Sotul meu este agresiv, posesiv, ma înjura

13-03-2016
Eve73
Nu este medic/terapeut
Eve73
Nu ştiu ce sa mai fac, plâng zi de zi, numai am chef de absolut nimic, nu ma mai aranjez, numai vreau sa fac sex cu el. La început totul a fost frumos l-am iubit orbeşte. Eu am 23 de ani el are 34 a fost căsătorit de 2 ori, eu aveam 19 ani când l-am cunoscut. M-am îndrăgostit orbeşte, familia mea a acceptat relaţia ne-am mutat împreuna, la 1 an de zile a început sa îşi arate adevarata fata. M-am îngrăşat stand toată ziua nu ma lasă sa muncesc pentru ca este gelos. Orice spun ma face proasta îmi spune ca nu sunt buna de nimic ca m-am îngrăşat ca ma uit la
Prietenii lui si ca sunt o c...ă! Am luat bătăii de am avut ochii negri, buza spartă. M-a umplut de sânge, iar când plâng începe sa tipe sa facă scandal sparge tot in casa nu ma alinta nici când ma vede plină de sânge. Ma lasă sa sufăr, si nu pot sa povestesc nimănui pt ca ma ameninţă. In fata familiei si a prieteniilor ma obliga sa spun ca suntem fericiţii si ca ne iubim ! Dacă ma vede ca mănânc ma înjura, dar eu ştiu ca stresul ma face sa mănânc. Ma obliga sa facem sex. V-am povestit pe scurt suferinţa mea. Ma rog la Dumnezeu sa ma scape de el sa am puterea sa plec si sa îmi refac viaţa. Sunt distrusă si nu ştiu ce sa fac cum va fii viaţa
Mea fără el si cum ma voi descurca.
9 comentarii
1
14-03-2016, ora 01:43
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Va sugerez urgent consiliere psihologica si psihoterapie de a iesi cu bine din aceasta situatie de disconfort, daca nu va permiteti financiar momentan accesati 'psihoterapie gratuita'.

„Din dragoste de oameni, pentru oameni”
Psiholog-psihoterapeut-prof. psihopedagog Nedelcu Marilena Tatiana
0
14-03-2016, ora 08:49
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Este o relatie abuziva si e o iluzie sa va imaginati ca sotul se va schimba. Dvs sunteti depresiva si din acest motiv v-ati ingrasat. Va sugerez sa cereti ajutor familiei si prietenilor si sa le spuneti adevarul, apoi sa urmati o psihoterapie ca sa va tratati depresia.
0
14-03-2016, ora 11:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti bagajul si mergeti la parinti.

Ce asteptati ?

Lasati-l in plata Domnului E psihopat.
0
14-03-2016, ora 13:52
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Intr-adevar, aceasta este o relatie abuziva, in care v-ati abondonat sotului dvs, lasand-ul sa preia cu totul controlul in ceea ce priveste viata dvs.
Sentimentele celor care se afla in acesta situatie variaza de la: teama de agresor la teama de a nu se descurca fara el, de la a se simti vinovate in ceea ce fac fata de el la a se simti vinovate daca l-ar parasi, rusine fata de cei din jur (in special proprii parinti si familie) si asa mai departe.

Acum, decizia ar merita sa o luati in functie de cum doriti sa ajungeti: la spital in stare foarte grava sau chiar morga, sau sa va strangeti cat curaj puteti si sa apelati la cei din jur sa va ajute. Daca familia dvs nu e dispusa sa va ajute sa iesiti din casa in care locuiti si din viata acestui om, puteti sa apelati la directiile de protectia familiei care se afla in fiecare oras (mergeti la primarie sa cereti detalii).
Si mai ganditi-va la inca ceva. Daca veti face un copil credeti ca va avea un altfel de tratament?

Daca luati decizia de a pleca, va recomand si psihoterapie care sa va ajute sa faceti fata starilor emotionale care vor aparea (vinovatie, teama, tendinta de a va reintoarce la el, depresie etc.), dar si sa intelegeti cum anume ati ajuns in aceasta situatie si, pe viitor, sa nu mai luati astfel de decizii care sa va puna in pericol viata.
0
14-03-2016, ora 14:25
cris_89
Nu este medic/terapeut
cris_89
Asa e iubirea, oarba. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti distrugi viata, pt ca ai facut greseala de a nu-l vedea si cu ochii mintii, nu doar cu cei ai inimii... Pleaca! Du-te la politie, du-te oriunde. Sa stii ca exista legi care protejeaza femeile ca tine. Asculta-ma, fa ceva pana nu e prea tarziu, pe urma depresia se va adanci si, chiar in situatia in care reusesti sa divortezi de el, nu vei mai putea munci si va fi mult mai rau, stiu cazuri indeaproape.
Stiu ca ti-e teama, dar nu trebuie sa lasi acest sentiment sa te copleseasca, intelege ca esti tratata mai rau decat o sclava, in conditiile in care te bate si te obliga sa faci sex la comanda. El are probleme grave, faptul ca nu te lasa sa muncesti arata clar o nesiguranta crancena, paranoia. Nu o sa se schimbe niciodata. Pleaca, daca te mai iubesti macar un pic, pleaca!
0
14-03-2016, ora 18:20
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
"Nu stiu cum va fi viata mea fara el si cum ma voi descurca" indica o relatie de dependenta; in mintea dumneavoastra nu puteti fi singura si deci nu puteti sa va descurcati singura. La aceasta perspectiva a contribuit atitudinea sotului si abuzurile la care v-a supus de-alungul timpului. Dumneavoastra alegeti: ramaneti in aceasta relatie sau va demonstrati ca viata poate fi si altfel...
0
15-03-2016, ora 20:15
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
Daca nu ai unde merge, de ce nu te adresezi unei asociatii sau fundatii care se ocupa de persoanele abuzate?? Am copii mai mari ca tine si imi pot permite sa-ti dau un sfat...fugi cat te tin picioarele de acest element ca nu-l pot numi om !!
Ps. neaparat reclama-l la politie si incearca sa obtii un ordin de restrictie!!
0
30-03-2016, ora 11:50
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In absenta unei interventii psihoterapeutice, de obicei astfel de situatii de violenta in cuplu se deterioreaza mult in timp, chiar daca perioadele de convietuire sunt presarate cu momente de calm. Spirala violentei in cuplu include perioade in care persoana abuzatoare isi cere scuze, este hiperatenta si foarte grijulie insa nerezolvarea comunicarii deficitare in cuplu, intretine starea conflictuala si chiar o accentueaza. Mai e adevarat ca si starea ta depresiva poate sa contribuie la mentinerea unui cerc vicios al violentelor.

Daca iti doresti Tinaeve ca relatia voastra sa aiba vreun viitor, propune partenerului tau un prim pas: sa mergeti impreuna la psihoterapia de cuplu.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
2
01-04-2016, ora 15:51
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Bună Tinaeve,

dacă esti din București ia legătura cu Asociația Anais. Ei te pot ajuta să ieși din situația asta.
https://www.feminism-romania.ro/component/content/article?id=1125:asociaia-anais-ajut-victimele-violenei-domestice.html

Dacă nu ești din București, caută o asociație care ajută victimele violenței domestice.
E păcat să îți pierzi tinerețea în acest fel...

Aștept vești de la tine.
Psih. Valentina Dragomir

Edit:

am văzut că ești din Constanța și am căutat câteva centre unde poți găsi sprijin și ajutor pentru a te proteja și ajuta să ieși din relația aceasta abuzivă.

CONSTANTA
Directia de Munca si Protectie Sociala CONSTANTA
Compartimentul judetean cu atributii in combaterea violentei in familie
Adresa: Str. Decebal, nr 3C, Constanta
Telefon: 0241-612.597; fax 0241-694.337; e-mail dmsscta@yahoo.co.uk
Persoane de contact: director executiv jr. Daniela Elena Dragomir (telefon: 0744340916; 0727307578) si presedinte Ungureanu Mirela (telefon: 0241-612.597/ interior 162)

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului
Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii victime ale violentei in familie
Tip centru: public
Servicii oferite: informare, consiliere sociala, psihologica pentru familie si copil
Persoana de contact: sef centru Simona Mihaela Mocanu (tel. 0241.488.648)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
Telefon: 0241.480851
Servicii pentru victimele violenței în familie:
– Asistenţă socială
– Consiliere psihologică
– Consiliere juridică
– Informarea şi orientarea victimelor violenţei în familie

Consiliul Local Cernavoda prin Directia de Protectie si Asistenta Sociala
Centrul de adapostire in regim de urgenta pentru victimele violentei in familie „Sfanta Maria”
Tip centru: public
Servicii oferite: primire si gazduire temporara, consiliere psihologica pentru copil si familie, consiliere juridica, consiliere sociala
Capacitate: 20 locuri
Persoana de contact: consilier juridic Simion Lenuta (tel/fax: 0241 238 030 / 0241 238 433)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: