Soțul meu se masturbează

15-11-2016
MB
Nu este medic/terapeut
MB
Am observat ca desi încerc sa facem dragoste in anumite zile, el spune ca nu poate ca nu are chef. Am o relație de 3 ani cu el de 2 ani locuim împreună, l-am prins de 3 ori pana acum ca se masturbează. Ma simt data la o parte, am 23 de ani si el 35 înainte era foarte activ sexual dar acum facem dragoste doar o data sau de 2 ori pe săptămână ceea ce înainte făceam de 2 ori pe zi. Nu avem probleme cu banii, nu avem griji. Eu sunt înaltă, subțirica mulți bărbați ar vrea sa fie cu mine si el știe. Am încercat sa vorbesc cu el, sa vedem daca il mai atrag sau nu ca poate dasta se masturbează. A zis ca nu am de ce sa îmi fac probleme dar totuși ma gândesc ca daca apelează si la metoda asta înseamnă ca nu ma mai considera atractivă. Am orizonturi largi orice fantezie i-am indeplinit dar totuși s-a ajuns aici. Nu vreau sa m-a părăsească. Va rog ajutati-ma! Orice sfat e bine venit
10 comentarii
0
15-11-2016, ora 09:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, este normal ca dupa ceva timp atractia sexuala sa scada, ca a scazut dupa (doar) doi ani e cam repede...
Multi barbati se masturbeza, chiar daca sunt intr-o relatie si asta nu este o problema daca nu afecteaza relatia.
Exista insa o alta perspectiva in relatia Dumneavoastra. Observ ca il numiti "sot" deja, ca va este "teama sa-l pierdeti" ceea ce indica mai degraba o relatie de dependenta...in care "sotul" detine "puterea/controlul", si asta nu este sanatos, caci va pune intr-o relatie de slabiciune, de inferioritate. Partenerul stie ca nu veti pleca, ca nu-l veti insela, sunteti "bunul" castigat si atunci nu mai sunteti atractiva si cauta atractiile "pe net"...
0
15-11-2016, ora 09:48
MB
Nu este medic/terapeut
MB
Știe intradevar ca nu voi pleca de lângă el si nu ii voi calca strâmb, nu e vorba de dependență este vorba ca este bărbatul care si-l dorește orice femeie. Încerc in relația noastră pe cat de mult posibil sa nu intervin monotonia. Este logodnicul meu viitor soț de aceea il percep asa
1
15-11-2016, ora 14:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
"Orice femeie" este cam mult. Pare ca sunteti prinsa intr-un fel de admiratie fata de acest barbat, ceea ce-l pune pe el in centrul relatiei, iar Dumneavoastra un fel de satelit pentru a-i satisface nevoile..
Dintr-o perspectiva interesanta masturbarea este un act narcisic, in care cel care o practica nu are nevoie de altcineva, el considerand ca nimeni nu poate sa-i ofere placere mai mult decat.propria persoana...
1
02-12-2016, ora 23:25
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Nu este neaparat un semn al lipsei de atractie faptul ca se masturbeaza. Daca el va asigura ca totul este in regula si nu vedeti alte semne, este posibil sa fie sincer. Trebuie sa va ganditi in ce masura aveti o relatie bazata pe incredere ca celalalt isi poate exprima sincer nevoile. Asta inseamna ca si dumneavoastra sa nu il judecati daca el va spune ca uneori are nevoie sa se masturbeze, dar si ca dumneavoastra sa-i puteti comunica deschis (si cat mai diplomatic) daca nu sunteti satisfacuta sexual sau va ingrijoreaza viitorul vostru. Daca simtiti ca exista anumite lipsuri pe aceasta parte si va lipsesc aceste obiceiuri necesare vietii de cuplu, este un moment optim sa consultati un psiholog de cuplu.

Ati avea si avantajul ca treceti printr-o perioada de tranzitie, daca urmeaza sa va casatoriti, ceea ce inseamna ca amandoi va trebui sa va adaptati la noile roluri in cuplu si sa cresteti impreuna mai departe. Din experienta mea, aceasta inseamna si ca schimbarea vine mai usor, si aceste perioade de tranzitie pot fi privite, de fapt, ca niste oportunitati de care merita sa profitam pentru a crea noi obiceiuri si strategii de coping care sa ne ajute in viata, atat in plan individual, cat si in cuplu.

Suna totusi ca si cum exista multa afectiune si in afara vietii sexuale, daca spuneti ca va trateaza bine si va pretuiti unul pe celalalt. Aveti incredere in dumneavoastra si in sot, cat si in faptul ca, daca va doriti, puteti depasi astfel de obstacole si aveti mereu solutii la dispozitie. Va tinem pumnii!
1
03-03-2017, ora 10:43
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din cate inteleg Ally93 tu iti doresti mai multa interactiune sexuala si sa simti ca nu esti "data la o parte" de episoadele de autosatisfacere. Faptul ca el a spus " sa nu-ti faci probleme" pare sa nu fi rezolvat dorinta ta de a avea mai multa interactiune sexuala. De obicei, nu autosatisfacerea in sine afecteaza relatiile, ci faptul ca ea interfera cu interactiunea sexuala in cuplu.

Ca atare, incearca sa vezi problema principala si nu doar faptul ca el se autosatisface uneori. Tu esti cea care poate decide cat de important e acest lucru pentru relatia dintre voi…E suficient de important pentru a apela la terapia de cuplu azi, maine, peste o saptamana, o luna, un an ?

Dr Rares Ignat
psihoterapeut de cuplu-psihosexolog
1
07-09-2018, ora 00:29
Anna.maria
Nu este medic/terapeut
Anna.maria
Si eu l am prins pe sotul meu ca se masturbeaza este si o persoana violenta si vorbeste foarte urat daca nu se masturbeaza ce tratament sau la ce medici il pot convinge sa mearga ?
1
12-09-2018, ora 13:30
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Si cum ai reactionat AnnaMaria cand « l-ai prins » ? Ce inseamna « vorbeste foarte urat daca nu se masturbeaza »?.
Te-ai intrebat oare de ce o face? O prima evaluare a relatiei voastre intime o puteti avea la psihosexolog.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
28-10-2023, ora 13:49
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Dependența de Masturbare și masturbarea obsesiva la un bărbat matur, poate fi :

1. Un conflict intern nerezolvat cu tatăl
2. Dependența de porno
3. O manifestare a Onanofobiei
4. O evadare de la stresul cronic și o problemă nerezolvată persistenta !

Daca doriți o rezolvare, consultați un Sexolog !
Sănătate și succese!
1
27-12-2023, ora 15:53
Circle10
Nu este medic/terapeut
Circle10
Rata medie de sex este odata pe saptamana si difera de la cuplu la cuplu. Masturbarea este la fel de placuta si nu necesita atata efort fizic. Nu inteleg de unde ideea ca ar fi o problema. Nu mai traim in epoca victoriana. O solutie ar fi sa va mutati intr-o tara musulmana unde baietii sunt circumscrisi pentru a nu se putea masturba si a nu mai avea astfel de probleme.

Este foarte bine ca stie ca nu vei pleca de langa el si nu vei calca stramb. Orice relatie de lunga durata se bazeaza pe incredere. Sunt oameni care intra la puscarie iar partenera nu ii paraseste. Ideea ca ar trebuii sa il parasiti pentru ca se masturbeaza, ca e un act narcisist acesta, ca trebuie tinut mereu in garda cu ideea ca sunteti gata sa il parasiti ca altfel va ia de-a gata - astfel de idei provin probabil de la oameni care nu au avut relatii de lunga durata in viata lor si nici nu vor avea vreodata.
0
24-01-2024, ora 17:25
MB
Nu este medic/terapeut
MB
Este o data pe săptămână de la o anumita vârstă! Între timp am schimbat bărbatul și sunt într-o relație în care partea sexulala decurge normal. Nu sunt înlocuită de laba. Dacă ție ți se pare normal ca bărbat sa te culci cu partenera ta o data la câteva luni, dar în schimb sa te masturbezi în fiecare zi, înseamnă că și tu faci la fel. Femeia are nevoie de sex în egala măsură ca bărbatul, este o nevoie fiziologica, nu un moft. Sfatul meu este sa aprofundezi foarte bine acest subiect pentru ati descuiat mintea și a înțelege ca femeia nu este doar pentru cratiță și sex când își dorește bărbatul, nu mai suntem epoca victoriana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Masturbarea la barbati
  • Mituri despre masturbare
  •