. Mentionez ca acest sindrom pare sa se agraveze pe fondul unei hipertensiuni arteriale. Are momente in care face crize: ii creste tensiunea pana la 176/120, pulsul 130, are stari de ameteala si tratamentul pe care il ia nu i-a imbunatatit starea, are aceleasi "simptome" ( daca pot sa le numesc asa ) pe care le avea si inainte sa merga la medic. M-am tot documentat si nu am descoperit mare lucru despre sindromul wpw de tip B. Marea majoritate are de tip A. As vrea sa stiu mai multe, poate mai exista cineva intr-o situatie asemanatoare. Si marea mea intrebare: aceasta procedura de ablatie este posibila si in cazul mamei mele? Medicii la care a fost nu au mentionat despre aceasta varianta.
In speranta ca post-ul meu nu a fost prea lung, astept pareri, sugestii, orice m-ar putea ajuta. Multumesc anticipat.
0
22-01-2009, ora 15:06
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
E greu sa spui doar din vorbe daca se poate face ablatie in cazul acesta. Teoretic s-ar putea, dar numai in urma unui studiu electrofiziologic se poate da un raspuns mai precis. hai sa ne auzim pe e-mail si vorbim mai in amanunt.
0
22-01-2009, ora 15:11
vasiudana
Nu este medic/terapeut
vasiudana
buna, am un baietel de 4 ani si 5 luni de cand s-a nascut avem probleme cu constipatia de exemplu azi e joi si el nu a mai iesit afara de sambata dupa ce l-am ajutat cu o mica clisma ptr copii cumparata de la farmacie si cu ceai de crusin. doresc sa stiu daca exista un tratament sau vreo analiza din care sa-mi dau seama ce are. sunt cele mai urate momente cand il pun pe olita, transpira si ii tremura tot corpul. il doare si il ia frica incat si daca ii vine nu isi da drumu. sper din suflet sa imi raspundeti.
0
22-01-2009, ora 16:01
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Din pacate aici nu te pot ajuta, vezi ca ai intrat intr-o arie necorespunzatoare a forumului. Exista sectiune dedicata pentru aceste afectiuni, aici se discuta doar despre probleme cardiace. Oricum, daca as putea te-as ajuta, dar domeniul meu e doar cardiologia, asa ca de ce sa iti spun prostii cand, mai bine, poti discuta cu oameni din domeniu, care sa iti dea un sfat valabil?
0
16-02-2009, ora 17:15
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Buna tuturor,
Sufar si eu de pe urma acestor/acestei cai aberante.De pe la 16 ani am facut cate o criza f. rar(1 la 2 ani) dupa care i facultate niciuna, iar de cand m-am angajat din ce in ce mai des.Din 2005 nu mai pot sta fara egilok(3/zi). Maine merg la Dr. Ciudin sa vad care e treaba. Pana acum am tratat povestea cu indiferenta, numai ca anul trecut am facut 2 crize din care nu am iesit decat la spital. Pana anul trecut daca stateam intinsa imi reveneam intotdeauna. Amandoua crizele le-am facut pe fond de stres. Acum dupa ce am reusit sa dau de Dr. Ciudin am aflat si de Dr. de la Floresca. Cum pot da de el? Am inteles ca nu este tot timpul in tara...Care e mai bun? Multumesc!!!!
0
16-02-2009, ora 17:53
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
a, si am uitat sa spun ca ultima criza am facut-o la petrecerea de ziua mea si am ajuns de la bal la spital. Norocul meu a fost ca eram aproape de elias si m-am dus la spital am facut un verapamil(cred ca e corect?) si apoi m-am intors ca sa tai tortul. deci chiar vreau sa fac ceva sa nu mai am asemenea crize!!!
0
17-02-2009, ora 16:31
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Doctorul de la Floreasca se numeste RaduVatasescu si, intr-adevar a fost plecat din tara o vreme, dar acum s-a intors. Il poti gasi in fiecare dimineata la spital. Incearca sa-l cauti la angiograful cel nou, langa farmacie. Bafta!
0
17-02-2009, ora 18:19
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Multumesc de informatie cred ca am sa merg maine. Dr. Ciudin mi-a spus clar ca trebuie sa fac studiu si ca am mari sanse sa ma fac bine... dar trebuie sa merg si la Dr Vatasescu pt a 2 a parere pt ca imi este f. frica. Cu cat citesti mai multe o iei razna(fericiti cei saraci cu duhul...)
PS: merg direct la Dr. Vatasescu? si ii spun ce problema am? Ma primeste?
0
17-02-2009, ora 18:29
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Eu zic sa il cauti direct si sa vorbesti cu dumnealui despre cum sa procedezi. Daca nu te poate primi in aceeasi zi macar stabiliti cum sa faceti.
0
17-02-2009, ora 18:31
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
multumesc mult. O seara buna si sanatate.
0
05-03-2009, ora 12:14
cristina_crina
Nu este medic/terapeut
cristina_crina
buna ziua, am 26 de ani si in urma cu cateva luni am fost diagnosticata cu sindromul wpw, prima data nu prea am luat in seama dar in urma cu 4 zile am facut o criza foarte neplacuta care consta in lipsa aerului(inspir mai mult aer in plamini decat e normal desi saturati in plamini indica ca e bine ), ameteli atunci cand dau de incaperi foarte inchise, batai ale inimi foarte frecvente deci in concluzie niste stari foarte neplacute.Poate careva sa-mi spuna cat mar costa aceasta interventie si care spital ar fii cel mai indicat pt aceasta interventie pt ca nu sunt din bucuresti si nu prea cunosc.Multumesc mult si multa sanatate la toti
0
05-03-2009, ora 20:39
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Crina, la cat te-ar putea costa aceasta interventie, raspunsul oficie e ca nimic, pentru ca ai asigurare de sanatate si in virtutea acesteia ar trebui sa beneficiezi gratuit de interventie. Dar neoficial, stii si tu cum e in Romania. Daca te intereseaza mai multe detalii citeste si topicul numit "ablatie" de pe acest forum.
Despre recomandarea unui spital, ne spui ca nu esti din Bucuresti, dar atat, nu specifici de unde esti de fapt. si atunci cum ai putea primi o recomandare?! Da si tu mai multe informatii. Bafta!
0
05-03-2009, ora 21:04
cristina_crina
Nu este medic/terapeut
cristina_crina
multumesc mult pt sfat, sunt din craiova si stiu ca pentru aceasta interventie centre sunt bucurestiul, tg mures, cluj si asi dori o recumandare buna in bucuresti.
0
05-03-2009, ora 22:47
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Te sfatuiesc sa mergi la Spitalul de Urgenta Floreasca si sa il cauti pe dr. Radu Vatasescu (incearca la angiograful cel nou, langa farmacie). Succes!
0
06-03-2009, ora 14:05
cristina_crina
Nu este medic/terapeut
cristina_crina
multumesc foarte mult pt informati.o zii buna
0
17-09-2009, ora 18:56
gadrian808
Nu este medic/terapeut
gadrian808
salut tuturor! am 39 de ani si am aflat din intimplare ca am wpw. mesajele voastre m-au cam pus pe ginduri! ce mi-ati recomanda sa fac atit timp cit nu am avut nici o criza sau simptome specifice
multumesc!
0
17-09-2009, ora 20:08
naichi
Nu este medic/terapeut
naichi
salut gadrian! eu am aflat acum 1 an jumate ca "sufar" de acest sindrom pe care il am din nastere. nu m-a deranjat niciodata foarte tare, in-afara de faptul ca obosesc destul de repede in urma eforturilor fizice, tinand cont ca am doar 70 kg.m-am speriat la inceput...ma lasasem de tot ce ne este nociv : tigara, cofeina, alcool...dar anturajul m-a facut sa-mi reiau vechiul stil de viata.sunt constient ca nu e bine ce fac, dar...asa e mai usor.oricum n-am renuntat la ideea de a face ablatia despre care vorbeam mai sus.doctorul si familia mi-au spus ca, cu cat mai repede, cu atat mai bine.deocamdata nu ma grabesc, dar sigur o voi face si acelasi lucru ti-l sugerez si tie...
Multa sanatate!
0
17-09-2009, ora 22:06
gadrian808
Nu este medic/terapeut
gadrian808
multumesc pentru raspuns! Problema mea este ca vreau sa dispara de pe EKG. Prezenta ei ma afecteaza foarte mult dpdv profesional si nu imi arde acum de o reorientare profesionala. Daca aceste aparate noi nu ar fi afisat sindromurile clasice nu as fi avut nici o bataie de cap.
0
17-09-2009, ora 23:44
naichi
Nu este medic/terapeut
naichi
nici job-ul meu nu se-mpaca cu sindromul asta, dar...traim in romania. sigur ai sa gasesti o solutie; doar toata lumea "asteapta" ;)
Adaugă un comentariu / răspuns
68 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: