somnul copilului de 9 luni | Forumul Medical ROmedic

somnul copilului de 9 luni

21-09-2008
m_cristina21
Nu este medic/terapeut
m_cristina21
Copilul meu are 9 luni, de la 5 luni are noaptea un somn agitat. Se trezeste de 3, 4 ori pe noapte ii dau un pic de apa(ca nu bea ceai) il plimb prin casa putin si adoarme. Nici ziua nu are un somn de 2 sau 3 ore si de multe ori doarme doar o data pe zi poate doar 1, 5 sau 2 ore.
Este normal pt. un copil de 9 luni sa doarma asa de putin?
3 comentarii
0
29-10-2008, ora 13:07
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Dintisori? Avem? Poate ne ies acum!
0
31-12-2008, ora 16:02
iliutana
Nu este medic/terapeut
iliutana
Si fetita mea are aceeasi problema si are 11 luni! Nu stiu nici eu ce sa-i fac!O pedriatra mi-a spus ca ar avea viemisori, i-am dau un medicament, dar nici un rezultat! Mai mult i-am provocat dureri de burta puternice, asa ca am renuntat! Cred ca asa suntem noi norocose, sa avem copii agitati! Ma consolez cu ideea ca o sa treaca dupa ce o sa depaseasca un an! Rabdarea e concluzia!
0
01-01-2009, ora 12:32
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Asa facea si fetita mea de la 4 luni (acum are 7) pana cand am descoperit (urmarind orele la care se trezea noaptea si care erau cam aceleasi) ca ii era foame. Cu toate ca nu este recomandat ii fac un biberon cu laptic (mai putin decat la mesele obisnuite) noaptea cand se trezeste cu precizie de ceasornic la ora 2.00, il papa si doarme pana dimineata. Iar cu somnul de peste zi si ea facea la fel, cu chinuri mari si era eveniment cand dormea o ora intreaga. Am descoperit insa ca se simte mult mai bine daca o culc ziua in patul meu, iar acum puiutul meu si-a facut orar de somn: doarme dimineata cam o ora si jumatate, la pranz 2 ore si dupa-amiaza inca o ora fara probleme, fara efort cand o adorm. Cum fac: trag pernele putin spre marginea patului astfel incat intre perne sa se faca un loc mic in care ii asez caputul. O invelesc cu patura si ma asez langa ea cu capul pe una din perne ca si cum m-as culca si eu cu ea. Noi ne-am obisnuit sa adormim cu suzeta (este singurul moment cand ia suzeta) si imediat ce avem suzeta in gurita deja inchide ochii, isi canta putin si gata... a adormit. Ma ridic apoi, rulez restul de patura in jurul ei sa nu cumva sa se rasuceasca si sa cada din pat si am 1-2 ore libere. Incercati.poate merge! Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru un somn odihnitor È™i sănătos la copii
  • Co-sleeping – dormim în acelaÈ™i pat cu bebeluÈ™ul?
  • SiguranÈ›a copilului la somn
  • De cât somn are nevoie un copil?
  • Somnul copiilor cu ADHD, mai scurt È™i mai slab calitativ
  • Noi recomandări privind orele de somn necesare copiilor pentru a fi sănătoÈ™i
  •