Sinuzita mai veche care recidiveaza foarte des

85 comentarii 1 2 3
0
26-04-2012, ora 14:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
O RADIOGRAFIE LA RADACINA ACELUI DINTE O SA ARATE ADEVARUL
0
26-04-2012, ora 23:54
panaroxana02
Nu este medic/terapeut
panaroxana02
Multumesc. maine voi incerca sa fac o radiografie si revin cu detalii.
0
28-04-2012, ora 10:36
panaroxana02
Nu este medic/terapeut
panaroxana02
Buna ziua!
Am fost la stomatolog, iar pe baza unei radiografii facute in luna ianuarie 2012 mi s-a spus ca sunt sanse de 90% sa fie de la molar, iar luni ar trebui sa merg sa mi se extraga.
De ieri, am inceput sa simt foarte rar mirosul pe nas. Pana acum simteam mirosul tot timpul cand imi aplecam capul, acum nu il simt decat foarte foarte rar. Oare ce s-a intamplat? Desigur ca ma gandesc poate e ceva de bine sa nu mai simt mirosul, de aceea va intreb daca chiar e de bine. Poate trece de la sine aceasta sinuzita maxilara?
Multumesc.
0
20-05-2012, ora 23:07
drushk
Nu este medic/terapeut
drushk
eu de o bucata buna de timp ma doare foarte tare partea dreapta a capului cu tot cu ochi si ureche.mi sa sp ca asta poate sa fie sinuzita insa eu cred ca poate sa fie aceasta durere si de la o masea la care am infectie.am luat medicamente pt ambele problema da tot nu mi trece, ce as putea sa fac?
daca puteti sa ma ajutati cu un sfat bun.va multumesc
0
21-05-2012, ora 07:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ai dreptate.. mai mult seamana sa fie de la masea..
dar o masea cu infectie pe partea de sus a maxilarului..duce si la o sinuzita purulenta
Nici una din aceste probleme.. NU poate fi trata casa
e nevoie de unconsult la stomatolog si un consult la ORL
0
20-09-2012, ora 11:45
manub7
Nu este medic/terapeut
manub7
Am urmatoarea problema:
In fiecare zi am dureri de cap, in fiecare zi am secretii nazale chiar daca dimineata le curat cu un lavaj apa sare si bicarbonat, simt ca ma dor dintii in lateral partea de sus iar daca apas pe gingie simt o durere sub presiune si simt ca pulseaza. Pe partea drepata sus am schimbat deja o lucrare dentara de legatura din portelan cu amalgam in zirconiu+portelan si parca pe partea dreapta de ceva vreme simtomele s-au ameliorat.
De stiut ca in 2008 am facut o operatia deviatie sept nazal + cornete, Inainte aveam aveam ceva din simtomele descrise mai sus dar erau periodice si acute iar acum sunt permanente si de o intensitate lejer mai scazuta.
Am facut RMN cranian si singurul lucru descoperit a fost faptul ca canalul nazal pe partea dreapta era 80% obturat datorita ingrosarii peretelui, la acelasi ORL-ist la care m-am operat mi s-a spus ca nu stie sa imi puna un diagnostic iar din punctul lui de vedere problema nu e ORL, la dentist am verificat toti dintii iar din zona in care acuz durere am scos nervul afara dar durerea in dinte o resimt cand este lovit cu un obiect dur si gingia ma doare de asemenea local dar in rest pe film nu se vede ca ar fi o infectie dentara.

Mentionez ca la consum de alcool bere si vin, oboseala si in special aer inchis narile tind sa mi se obtureze si nu mai pot respira
1
23-09-2012, ora 21:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un medic de la maxilo-facial ar fi in masura sa va ajute...
0
31-01-2013, ora 20:16
linutica
Nu este medic/terapeut
linutica
Buna ziua.Am facut si eu o radiografie din cauza durerilor repetate de cap.Mi-a iesit opacifiere lichidiana sinus maxilar drept.Medicul de familie mi-a prescris Augumentin si Sinupret.Pot avea incredere ca e ok tratamentul sau ar trebui sa merg la un specialist ORL?Va multumesc
0
11-03-2013, ora 17:23
cristi-anb
Nu este medic/terapeut
cristi-anb
buna ziua. mi-a iesit la radigrafie o sinuzita care mi s-a zis ca este acolo. anul asta am racit mentionez ca se intampla cam o data pe an, am fost infundat dar ca niciodata mi-a curs mult puroi si cheaguri de sange. mi s-a zis ca am si o deviatie de sept pe partea stanga. capul ma doare cam de vreo 9 ani imi trece imediat cu nurofen plus. am 47 de ani. va rog as vrea sa aflu si opinia dvs. multumesc!
1
02-07-2013, ora 14:16
schultz
Nu este medic/terapeut
schultz
buna ziua! un sfat va rog sunt nou, si ma bucur ca pot gasi asa ceva pe net
la RMN cocluzii : minima ingrosare a mucoasei ce tapeteaza sinusul sfeniodal in 1/2 stanga, sinusul maxilar stang si celulele etmoidale, ca si simptome dureri de cap si o stare de lesin uneori.multumesc!
0
06-09-2013, ora 10:03
Marina adina
Nu este medic/terapeut
Marina adina
Buna ziua,
Am 26 de ani, m-am operat de deviatie de sept si sinuzita frontala pe data de 27.07.2013.dupa oeratie mi s-a comuncat ca aveam polipi si mai putin infectie.De o saptamana am inceput sa am dureri de cap in zona fruntii, uneori ma trezesc si gatul amortit pe o parte si am mereu o nara infundata si nu simt mirosurile.ce ma sfatuiti???dupa externare am luat tratament 7 zile :zinnat, aulin, sinupret.
0
09-12-2013, ora 20:54
cosmina 1986
Nu este medic/terapeut
cosmina 1986
buna seara domnule DOCTOR...
am o masea in partea stanga care a ramas doar radacina si simnt ca o mica umflatura in gigiie dar problema nu este maseaua, problema este durerea de cap, starile de ametiala care le am si presiunea la nivelul crestetului!!ce ar putea fi ?din ce cauza simnt aceasta durere intre sprancene!????? ar putea fi sinozita frotala??va rog sa imi raspundeti???
0
11-12-2013, ora 23:05
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
Buna ziua, am si eu pb cu sinuzita, anul trecut am fost depistata cu sinuzita cronica la maxilar, am urmat un tratament cu antibiotice ( augmentin, parasinus, ibuprofen si spray olynth) insa nu mi-a trecut si am facut o terapie cu laser. Tot anul trecut am fost la orl si mi-a zis ca am o deviatie de sept. Acum am facut din nou o radiografie deoarece ma durea foarte des in gat luam tratament cu antibiotice si cum incetam trataemntul durerile incepeau cu o usturime in gat apoi cu digicultati la inghitire. Am mers la orl si mi-a spus ca am amigdala stanga marita dar in rest nu se vede nici o infectie. Am facut o radiografie la sinusuri si am din nou sinuzita dar de data aceasta nu doar maxilara ci si frontala. Medicul mi-a dat cefuroxim de 500 mg, ibuprofen si bioparox si flucovim ca sa nu fac candida. Sunt ingrijorata deoarece iau de foarte mult timp antibiotice si cum termin tratamentul pb in gat revine. Mentionez ca am avut probleme la stomac din cauza atator antibiotice in ciuda faptului ca iau si linex. Eu preferam sa primesc injectabil dar medicul nu a vrut sa-mi dea injectii si nu inteleg de ce. Sunt la a treia zi de tratament cu cefuroxim si la 20-30 de minute dupa ce iau medicamentul ma simt putin slabita, ametita si am un gust amar in gura, de medicamente. Nu stiu ce sa fac, daca e vb de o intoleranta sau e normal? Ce imi recomandati sa fac pt ca nu mai vreau sa tot inghit antibiotice aiurea si sa nu-mi treaca pt ca iau de ceva timp si imi pot afecta stomacul si imunitatea. Va rog sa ma ajutati! Multumesc anticipat!
0
17-12-2013, ora 20:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. intrebarile legate nas, gat, urechi.. se posteaza la BOLI.. ORL
2. pt. Cozmina... o probelma la masea.. poate da Dureri si la distanta.. pe traectoria nervului trigemen
urgent trebuie scoasa
3. pt Angela.. o sinuizta.. sepoate trata corect si prin punctii sinusale.. cand se introduc medicamentele direct in sinus
se poate si cu internare in clinica ORL..
0
23-07-2014, ora 20:19
ayyyyy
Nu este medic/terapeut
ayyyyy
buna seara ma numesc Mihai si am si eu o intrebare, am sinuzita maxilara stanga, am facut 6 punctii pana am eliminat tot.Dar tot mai am dureri de cap si niste mici ametelice ma sfatuiti sa fac sau ce tratament sa mai iau ptr durerile astea de cap.va multumesc.
0
17-03-2015, ora 21:08
olina25
Nu este medic/terapeut
olina25
Buna ziua. Cu 2 saptamini in urma am inceput sa prezint simptome de o raceala obisnuita, nas infundat, imi curgeau ochii, aveam stari ca nu puteam stranuta pina la urma. Dupa citeva zile acesrea au disparut insa a inceput sa ma doara in interiorul nasului, cind inspiram aveam usturimi, arsuri si de parca luasem ceva mentolat, aveam senzatie de rece pe nas. De citeva zile bune am ameteli, mai ales la nivelul ochilor, la inceput erau si cu greturi. simt o presiune cind palpez osul nasului, si il simt permanent congestionat. Simbata am fost la medicul de familie, mi-a spus ca e sinuzita, si mi-a prescris augmentin, picaturi betnesol, diclofenac, si inhalatii cu ceai de musetel.medicul ma sfatuit sa incerc sal drenez dupa ce picur cu betnesol, cu toate ca mai ca nu curge nimic din el, numai mucus obisnuIt.nu vad nici o scimbare ca beau antibiotic a 4 zi deja. Imi puteti spune va rog daca ametelile acestea pot fi de la aSta, sunt speriata, prima data patesc asa ceva. Tin sa mentionez ca locuiesc peste hotare, in Irlanda, sunt de 2 ani aici si nicidecum nu ma pot obisnui cu clima umeda de aici. De asemenea eu lucrez in curatenie, e posibil ca am facut o alergie de la pulverizaTori, sau se exclude asa ceva? Aici sistemul medical e ft complucat, nam putut avea acces la o radiografie cu parere de rau, caci moda e sa te duci numai la medicul de familie, care iti da tratament in dependenta de situatia vazuta de el. Am uitat sa va spun ca mai toata iarna imi curgea din nas luchid apos, si dimineata cind ma sculam aveam mereu nasul infundat. va multumesc anticipat.
0
18-03-2015, ora 19:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
te intorci la med. de famiie
expllici ca NU trece boala cu tratamentul ei..si o sa beneficiezi de o trimitere la specialist
1 trebuie verificata dantura de sus de sub sinus care poate fi cauza sinuzitelor urate, odontogene.. care se trateaza NUmia chirurgical
2 O gripa tratata gresit da complicatii si neurologice si ORL
pe viroza si gripa se sta CUlcat 3-5 zile se consuma f. multe lichide calde
si se face tratament cu 2 antiinflamatoare din 4 in 4 ore
3. in rest orice raceala si bolile ORL..se trateaza eficient cu Aerosoli, inhalatii, spalaturi nazale, aromoterapie, salinoterapie..cum am mai scris pe forum
0
03-04-2015, ora 16:11
laurentiu_mintus
Nu este medic/terapeut
laurentiu_mintus
salutare.de ceva am timp am o sinuzita de acest fel Sinuzita acuta

Sinuzita etmoidala.ce tratament imi recomandati?ma tot doare capul si nu mai suport.am facut injectii am luat pastile.un timp m.a lasat dupa a inceput iar
0
05-04-2015, ora 18:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sinuzita etmoidala..se opereaza endoscopic in clinici ORL..
0
21-03-2016, ora 16:19
Ancapuiu25
Nu este medic/terapeut
Ancapuiu25
Bună ziua. Am făcut azi o radiografie la sinusuri. Puteţi sa îmi interpretaţi şi mie rezultatul?
1. Mica deviaţie sept nazal
2. Evaluarea sinusurilor anteriosre ale fetei.
Mulţumesc
0
01-06-2016, ora 01:22
OlgaF
Nu este medic/terapeut
OlgaF
Buna seara! Sunt satula sa merg la doctori si sa ghiceasca boala, in momentul de fata am gatul unflat si uscat de mai bine de o luna si doar de 2 zile ama inceput sa fiu putin mucoasa si ma trezesc dimineata cu ochii unflati putin.prima oara au zis ca am un virus/ infectie si mi-au dat antibiotice dupa am mers iarasi ca nu am simtit nici o schimbare dupa antibiotice. A doua oara ai zis ca sunt alergica la polen, mi-au dat pastile si au spus ca daca nu trece sa ma duc inapoi. Oare ce as putea sa fac ? In momental de fata sunt in Marea Britanie dar medici de familie sunt niste tampiti. Orice te doare iti spune sa iei paracetamol.
0
31-10-2016, ora 16:11
raul93
Nu este medic/terapeut
raul93
Buna ziua! Apelez la sfatul dumneavoastra deoarece am o problema. Am fost diagnosticat acum vreo 7 ani cu Sinuzita frontala acuta, am facut tratament medicamentos si injectabil iar medicul ORL mi-a spus ca, daca nu da rezultate, ajungem la punctii. De atunci am ramas cu nasul infundat pe partea stanga sau dreapta, depinde de pozitia in care stau. In momentul de fata, am nasul mereu infundat nu mai conteaza in ce pozitie stau. Se desfunda pentru jumatate de zi doar cu Spray-ul Olinth. Mi-e frica sa merg la medic, de consultul ORL si de ideea ca trebuie sa fac punctii. Imi puteti recomanda o alta metoda de a scapa de sinuzita. Va multumesc tare mult!
1
08-04-2017, ora 15:00
bianca emilia
Nu este medic/terapeut
bianca emilia
Buna ziua.Cine ma poate ajuta si pe mn cu un rasp?am o racela de cateva zile si am si o direre de frunte, in spatele ochilor si cand ridic fata din pamant simt o presiune deasupra sprancenelor..Am mai avut sinuzita in trecut dar forma usoara..Sa fie iarasi sinuzita?ms pt raps..
0
10-02-2019, ora 05:43
Claudia1987
Nu este medic/terapeut
Claudia1987
Buna ziua am și eu o problemă foarte gravă am făcut o extracție de molar dreapta sus și din momentul în care am făcut extracția eu nu mai pot respira pe sinusurile de pe partea stângă are cumva vreo legătură extracția cu sinusurile Vă rog din suflet chiar am nevoie de ajutor
0
04-05-2021, ora 22:11
Ana Ina
Nu este medic/terapeut
Ana Ina
Buna seara!în urma cu câțiva ani am fost diagnosticata cu sinuzita maxilare.De un an și jumătate și confrunt cu niște simptome groaznice.. gust amar, în gat se aduna niște secretii foarte groase, incolore, amare.am urmat multe tratamente dar gustul amar persista și simt ca aproape mi arde gura.in același timp ma doare și urechea dreapta și arde.am făcut un ct de sinusuri și ct dinti, iar pe sinusul maxilar drept apare o inflamatie.nu știu ce sa mai fac cu gustul amar, care parca iese din gura din țesuturi, nu din stomac sau de pe gat.am momente când se usucă și gura și parca amarala e mai accentuata.Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
85 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •