Spalaturi vaginale si infectiile

28-09-2012
deea24_88
Nu este medic/terapeut
deea24_88
buna.de fiecare data cand fac dus ma spal si inauntru.Am inteles ca pot aparea infectii, ideea e ca daca ma spal doar la exterior imi curge o secretie alba groasa.Imi puteti spune daca mi se poate intampla ceva?
5 comentarii
0
28-09-2012, ora 14:20
Michellin
Nu este medic/terapeut
Michellin
Buna, NU e recomandat sa te speli zilnic in interiorul vaginului.
Vaginul are propriul sistem de 'auto-curatare', bacteriile bune care ii mentin sanatatea. Aceste bacterii 'prietene' (cele mai multe cunoscute sub numele de lactobacili) mentin un pH vaginal care nu permite altor bacterii sa se dezvolte si sa produca infectii. Prin urmare, irigatiile sau spalaturile vaginale tulbura procesul natural de curatare si protectie al corpului.

Poti sa-ti faci spalaturi vaginale dupa terminarea ciclului menstrual sau dupa terminarea actului sexual daca termina partenerul inauntru.
Majoritatea doctorilor Nu recomanda aceste spalaturi vaginale deoarece pot cauza infectii grave, ' bacteriile bune' sunt indepartate prin spalarea in interiorul vaginului si prin urmare poate sa-ti apara o ciuperca. O infectie de acest gen se caracterizeaza prin senzatia de arsura sau mancarime, scurgeri albe si cu aspect branzos, roseata, miros neplacut...deci grija mare cu spalatul inauntru...numai bine...

aaa si de secretia alba care iti apare e posibil sa fie flora vaginala...( asta daca nu are un miros neplacut, flora vaginala trebuie sa aiba un miros placut...un afrodisiac pentru partener :) )

Daca vei continua sa te speli inauntru vei ajunge pana sa nu te mai uzi la contactul sexual, si-ti va creea senzatie de disconfort si va trebui sa apelezi la gelulrile lubrifiante..paaa
0
29-09-2012, ora 00:32
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fa-ti analiza secretiei sa vezi exact ce ai, irigatiile facute gresit dauneaza, asa cum ti s-a spus deja. Un vagin sanatos nu creeaza disconfort!
Sanatate!
0
29-09-2012, ora 11:17
Michellin
Nu este medic/terapeut
Michellin
User-ul danacatalina a postat o adresa de web despre mucusul cervical, te poti uita sa vezi despre ce e vorba, e cu poze si vei vedea schimbarile mucusului in cursul unui ciclu menstrual si nu numai.

http://www.beautifulcervix.com/cervix-photo-galleries/photos-of-cervix/
0
29-09-2012, ora 11:57
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Deea, este normal sa ai o secretie alba in anumite zile ale ciclului insa daca aceasta persista tot timpul, ar trebui sa faci un control ginecologic.
Poate fi si normala, insa este mai bine sa faci un control. Renunta la spalaturile cu dusul, nu te ajuta cu nimic ba fac mai mult rau.
0
01-10-2012, ora 11:57
deea24_88
Nu este medic/terapeut
deea24_88
va multumesc tuturor pentru raspunsuri.Secretia nu este urat mirositoare si nu imi curge tot timpul cred ca inainte si dupa ciclu.Dar nu ma spalam cu irigator sau cu dusul..doar introducem degetul si curatam de secretia aceea alba iar la exterior cu gel intim PH neutru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scurgere vaginală - ce e normal și ce nu
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •