Solutie pentru cuplu

15-11-2012
talpag
Nu este medic/terapeut
talpag
As vrea o parere de la voi. Eu am urmatoare situatie. Am un copil dintr- o relatie anterioara si in 2009 l-am intanlit pe viitorul meu sot. Ne-am mutat impreuna la tatal meu acasa. Totul ok si frumos pana am luat o hotarare. Sa castigam mai multi bani pentru a ne putea lua casa. El, fiind grafician si castigand mai putin ca mine am renuntat la salariul lui si a inceput o profesie noua si anume cea de agent imobiliar. Din sep 2011, in anul in care am facut cununia religioasa, am intrat in deriva cu banii, plus ca eram datorii la tatal meu pentru ca am cumparat o masina. Am sustinut familia financiar, moral, am facut tot ceea ce trebuia sa fac sa fie unita familia, am facut credit pentru a termina cu datoria de la tatal meu, sa nu ma mai bata la cap cu nimic. El intr- o perioada de 6 luni nu a facut mare lucru, din Aprilie pana in prezent a depasit targetul care il avea, sunt multumita de el. Ce s-a intamplat cu mine, eu m-am ingrasat am 1.70 cm si 89 kg. pentru ca nu am mai avut grija de mine din cauza timpului: copil, sot, mancare si plus tata si alte probleme la serviciu. Dorim sa ne luam teren de casa pentru a construi o casa sa avem intimitatea necesara.
Problema de fond este ca : noi facem sex/ dragoste cam 1-3 la doua saptamani, in trecut cand nu castiga bani nu am facut dragoste poate doar o data pe luna ( am pus problema aceasta pe fond de stres). Ceea ce vreau sa spun ca inainte de intra in acest domeniu noi facem dragoste de 4-5 pe saptamana. L-am intrebat daca este din cauza faptului ca m-am ingrasat. Inainte avem 65-70 kg. NU mai stiu ce sa cred. Inainte imi lua flori, gateam impreuna, faceam lucruri impreuna. Pana acum am pus aceasta problema pe stress, pe faptul ca nu avem timp, ca nu avem intimitate prea multa.
Un exemplu foarte expresiv este urmatorul:
Acum cateva zile a facut o suma importanta de bani. Eu cu el am zis sa pastram banii sa platim creditul sau sa tinem o parte din ei.. I-am dat banii de cauciucuri ( eu sunt cea care este responsabila cu banii in casa) si a doua zi m-a intrebat daca ma deranjeaza sa se duca la Obor sa cumpere ce va de imbracat. A cheltuit 900 de ron per ansamblu. Azi, de dimineata cand a imbracat paltonul se simtea asa de important, plus ca nu ia- convenit ca nu calcasem o camasa care vroia sa o imbrace... ca nu isi gaseste nimic in sifonier. Eu nu mai am timp de multe lucuriuri care ar trebui sa le fac. Eu sunt acum contabil sef si mai am si o mica firma de contabilitate + copilul. El nu ma mai ajuta cu nimic la bucatarie cum facea inainte, acuma face 'chestii barbatesti' dupa spusele lui ( schimbat bec la lumina... etc)
Inainte trageam de el ii mai aminteam ca imi e dor de el- eu faceam asta. Dar el nu.
Ideea, e ca daca nu il sustineam eu nu reusea sa faca mare lucru sau daca facea dura mult mai mult timp.
El nu si-a mai exprimat dorinta sa imi spuna un te iubesc de nu stiu cand,. De la o vreme numai eu spun. Probabil imi doresc prea mult sa iubesc.
Acuma de exemplu nu am facut dragoste de 2 saptamani. ma gandesc daca eu nu mai fac nici un pas el va mai face?
Eu oare ce sunt pentru el acum? Un accesoriu?
Eu imi doresc sa am un barbat langa mine care sa fie atent cu mine. El acuma nu mai este. Si asa grasuta nu arat rau.
NU IL inteleg. Atata tot

Poate ma ajutati voi.
7 comentarii
0
15-11-2012, ora 13:50
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
barbatii se schimba mult dupa ce se vad insurati cu femeia iubita...am tras concluzia dupa ce am vazut multe cupluri fericite inainte de nunta iar dupa nunta, casnicia a devenit dezastruoasa, de aceea evit si eu sa fac pasul cel mare am o relatie de 8 ani dar nu vreau ink hartiute, verighete etc.ca si in cazul tau am luat si eu proportii anul asta de la 1, 65 am ajuns la 80kg, eu mereu aveam maxim 64kg.intradevar stiam ca trebuie sa fac o schimbare in viata mea ca treb sa revin la kg de dinainte, mai ales ca prietenul meu avea grija zilnic sa imi aduk aminte ca-s grasuta, ca nu-i sanatos, sa numai manac floarea soarelui ca sa uitat pe net ca ingrasa, devinise un fel de cantar al meu, plus fel de fel de comentarii rautacioase din partea lui, care in loc sa ma incurajeze sa slabesc din contra ma incurajau sa mananc sa vad cat rezista el.ceva de genu gand.acum ma aflu in strainatate, am inceput un regim de slabit, fac asta ptr mine ptr ca mi-am dat seama ca intram in depresie de fiecare data cand ma uitam in oglinda, vreau sa ma simpt bine si in plus imi este dor de hainele pe care le purtam inainte.Adevarat, ca atunci cand eram mai grasuta eram si geloasa, tot mi se parea suspect de ce se imbraca asa, de ce se parfumeaza mereu etc.acum dupa ce am inceput sa slabesc, am uitat efectiv de prietenul meu, nu-l mai interoghez ca inainte pur si simplu am ajuns un pic mai indiferenta, iar prietenul meu a ajuns sa ma tachineze si sa devina gelos cum eram eu inainte.si eu ii ceream in zadar sa imi spuna ca ma iubeste si sa ma mai alinte ca inainte.si eu eram frumoasa grasuta dar cred ca sunt mai frumoasa slaba.te incurajez sa slabesti, nu ptr el ci ptr tine ptr starea ta spirituala buna, si sigur isi va schimba si el atitudinea fata de tine.mai ales ca ai o situatie financiaza buna care iti permite sa te rasfeti din cand in cand cu ceva nou.
0
15-11-2012, ora 14:28
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Există probleme ce apar pe bază de stres, (disfuncţiile erectile) dar în acelaşi timp apetitul sexual se poate deteriora din cauza percepţiilor corporale.
Întrebările pe care le aveţi cer soluţii, dincolo de răspuns. Comunicarea ajută la înţelegerea lucrurilor. Cum ar răspunde el la mesajul pe care l-aţi postat pe forum? Copiaţi-l şi trimiteţi-l pe mail, vedeci ce vi se răspunde.
Vă sugerez să apelaţi la un psiholog pentru consiliere de cuplu, on-line sau faţă în faţă.

Numai bine.
0
15-11-2012, ora 15:47
talpag
Nu este medic/terapeut
talpag
Multumesc, ai dreptate ionela.
0
15-11-2012, ora 16:19
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
oare NU cumva si TU esti prea ocupata cu: fiul TAU, tatal TAU, jobulTAU etc...?
si poate l-ai "neglijat"...
lipsind comunicarea?!?

p.s.
i-ati o zi libera..fa un efort la taxi si urmareste-l unde merge si cat sta.
Vei stii CE ai de facut pana NU-I PREA TARZIU.
cele bune,
0
16-11-2012, ora 07:47
louferygo
Nu este medic/terapeut
louferygo
Nu esti neaparat un accesoriu pt el. Probabil din cauza grijelor zilnice si a stresului ati uitat sa va iubiti si sa va rasfatati. Eu te sfatuiesc sa comunici cu el despre temerile tale, dar nu prin reprosuri ci in liniste si acceptand faptul ca poate si tu ai o parte din vina. Nu spun ca e neaparat asa insa daca vrei sa ii recastigi atentia trebuie sa fi putin smechera si sa nu il lasi sa creada ca el e de vina pt tot. Astfel el va fi mult mai deschis la conversatie. Stabiliti macar o seara pe saptamana in care sa iesiti impreuna la un film, la o plimbare, sa vorbiti despre nimicuri si de toate. Si eu am trecut in relatia mea prin astfel de momente, cred ca toate cuplurile o fac. Ne stresam atat de mult din cauza banilor si a problemelor incat uitam pt ce traim si uitam sa traim. Cat despre faptul ca te-ai ingrasat, sa nu crezi ca daca ai fi slaba relatia sexuala ar fi mai buna. Aceasta preocupare este in general in mintea femeilor, noi suntem foarte sensibile vizavi de greutatea si aspectul nostru, insa daca asta te afecteaza atunci incearca sa faci un sport sau dans care iti place si slabeste sanatos si armonios. Si eu m-am ingrasat de cand stau cu iubitul meu dar el nu si-a schimbat atractia fata de mine, dimpotriva eu am obsesii si ma simt neatractiva cand de fapt el ar face sex non stop cu mine :)))..Iti urez bafta si nu uita, inainte de toate e nevoie de comunicare si intelegere. Il vei recastiga astfel, daca va vedea si din partea ta o schimbare.
0
16-11-2012, ora 10:42
talpag
Nu este medic/terapeut
talpag
Da, ai foarte mare dreptate louferygo.Am discutat aseara cu el si intr-adevar am ajuns la conculzia ca suntem foarte obositi si ca ne dorim foarte mult casa noastra ( pentru a putea face ce vrem noi, sa avem intimitate ) si cred ca o sa se rezolve in timp acest. Multumesc pentru sfat.
0
19-11-2012, ora 10:22
louferygo
Nu este medic/terapeut
louferygo
Dumnezeu sa va ajute..cel mai important e sa stiti pt ce traiti.nu lasati lipsa banilor sa va amputeze visele. Altii au bani dar nu au vise, fericire. Sau altii s-au stresat si au muncit non stop iar pe cand au dobandit ce si-au propus, s-au imbolnavit si nu s-au mai putut bucura de nimic. Si eu stau cu iubitul meu in chirie, acum pregatim nunta si vine si bobo.cateodata ma apuca panica dar incerc sa vad partea buna a lucrurilor. Suntem sanatosi si ne iubim, iar asta e tot ce conteaza. Restu le facem cum putem, numai sa avem sanatate.Va urez multa bafta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
  • Semne de alarmă într-un cuplu (ce ar putea arăta ca relația nu evoluează bine)
  • Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu
  • Știința infirmă zicala conform căreia persoanele opuse sunt atrase una de cealaltă
  • Cum își influențează reciproc stilul de somn partenerii de cuplu?
  •