somn agitat si sumar la copil de 2 ani

14-01-2009
aalice
Nu este medic/terapeut
aalice
Buna ziua. Am o fetita de 2 ani si nu stiu ce sa mai fac in privinta somnului ei.Nu doarme in fiecare zi la pranz si seara se culca foarte tarziu, la ora 12-1.Somnul ei este foarte superficial si agitat. Daca se intampla sa adoarma mai devreme, la cel mai mic zgomot se trezeste ca si speriata si plange groaznic. Am incercat sa-i atragem atentia, sa o scoatem afara... Uneori se linisteste, alteori nu.Cateodata se linisteste doar cat stam afara si cand intram in casa incepe iar sa planga.Daca ii spun ceva, plansul se transforma in tipat, si nu o pot calma in nici un fel.
Va rog sa ma mai ajutati cu un sfat.Este normal ca la varsta aceasta sa nu spuna decat foarte rar un cuvant pe care sa-l intelegem? E un copil vesel, nu sta o clipa, vorbeste tot timpul, dar nu ca sa o intelegem.De multe ori am impresia ca nu ma baga in seama si mereu este distrasa si ocupata cu altceva, chiar si cand vrem sa initiem un joc, sa invatam parile corpului...Nu stiu cum sa o fac sa fie atenta la mine sau sa faca ceea ce o invat. Nu are rabdare nici macar sa-i citesc o poveste.Tot timpul am zis ca o sa vina de la sine, nu am certat-o si nu am bruscat-o niciodata.In prezenta persoanelor straine sau a altor copii se comporta normal, fara timiditate.Ce sa fac?
Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
23-01-2009, ora 14:53
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Buna, si parerea mea este sa nu-ti faci griji prea mari in priviinta vorbitului. Este foarte bine ca vorbeste, fie si pe limba ei. Ai putea sa fii putin mai atenta sa observi daca nu cumva exista anumite grupe de sunete care se repeta, si aceea este limba ei. Spre exemplu la banana sa zica nana, la ceas (tic-tac) chi-ca, etc. si aceea este modalitatea ei de a incepe sa vorbeasca. Daca spui ca vorbeste tot timpul, poate ca vrea sa spuna multe lucruri deodata si atunci nu are timp sa invete sa rosteasca cate un cuvant, corect.
In priviinta jocurilor, am observat ca la aceasta varsta, copiii nu prea au rabdare sa se joace un joc anume, se plictisesc foarte repede. Mai mult cotrobaie si umbla de colo-colo. Este normal.
Iar referitor la somn, in plus fata de sugestiile date de Danabv, ar fi bine daca ai duce-o la un control medical de rutina, sa nu fie o stare de agitatie cauzata de eruptiile dentare, rosu in gat, constipatie, balonari (acum umbla o enteroviroza). Medicul iti va prescrie un tratament pentru acestea. In cazul eruptiilor dentare, ii poti pune putin gel gingival pe o periuta de dinti pentru copii si sa i-o dai s-o roada singurica inainte de culcare. O va duce si-si va masa singurica exact locul unde o deranjeaza cel mai tare, fara circ si scandal.
Numai bine!
0
04-08-2009, ora 21:10
aalice
Nu este medic/terapeut
aalice
Va multumesc mult pt raspuns.Mi-a fost de mare ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul