Siropul de ridiche neagra?

09-11-2012
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Buna ziua! Am doi copii, unul de 2, 2 ani si unul de 10 luni. Pe cel mare il duc la cresa, cu pauze, din cauza bolilor pe care le ia mereu de acolo. Acum am inceput sa-i dau sirop de ridiche neagra ca nu mai scapa de tuse si am citit ca e bun si pentru imunitate si chiar si-a facut efectul in doar 2 zile. As vrea sa stiu cat timp am voie sa-i dau acest sirop? Nu are vreo reactie adversa folosit timp mai indelungat? Dar copilului de 10 luni am voie sa-i dau? Eu i-am dat celui mic de 2 ori cate putin, aproape jumatate de lingurita, deoarece cand il alaptam aproape ca se inneca cu flegma sau ce are undeva mai in piept, si i-a trecut imediat, nu se mai aude nimic, insa mi-a spus o prietena ca nu e voie de dat la copil asa mic sirop de ridiche neagra. Astept un sfat. Multumesc!
7 comentarii
0
09-11-2012, ora 15:27
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
La copiii atat de mici nu e bine sa le administrezi nimic fara a intreba in prealabil medicul.
0
10-11-2012, ora 13:37
lyannaxyz
Nu este medic/terapeut
lyannaxyz
Gresit cine va recomandat, este un sirop dur care irita mucoasa stomacala.Fierbeti o ceapa rosie (bine spalata)pina se moaie..indulciti cu miere de albine
1-2 lingurite pe zi ajuta sa scape de tusa.Intrebati si medicul de familie.
0
10-11-2012, ora 14:53
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Multumesc frumos pentru sfat, voi incerca si acest tratament.
0
10-11-2012, ora 17:03
lyannaxyz
Nu este medic/terapeut
lyannaxyz
Alina acest sirop de ceapa rosie poate fi folosit si de persoanele adulte atunci cind alte medicamente nu dau rezultate.Eu si familia mea in astfel de situatii il servesc ca pe un ceai(o cana).Multa sanatate.Poate lasi mesaj cum se simt copilasii tai.
.
0
10-11-2012, ora 19:36
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Nu mai incercati aiurea tratamente pe care le auziti de la diverse persoane.Daca unuia ii fac bine, nu inseamna ca tuturor le fac bine.In primul rand mierea si in general produsele apicole nu se dau copiilor pana la 1 an, deci excludeti din start tratamentul recomandat de lyannaxyz.Ca idee, nu cred ca sunteti constienta de riscurile la care va supuneti copiii, administrandu-le retete de pe net.Consultati intotdeauna medicul pentru copiii atat de mici.
0
11-11-2012, ora 12:17
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Draga bestyutza, sunt de acord cu tine, pana acum nu le-am dat dupa ureche nimic sau de pe net, bine recunosc, nici nu prea a fost cazul, dar de cand am dat baiatul de 2 ani la cresa, timp de aproape 2 luni, doctorii mi-au recomandat pe rand tot felul de medicamente, poate-poate trece. Si in doar 2 zile de la administrarea siropului de ridiche neagra (mentionez ca are 2 ani si 2 luni copilul), tusea l-a lasat, si vreau sa-ti spun ca era o tuse foarte urata, de il tinea treaz toata noaptea si plangea ca il durea si gatul probabil de la tuse. Nu cred ca naturistele fac rau, daca stii cum sa le iei. Acum sunt bine copilasii mei, dar ne intoarcem de luni la cresa...
0
15-11-2012, ora 22:52
maraanton
Nu este medic/terapeut
maraanton
Am avut si noi o tuse care a durat vreo doua luni; am incercat atunci siropuri de tuse, si de ridiche, si pana la urma a trecut cu aerosoli; am fost la Medsana si un medic pediatru de acolo ne-a dat o schema de tratament care ne-a ajutat si am scapat de tuse:-)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •