smalt dentar sfaramicios

22-06-2008
isabelapricop
Nu este medic/terapeut
isabelapricop
Buna ziua. Am o fetita de 6 ani, acum 2 ani au inceput primele carii si abcese repetate la maselutele cariate.Mergem la stomatologie regulat, uneori chiar si de 2-3 ori pe luna, si ia si zimafluor de atunci.Dintisorii care i-au iesit sunt patati - pete albe - si mi s-a spus ca este o lipsa de asimilare a fluorului, calciului. Problema mai grava este ca maselutele care i-au iesit - e drept cam devreme - nu au rezistenta, se sfarama ca o creta inainte e a fi iesit complet.Medicul mi-a spus ca este necesar un control periodic si eliminarea tuturor cariilor de timpuriu si in plus mi-a recomandat o crema -TOOTH MOUSE- pe care inca nu am gasit-o. Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut.Va multumesc.
4 comentarii
0
12-07-2008, ora 00:00
Dr.Vigh
Identitate neconfirmată
Dr.Vigh
Petele de pe dinti asa vor ramane. E necesara colaborarea constanta cu un medic in care sa aveti incredere si care preferabil sa aiba experienta si drag in a lucra cu copii. Sunt de luat in calcul aspecte legate de sanatatea fetitei (de ce nu asimileaza calciu ) sau cat de echilibrata e alimentatia (consum de lactate / dulciuri )
0
20-07-2008, ora 00:00
isabelapricop
Nu este medic/terapeut
isabelapricop
Buna ziua dl.doctor.Va multumesc pentru ca mi-ati raspuns.Vreau sa va spun ca maine mergem sa punem un despartitor de maselute pt ca din cauza infectiilor dentare i s-au extras 2 maselute.
Mai avem si vineri o programare la stomatologie pt cariile la maselutele de lapte.
Fetita se spala regulat pe dinti si foloseste crema de la tooth mouse.
Va rog sa-mi raspundeti in continuare poate si cu noutati.
Vreau sa va spun ca am facut analizele recent si are calcemia fb buna. Ce e de facut in continuare? Va rog sa ma contactati.
0
16-09-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Parerea mea este ca ar trebui sa mergeti si la un consult de specialitate (Pedodontie) - la un medic specialist in pedodontie sau la Facultate la Catedra de Pedodontie. Fetita dvs. este posibil sa aiba ceea ce se numeste Distrofie amelo-dentinara. Aceasta afectiune se caracterizeaza printr-un defect de formare a smaltului care in loc sa fie tare si lucios este cretos si sfaramicios.
0
02-11-2012, ora 23:19
ionelagavrilescu
Nu este medic/terapeut
ionelagavrilescu
Buna seara...am si eu o fetita de 1 an si 10 luni are 4 maselute din care 2(cele de sus) incep sa se macine si ce-i drept e mica ptr a sti sa se spele singura p dinti dar o spal eu in fiecare zi cat reusesc, va imaginati k nu e asa placut ptr ea. Iar la dintisorii din fata se formeaza ca o dungulita galbena...ce e de facut ??? exista un tratament special pt toate astea??? va rog ajutati-ma.. va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul