Somnambulism si pierderi de memorie

17-05-2010
doubleb
Nu este medic/terapeut
doubleb
Buna ziua.

Am sa relatez pas cu pas tot ce mi s-a intamplat pentru a putea intelege exact problema. In jurul orei 16, o doamna in varsta de 46 de ani dormea. La un moment dat se ridica din pat si se duce langa usa de la baie, aprinde lumina si se aseaza pe scaunul de langa intrerupator (pe hol). Eu ma duc sa vad ce face si imi spune sa inchid usa ca este la baie, eu ii spun ca este pe hol, dar dansa o tinea tot pe-a ei ca este la baie si sa o las sa-si faca nevoile. Am luat-o de mana si am dus-o in baie, dupa aceea a iesit si a revenit in pat.

Dupa 5-10 minute m-am dus sa vad ce face. Era treaza si m-am gandit sa ne amuzam putin de gluma pe care a facut-o. Ea nu isi amintea nimic! Totul parea o inventie de-a mea in capul dansei... prima data m-am gandit la somnambulism... dupa aceea am deschis unul dintre cele 2 geamuri din camera. Dansa mi-a spus sa il inchid ca o deranjeaza (vorbea foarte haotic, cum nu a vorbit niciodata pana acum... "vine lumina de-acolo, ba de-acolo, ma innebuneste..."). L-am inchis. Am mai discutat circa 20 de minute (timp in care avea putine iesiri "pe langa subiect") dupa care am intrebat-o daca isi aminteste ca am deschis geamul... nu isi amintea! Este posibil ca amnezia sa dureze 20-30 de minute dupa eveniment?

Neamintindu-si de cele 2 evenimente, dansa a inceput sa planga si sa spuna ca innebuneste... am incercat sa o conving ca nu va fi asa, dar tot insista ca pe zi ce trece innebuneste tot mai rau... a fost o faza in care gesticula cum face sotul dansei in somn si isi misca mainile haotic... (acesta a fost un singur eveniment izolat de somnambulism care i s-a petrecut, in familie nu sunt antecedente). I-am dat un calmant si i-am recomandat sa se culce pentru a se odihni mai bine. Acum o ora cand s-a trezit totul era inapoi la normal, nu avea nicio iesire, se obisnuise cu ideea ca nu isi putea aminti cele 2 faze...

Ar putea fi ceva mai grav decat un simplu eveniment izolat de somnambulism? (persoana nu a trecut prin nicio trauma recent, nu a suferit lovituri in zona capului... ar fi o singura problema pe care a si mentionat-o in timpul discutiei dupa primul eveniment, o problema legata de viata de cuplu, ar putea fi o problema sentimentala cauza?)

Va rog daca puteti sa imi dati un raspuns sau un sfat ce ar trebui facut...

Va multumesc si va rog sa scuzati eventuala incoerenta in exprimare.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Retinopatia ar putea indica viitoare probleme de memorie
  • Pierderile de memorie pot fi tratate, inclusiv la bolnavii de Alzheimer
  • Pierderi de memorie la tineri - ce e normal și ce nu
  • Unele medicamente antihipertensive asociază o scădere a pierderii memoriei la adulții în vârstă
  • Fumatul sporește riscul de pierderi de memorie și declin cognitiv la vârsta mijlocie
  • Un medicament uman redă șoarecilor amintirile pierdute
  • Prevenirea pierderilor de memorie
  •