Sinuzita si rinita - operatie?

19-03-2010
vexx
Nu este medic/terapeut
vexx
Buna ziua,

Am avut o masea infectata (posibil sinusoidala) care mi-a facut probleme o perioada. Infectia s-a dus in sinus, de unde s-a transformat intr-o sinuzita. Aveam miros f urat, dureri medii de falca si de cap etc. Intre timp maseaua infectata a fost scoasa, am luat augmentin 7 zile, mi-a trecut tot, nu miros nu dureri nu nimik. Dupa 2 sapt..mi-a aparut iar, sub forma de miros si presiuni f slabe la maxilar. Am fost la ORL, unde mi s-a facut o endoscopie si mi s-a scos din nas o seringa de puroi. Apoi mi-a fost recomandat un tratament de 5 zile cu augmentin, metronidazol si paracetamol sinus. Dupa acest tratament nu mai aveam miros, dureri..nimic practic. Am mai fost la o analiza la alt medic si in urma endoscopiei mi-a zis ca am un perete inflamant si ceva puroi acolo doar ca s-a calmat si ca citez "va trebui sa umblam acolo".

Apoi am facut tratament 4 zile cu aerosoli, ultrasunete si laser (15 min fiecare). Dupa aceste tratamente am facut un computer tomograf si doctorul a hotarat in mai putin de 10 sec ca trebuie sa fac operatie. Operatia consta intr-o anestezie generala...si sunt ff ingrijorat..este necesara? O sa va citez concluziile tomografului, sa-mi ziceti o parere daca se poate, daca e nevoie de interventie chirurgicala:

- acumulare lichidiana fonto-temporala dreapta, in adiacenta vaii silviene, extraparenchimatoasa de 3/1, 5 cm, ce subtiaza calota (atrofie prin presiune)
- acumulare cu densitate parafluida ce ocupa complet sinusul maxilar stang.

restul sunt negative.

Este necesara aceasta operatie?

Va multumesc mult
4 comentarii
0
21-03-2010, ora 20:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
operatia a fost necesara de la inceput.. si este obligatorie in prezent!!!
NU au fost necesare in acest caz acele tratamente cu laser si aerosoli.
O sinuzita Odontogena se deosebeste de alte sinuzite prin faptul ca este prezenta o OSTEITA. este distrus Osul.. si avand in vedere ca osul este foarte prost vascularizat.. orice medicament luat pe gura sau injectabil NU poate sa ajunga acolo decat in doze foarte mici.
In concluzie asa gen de sinuzite se vindeca dupa 10 -15 punctii facute zilnic pentru a spala puroiul din sinus.. si introducerea in sinus a unor medicamente cu actiune locala..
sau o interventie chirurgicala facauta Corect!!!
daca este legatura intre radacina dintelui si sinus.. aceste interventii trebue facute laMaxilo facial.. pentru a inchide acea bresa intre locul dintelui si sinusul maxilar!!
0
21-03-2010, ora 20:58
vexx
Nu este medic/terapeut
vexx
multumesc pt raspunsul dvs...operatia am sa o fac...si nu de operatie in sine mi-e frica..ci de anestezia generala...din ce am inteles operatia nu este f complicata dar ma inspaimanta f mult anestezia...am de ce sa-mi fac griji?
0
22-03-2010, ora 07:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu.. nu este cazul.
medicul ATI.. o sa va explice ce trebe sa faceti pana la anestezie si dupa anestezie ca sa fie bine si fara complicatii !
0
23-03-2010, ora 11:24
vexx
Nu este medic/terapeut
vexx
multumesc f mult..a-ti fost de mare ajutor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Pacienții diagnosticați cu rinită alergică prezintă un risc mai scăzut de parodontoză
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •