Siofor - tratament pt ovare micropolichistice?

08-08-2009
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Buna seara,
In urma unor analize si a unei ecografii am depistat ca am ovare micropolichistice. Medicul meu endocrinolog mi-a recomandat Siofor(10/luna timp de 3 luni) si Diane36(timp de 6 luni).
Problema este ca am citit prospectul de la Siofor, si nici gand sa scrie ceva de ovare micropolichistice...sunt recomandate pt diabetici, etc, si nu pricep..as fi vrut o a doua parere inainte sa-l iau, ca ma gandesc apoi sa nu am probleme cu glicemia..sa nu-mi scada glicemia.
In alta ordine de idei, Siofor interactioneaza in vreun fel cu Diane?..poate scadea efectul contraceptiv al pilulelor?
12 comentarii
0
08-08-2009, ora 17:39
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu lua si Siofor si Diane, aceste doua medicamente interactioneaza intre ele ; Siofor este pentru diabet.Daca nu ai diabet intoarce-te luni la endocrinolog si vezi de ce ti l-a dat. Nu lua nimic pana nu vorbesti din nou cu medicul.
0
08-08-2009, ora 19:07
livi
Nu este medic/terapeut
livi
buna seara.varog sa-mi spuneti si mie daca la o valoare de 160 la glicemie acum 10 zile si o valoare de 125 acum se poate vorbi de diabet?!multumesc frumos
0
08-08-2009, ora 19:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu, dar fii atenta, e o stare de prediabet.Glicemia trebuie luata saptamanal ; daca majoritatea valorilor luate sunt peste 150 va trebui sa mergi la diabetolog.Fa miscare, mentine greutatea in limite normale si fii foarte atenta la ce mananci si ce bei. Numai bine.
0
09-08-2009, ora 00:21
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Dansa mi l-a dat fiindca nu stiu ce studii arata faptul ca este benefic pt tratarea ovarelor polichistice. In plus, eu am pofta mereu de ceva dulce...si probabil d-asta. Totusi, imi este teama sa-l iau.
Diane ajuta in tratarea ovarelor micropolichistice?
0
09-08-2009, ora 07:18
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Intr-adevar, Siofor se da in chisturile de ovar.Sunt studii recente, de asta fabricile de medicamente nici n-au apucat sa scrie despre aceasta noua utilizare in prospectul medicamentului. Studiile arata o crestere a insulinei la pacientele cu probleme la ovare, iar cercetatorii au ajuns la concluzia cum ca Sioforul ar fi benefic in boala polichistica ovariana. Siofor interactioneaza putin cu Diane, dar luat 10 zile pe luna nu se intampla nimic.Urmeaza tratamentul asa cum l-a dat doamna doctor, caci este bun.Numai bine!
0
09-08-2009, ora 12:02
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Deci nu scade eficacitatea contraceptiva a Dianelor si nu e nevoie o alta masura de protectie?
0
09-08-2009, ora 17:28
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu scade eficacitatea contraceptiva, insa Diane nu a fost dat de endocrinolog pentru contraceptie ci pentru chisturile de ovar.Diane poate scadea toleranta la glucoza, dar iarasi la tine nu se pune problema unui diabet ce necesita Siofor zilnic, ci este aceeasi problema la ovare pentru care doar 10 zile/luna vei lua Siofor. Probabil ca ti s-a spus, periodic vei face dozari hormonale si glicemia.
0
09-08-2009, ora 19:56
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Da, stiu pt ce mi-a fost recomandat Diane. Am mai luat si acum 1 an, tot la recomandarea acestui endocrinolog, pt acnee, reglarea menstruatiei si protectie, si tocmai d-asta credeam ca si acum poate avea mai multe intrebuintari : reglarea menstruatiei, tratarea ovarelor si protectie. Daca este ceva in neregula, va rog sa-mi spuneti. Nu mi s-a spus ca trebuie sa fac dozari hormonale periodice,..probabil doar dupa ce termin cele 6 luni de Diane.?
0
14-08-2009, ora 17:06
livi
Nu este medic/terapeut
livi
in primul rand, va multumesc pentru toate raspunsurile date.va mai deranjez cu o intrebare:analiza mamei mele la hemoglobina glicozilata a iesit de 6.5.credeti ca e vorba de diabet?!va multumesc frumos.
0
27-08-2009, ora 18:02
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Am revenit cu o alta problema in ceea ce priveste menstruatia..nu mi-a venit luna aceasta. Ultima a fost pe 4 iulie; de regula imi intarzie si o saptamana - doua..deci, e foarte dereglata. Am ovare micropolichistice, mi-a fost recomandat un tratament cu Siofor (3 luni. 10 pastilute/luna) si Diane35 (6luni). Problema este insa ca menstra nu a venit, ca sa pot incepe Dianele. Am luat primele 10 pastile de Siofor, dar as vrea sa incep sa iau Diane, ca sa pot sa normalizez odata menstruatia. Eu am mai luat Diane, timp de 1 an, pana in octombrie 2008, mi-a mers f bine. O alta problema este acneea, motiv pt care vrea sa incep cat mai repede prima folie de Diane.
Am simptomele premenstruale, dar totusi nu imi vine. Credeti ca as putea incepe sa iau Diane totusi?
Multumesc frumos.
0
03-05-2011, ora 14:54
lizuk
Nu este medic/terapeut
lizuk
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Eu am ovare micropolichistice, ma straduiesc de 8 luni sa raman insarcinata. Medicul meu mi-a recomandat sa incerc un tratament cu Siofor de 850 timp de 3 luni cate 2 pe zi fara intrerupere. Mi-a spus ca ajuta in reglarea metabolismului si ca asta ar putea sa ajute. Ce parere aveti? Am citit prospectul si m-am cam speriat. Trebuie sa adaug ca ar trebui sa incep si un tratament cu Puregon. Medicul meu spune ca putem merge cu ambele. Va rog sa-mi dati un sfat.
Va multumesc!
0
25-11-2017, ora 19:49
Maya Daria
Nu este medic/terapeut
Maya Daria
Buna seara, am și eu o probleme, de curând am fost diagnosticata de către medicul endocrinolog cu ovare polichistice, am primit ca medicație un anticoncepțional, un diuretic și Siofor. Ideea este că eu mă simt foarte rău de la acest Siofor, îmi este rău și am o senzație de amețeală continuă. Ce pot sa fac? Credeți că va dispărea cu timpul aceasta senzație?. Trebuie sa urmez tratament 3 luni și am o sesiune care se apropie și efectiv nu pot sa învăț nimic din cauza amețelii. Mulțumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.