Sold in resort

03-03-2010
IONESCU SANZIANA
Nu este medic/terapeut
IONESCU SANZIANA
Buna ziua! Fiica mea are 2o de ani si e studenta.Are niste dureri de sold ;s-a dus lamedicul ortoped care i-a pus pe loc diagnosticul de sold in resort. Nu este anormal pt varsta ei? Nu trebuie sa faca alte analize, radiografii..? Ce ma sfatuiti? Puteti sa-mi recomandati un bun specialist in acest domeniu? Va multumesc.(Suntem din Bucuresti)
4 comentarii
0
03-03-2010, ora 22:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Diagnosticul de "sold in resort" este 100% clinic. Fiind o tulburare dinamica, este imposibil de evidentiat pe radiografie, RMN, echografie sau orice alta investigatie imagistica, ca sa nu mai vorbim despre analize de sange.
Tratamentul este in imensa majoritate a cazurilor unul conservator (abstentie), doar rarissim fiind nevoie de interventie chirurgicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-02-2011, ora 11:13
dinulescu_r
Nu este medic/terapeut
dinulescu_r
Buna ziua! Imi cer scuze de deranj! Sunt o mama foarte ingrijorata si disperata. Fetei mele i s-a dat diagnosticul de sold in resort. Doctorul a zis ceva de genu ca, capul femurului nu intra perfect in cavitate. Cand merge nu simte ca ii iese femurul, nu o doare, nu are probleme la miscari obisnuite. Doar atunci cand se concentreaza poate scoate femurul, auzindu-se o trosnitura. Este ceva grav "soldul in resort"? Trebuie obligatoriu operatie? Descrierea pe care am facut-o corespunde cu diagnosticul "sold in resort", ca pe internet am vazut ca, capul femurului nu intra bine in cavitate la displazie luxanta si la luxatie congenitala de sold sau si la sold in resort este la fel?? Numai inteleg.Va multumesc mult! Imi cer scuze dar sunt o mama disperata si de catvea zile numai pot dormi din cauza stress-ului.
0
02-02-2011, ora 11:51
dinulescu_r
Nu este medic/terapeut
dinulescu_r
Ce am uitat sa va spun ca la doctor fiica mea a stat intinsa pe pat si in momentul cand indoia piciorul si il intindea se auzea acel zgomot si iesre ciudata a femurului. Dar la mers nu se simte nimic, nu o doare, la miscari obisnuite este ok. Doar ca descrierea pe care a spus-o domnu doctor la sold in resort am citit pe internet si se aseamna cu luxatie congenitala de sold sau cu displazie congenitala de sold sau displazie traumatica. Nu inteleg care este diferenta dintre sold in resort si celelalte doua diagnostiguri.
0
02-02-2011, ora 19:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Soldul in resort si displazia coxo-femurala reprezinta diagnostice fundamental diferite.
Soldul in resort reprezinta tensiunea exagerata a fasciei lata, care aluneca peste trohanter, lasand impresia unei luxatii.
Displazia soldului este infinit mai grava.
Un consult clinic specializat, coroborat cu o radiografie cox-femurala va elcida problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: