Situatie cronicizata

05-11-2008
costelus
Nu este medic/terapeut
costelus
Acum 3 ani am avut o masea pe maxilarul superior cariata netratata, care se umfla puternic cam la 3 luni si pe care o "dezumflam" cu antibiotice. Mi-era ff. frica de dentist si de multimea de cunostinte contaminate cu hepatita virala B sau C in urma unor sterilizari sumare a instrumentarului.

Aceasta afectiune cronicizata, " bomba biologica" am tinut-o asa vre-o 2 ani. Se formase o punga de puroi laterala radacinii care fiindu-i taiata cu un bisturiu nu s-a mai prins definitiv la loc. Aramas un fel de gaurica pe care la apasare iesea o secretie cu miros ingrozitor de putreziciune.

Primul medic ( constatand ca nu raspunde la tratament pe canal -tot mai aparea o secretie ) mi- recomandat sa o scot.Se formase o punga de puroi laterala radacinii care fiindu-i taiata cu un bisturiu nu s-a mai prins definitiv la loc. Aramas un fel de gaurica pe care la apasare iesea o secretie cu miros ingrozitor.

Fiindca extractia nu era ceva reversibil am consultat un alt medic care mi-a tratat-o mult timp (2 luni in fiecare zi ) pana la urma a calmat-o, parea ca s-a inchis orificiul din gingie prin care se elimina secretie si mi-a imbracat -o cu portelan. O am asa de un an de zile din punct de vedere mecanic e ok.

In prezent nu s-a reinfectat, mananc bine pe acea parte dar cand masez gingia (pe acea parte unde era punga de puroi ) acel miros ingrozitor a ramas - lucru care indica ca pe undeva mai exista o problema infectioasa desi nu se manifesta. Mirosul de tesut putred al secretiei din acea zona ma pune rau pe ganduri chiar daca mestec fara nici o durere, nu se infecteaza si in rest ma simt ok.
Pana la urma as renunta la masea, as extrage-o, as cere o curatare si tratare a tesutului de la radacina si dupa un an as recurge la un implant decat sa risc o complicatie mai grava.

Va implor un sfat competent. Multumesc !
3 comentarii
0
05-11-2008, ora 18:36
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
Da fuga la stomatolog, caci pana acum ai fost tare norocos.te joci cu focul!si asta pana nu ajungi pe chirurgie maxilo-faciala
0
06-11-2008, ora 10:51
costelus
Nu este medic/terapeut
costelus
La stomatolog am mai fost cu ocazia detartrajelor. Chiar maine voi mai merge pentru un control..
Daca eu nu spun ce ma deranjeaza, nimeni nu vede nimic nici macar la radiografie deoarece lipseste punga de puroi de altadata.
Un implantolog specialist in buco-maxilo-faciala mi-a sugerat ceve gen infiltratii cu ozon deoarece
la radiografie nu aparea nimic deosebit. Eu personal cred ca doar o extractie permite ca zona sa "respire "
si sa se vindece mai bine decat cu maseaua pe pozitie. Repet situatia e stabila de peste un an de zile fara sa iau antibiotice si fara sa se inflameze. Stiu ca numai un specialist poate hotari varianta extractie sau tratament dar credeam ca aveti experiente asemanatoare.
0
06-11-2008, ora 21:47
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
Trebuie spus in caz ca nu e vizibil.Chiar daca exista experiente asemanatoare, organismele sunt unice si fenomenul nu se desfasoara identic peste tot.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  • Pasta de dinți cu peptide pentru reducerea cariilor
  • O peptidă bioactivă poate ajuta la tratarea cariilor dentare
  •