Sotia a plecat

19-08-2018
Robix
Nu este medic/terapeut
Robix
Sotia mea a decis sa plece si vrea sa divortam pentru ca nu ma mai iubeste. A spus ca nu mi am dat interesul in aceasta relatie si ca am sufocat-o, aici poate are dreptate. Am avut grija in 3 ani si 7 luni mai ceva decat a avut mama ei. Veneam de la munca gateam, faceam curat, spalam etc.. Ii spuneam sa iesim prin oras sau mergem in vacanta ea imi spunea nu ca cheltuim bani de cele mai multe ori mergeam in mall si la film, acum imi reproseaza ca am tinut-o in casa. Ea 3 ani cat a stat acasa a suferit de agorafobie, infectie la stomac si a fost la o treapta de cancer, am sustinut-o in tot, am dus-o la toti doctorii ca sa se faca bine. Ea nu dorea sa comunicam. Am renuntat la afacere la familie pentru ea, am luat-o de jos, iar si iar. Acum imi reproseaza ca nu o ascultam ca nu am avut grija de ea. Ca nu am pus-o pe primul loc. Mergeam pe jos la munca, nu imi luam ceva ca sa avem bani, cand imi cumparam ceva care era putin mai scump decat isi cumpara ea imi facea crize, eu inainte ma imbracam elegant si ea mi a facut crize sa nu ma mai imbrac asa ca ma duc la agatat, ca o insel si tot asa. Am accepta sa ma bata, doar ca o iubesc si tot asa. Ea mi a spus ca a cunoscut pe unul de 2 luni si de atunci ala a prostit-o in asa fel incat sa se desparta de mine. Simt ca nu pot trai fara ea. Sunt multe de spus
6 comentarii
1
19-08-2018, ora 12:05
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
E dureros ce relatati dvs si cu atat mai dureros faptul ca simțiți că nu puteti trai fara un om căruia i-ai oferit tot ce ati putut si care nu a primit nimic. Ce va mai retine lângă o persoană pentru care ati renuntat la tot ce va făcea cândva plăcere?
Poate a venit momentul să vă iubiți si sinele..
0
19-08-2018, ora 12:20
Robix
Nu este medic/terapeut
Robix
Nu stiu ce sa fac. Imi este greu.
1
19-08-2018, ora 12:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nici-o relație nu funcționează când unul plusează prea mult. Funcționează când există o comunicare adevărată, când cei doi se sprijină și se respectă reciproc, când se simt bine împreună și fac eforturi ca relația să funcționeze.
Nu cumva v-ați comportat ca un părinte și nu ca un soț? S-ar putea să vă fi creat o anumită dependență față de ea și de aceea nu acceptați că vrea să plece.
Încercați să mergeți la un psiholog să vă ajute să vă respectați mai mult și să-nvățați să gestionați mai bine relațiile ca pe viitor să nu vi se mai întâmple același lucru.
0
19-08-2018, ora 16:56
Robix
Nu este medic/terapeut
Robix
Am fost, sot, iubit, amant, frate, tata orice a fost nevoie ca ea sa fie bine si fericita. Totul s-a dus naibii cand a aparut acel barbat, parca i-a luat mintile, ea s-a transformat total. Cica i-a spus ala ca ea trebuie sa isi traiasca viata si ca ea nu este fericita in casnicia asta si ca nu ma iubeste, etc. Eu pana a plecat am fost un domn cu ea, am incercat sa ii arat ca greseste. Ea mi a spus ca a plecat ca stie ca nu o sa mai gaseasca un om ca mine, dar nu ma mai iubeste si ca isi doreste sa fie fericita. Pe bune pana acum 2 luni erai atat de fericita langa mine si ne gandeam la viitor si tot imi spuneai cat de mult ma iubesti si acum imi spui ca nu? Vii se pare ca gresesc eu undeva?
1
19-08-2018, ora 18:30
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Aveti o reprezentare nepotrivita si nesanatoasa a ceea ce inseamna iubirea.
Iubirea inseamna sa te anulezi pe tine pentru altul, nu inseamna sa faci tu totul astfel incat celuilalt sa nu-i mai ramana nimic de facut.

Si dupa toate acestea va intrebati unde ati gresit?!?! Faptul ca ati acceptat ca o femeie sa va bata este un act de glorie?

Va recomand calduros sa mergeti, asa cum a recomandat si colega mea, sa discutati cu un psihoterapeut si sa intelegi cam ce tipare de relatie aveti si cam cum ar trebui sa fie. Va va ajuta in viitor, ca sa nu mai repetati aceleasi situatii.
0
19-08-2018, ora 19:08
Robix
Nu este medic/terapeut
Robix
Asta este ca daca nu faceam se supara ca nu o iubesc ca ea este sclava, ca doar ea munceste, tiind cont ca eu imi doream sa o ajut si mai ales cand ea a suferit de agorafobie timp de 2 ani eu am sustinut-o, incerca singura sa iasa din casa si ii vena rau si ma suna ca este prin oras si i-a venit rau, plecam repede de la munca ca sa ma duc sa o iau. O luam la plimbare am facut-o sa se gandeasca ca nu are nimic si ca ea este foarte puternica si ca poate trece peste orice. Acum imi reproseaza ca ce am facut eu pentru ea? Ca nu am facut nimic pentru ea. Acum ei nici nu ii pasa de mine. Ma considera ultimul om, ca nu am facut nimic ca sa o pastrez. Ca ea pleaca ca nu este fericita si nu vrea sa stea din mila cu mine. Este posibil un om sa se schimbe in 2 luni asa?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul