somn agitat - inima cap

04-11-2011
Ekaty
Nu este medic/terapeut
Ekaty
Buna. Am o intrebare, cu privire la care as dori un sfat (daca vine de la un specialist in domeniu, e cu atat mai bine). Mi se intampla, din cand in cand, ca dupa ce atipesc sau chiar dupa ce dorm cateva ore, mintea mea sa se trezeasca, insa nu si corpul si, daca sunt prinsa si intr un vis, sunt constienta ca dorm, dar nu ma pot misca deloc si imi fortez oarecum corpul sa se trezeasca. E ca si cum as fi prinsa in mine insami. Reusesc, dupa cateva secunde, sa fac sa se treazeasca si corpul, dar ma trezesc foarte speriata si imi este greu sa adorm inapoi (tocmai de frica sa nu se repete faza) si toata chestia asta ma epuizeaza foarte tare. Alta chestie care mi se mai intampla, destul de des de aceasta data, e faptul ca pana sa ajung sa adorm efectiv atipesc de cateva ori si tresar si nu ma pot odihni sau atipesc si am senzatia ca se aude vreun zgomot puternic si ma trezesc (un vuiet, de ex). Stiu ca in realitate nu se aude nimic, e ca si cum as fi prinsa intre vis si realitate; 'iau' zgomotul din vis, doar ca l percep f clar, ca si cum ar fi realitate si, sigur, ma trezesc iar speriata. Alte simptome...simt presiune asupra tamplelor din cand in cand, am acea senzatie de zbatere a venelor la nivelul capului (in principiu, la tample/in zona osului parietal); cateodata, am aceeasi senzatie (de zbatere) si in zona inimii. Uneori, se intampla sa se intensifice bataile inimii instantaneu, fara sa fac vreun efort, sunt batai foarte puternici si simt presiune asupra inimii in acele momente, ca o apasare, dar imi trec dupa 1-2 minute. La caldura, mi se umfla mainile si picioarele si devin rigide. Sunt studenta si sunt destul de stresata, ce i drept si am avut o perioada in care am consumat multa cafea si energizante (de la care simteam mici intepaturi in zona tamplelor si a inimii), insa, paradoxal, senzatiile astea am inceput sa le am nu de foarte mult timp, practic dupa ce am inceput sa reduc consumul de astfel de bauturi. Sunt pesco-vegetariana, evit grasimile, incerc sa mananc cat pot de sanatos, nu am probleme cu greutatea.Poate fi doar stresul de vina? Ati avut experiente similare? Oare ar trebui sa consult un medic? Daca da, ce medic ar fi mai recomandat? Nu stiu daca toate simptomele enumerate mai sus au legatura intre ele, insa am incercat sa ofer cat mai multe informatii pt a primi un sfat cat mai aproape de realitate - sper eu. Multumesc!
1 comentarii
0
04-11-2011, ora 17:41
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Poate ar trebui sa iti faci un control cardiologic, sa vada tensiunea, pulsul, poate iti da doctorul sa faci si ceva analize - calciu lactic, ionic si total, magneziu, potasiu.
Vorbesti cu un doctor Cardiolog si poate te indruma eventual si spre neurologie.
Se poate ca dieta sa nu fie in concordanta cu nevoile nutritionale ale organismului tau.
Tu vrei sa traiesti cumva, dar...poate corpul are alta parere...Nu-i asa? Si iti da ceva semnale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici