Spasmofilie, criza de calciu, amorteala, durerea de cap

30-03-2010
blackice_razvan
Nu este medic/terapeut
blackice_razvan
Salut!Ma numesc Razvan, am 15 ani, locuiesc in Iasi, sunt in clasa a 9-a si cam de la sfarsitul clasei a 7-a mi se intampla aceste crize. Medicii la care am fost pana acum imi spun ca sunt datorate cresterii si nevoii marite de calciu.Am facut si un test RMN si nu am nicio problema neurologica.La mine ele se manifesta astfel: mi se incetoseaza privirea ochiului drept in sensul ca imi apare ca niste puncte si nu pot vedea bine(ca atunci cand te uiti intr-o lumina puternica, ca un bec, si te uiti imediat in alta parte doar ca nu dispare decat dupa ceva timp), apoi incetul cu incetul imi amorteste cam toata partea dreapta incepand cu mana, piciorul si chiar si limba si simt intr-un fel ca nu am control asupra membrelor, iar intr-un final ma apuca o durere de cap terbila iar vazul si controlul asupra membrelor incep sa-mi revina disparand amorteala.Durerea de cap dureaza mult iar pastilele nu prea simt sa-i faca fata.De obicei un somn adanc ma scapa de ea dar capul ma mai doare inca vreo 2 zile cand ma aplec, stranut sau tusesc puternic.Doctorii mi-au tot dat suplimente nutritive si bineinteles ca toata lumea imi spune sa mananc branza, lapte, ceapa si toate astea.Daca ati patit la fel sau stiti pe cineva care a patit la fel sau stiti niste surse foarte bune de calciu sau ceva as vrea sa aflu mai multe detalii.Multumesc anticipat!
7 comentarii
0
30-03-2010, ora 14:56
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Draga Razvane, tot ce ti-ai spus medicii pana acum este gresit, ca si ce crede lumea in general referitor la calciu. Calciu este in toata mancarea si problema nu este ca ar lipsi din mancare ci ca nu poate fi asimilat de organism. Daca ai o gaura in conducta de benzina poti sa bagi multa benzina in rezervor si tot nu ajunge la motor. Asa este si cu calciul.
Doctorii isi inchipuie ca singurul motiv ar fi lipsa de benzina din rezervor si incearca sa bage mai multa, dar dupa cum vezi tot degeaba. Este limpede ca ceva in gandirea lor este din start gresit si acest se vede la toata lumea care ia calciu, magneziu, si alte minerale. Nu ajute deloc sau numai aparent si pe f. scurta durata.

Pastilele de calciu sunt daunatoare organismului, caci este mult prea mult calciul in ele - nici la 10 mese nu mananci atat calciu ca de lao pastila si dupa aceea acesta nu poate fi eliminat usor infundand tot felul de avase si in plus nici nu este absorbabil, fiind este un calciu anorganic. Poti sa manaci si varul de pereti, are cam acelasi efect.
Nici excesul de lactate nu este bun si nici folositor pt. om.

Trebuie regleta asimilarea calciului care constituie de fapt problema si care este ceva la nivel de celula, un loc la care nici un doctor alopat nu poate ajunge cu ce se da in general.

Nici nutritivele nu au cum sa te ajute, mai ales ca in general sunt sintetice si nu sunt bune decat sa faca si mai multe daune.
Daca cumva ei seleniu, zinc sau vitamine si minerale ce le contin sa sti ca sunt f. toxice.

La fel si vitamina D care deregleaza si mai rau calciul din celule si asimilare alui din mancare.
Practic TOT ce se face, crede si gandeste in medicina la acest nivel este complet gresit si doctorii au preluat teoriile prezentate de industria farmcaeutica orbeste care este interesata in vanzarea de astfel de preparate inutile.

Daca vrei sa te vindeci trebuie lasi alopatia si sa te folosesti de o medicina care trateaza cauza si nu numai simptomele asa cum fac doctorii in general.

Pt. acest lucru apeleaza la medicina numita homeopatie care este f. efcienta. La tine in oras este chiar un medic homeopat bun la care poti sa te duci cu incredere. Ia-o pe mama ta cu tine si mergi la acest medic.
Fa-ti o progamare, si intreaba cat consultatia caci homeopatia, ca tot ce este bun, nu este platita de casele de asigurari care sunt dirijate de industria farmaceutica.
Dr. Raceanu - Iasi - Tel 0232 410 208 sau 0332 435 525

Succes.
0
24-09-2010, ora 23:25
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Razvan, simtomele pe care le descrii nu vad ce legatura au cu lipsa de calciu. Mai degraba este ceva neurologic sau ceva legat de circulatie. Zici ca la RMN nu a iesit nimic dar asta depinde si de aparatul la care l-ai facut - daca era destul de performant (3 tesla ) sau daca a fost atent interpretat rezultatul.
Ar fi bine sa-ti faci niste analize la sange sa vezi daca nu cumva esti predispus sa faci trombi - asa ca verifica Timpul Quick ( Timpul de protrombina ). Mai verifica-ti si tensiunea chiar daca ai 15 ani, eventual daca se poate chiarin timpul crizei. Eu as zice ca este ceva legat de circulatie. Verifica in zona asta - sangele - daca nu cumva faci trombi sau e prea gros, apoi - tensiunea si inima. Cam astea dau simtomele tale in caz ca sigur nu e neurologic.
Nu ai spus in ce conditii patesti asa ceva : cand te superi, cand obosesti sau pur si simplu ?
0
09-10-2010, ora 17:51
blackice_razvan
Nu este medic/terapeut
blackice_razvan
De cand am postat si pana acum n-am mai avut probleme.In urma sfatului unui doctor am luat "Osteocare: Calciu, Magneziu si D3" in urmatorul ciclu: prima luna 3 pastile pe zi in fiecare zi, a doua luna 3 pastile pe zi 3 zile pe sapt. si a treia luna 3 pastile pe zi 1 zi pe sapt.Intre timp am facut si 16 ani si-am crezut ca poate am scapat.De cateva zile incoace iar au inceput crizele astea.Nu se intampla sub nicio conditie pur si simplu se intampla.Am facut 2 crize: prima joi (6 oct.) si una azi (9 oct.).Joi eram la un film cu-n prieten.Mergand spre casa a inceput mana stanga sa-mi amorteasca si de acolo tot restul. Ce mi s-o mai spus e ca datorita schimbarii anotimpurilor reapar crizele astea.Nu stiu nici eu ce sa mai zic si simt cum ma afecteaza psihic.Incepe sa-mi fie iar frica sa ies oriunde, cu gasca, cu prietena sa nu fac o criza. RMN-ul care l-am facut la un aparat foarte bun, daca nu cel mai bun din oras la o firma privata numita "Arcadia".
0
14-10-2010, ora 15:02
tema
Nu este medic/terapeut
tema
blackice_razvan, schimbarea anotimpurilor chiar nu are legatura cu ce simti tu. Ma tem ca nu cumva sa fie ceva mai grav, asa ca, iti trimit o adresa unde sa citesti despre aceste simtome care prevestesc un accident cerebral :
http://www.accidentvascularcerebral.com/Articole-accident-vascular-cerebral/Simptomele-AVC/semnele-si-simptomele-unui-accident-vascular-cerebral.html
si deasemenea cineva care descrie simtome asemanatoare si caruia ii raspunde un doctor :
http://sanatate.jurnalul.ro/stire-sanatatea-bunicului/parca-jumatate-din-corp-a-amortit-288624.html
Iti dau un fragment :
"Am vederea impaienjenita la un ochi. Vad negru in fata ochilor. Ma simt fara putere. Am o amorteala in picior care parca mi-a cuprins jumatate din corp. Dintr-o data nu mai pronunt cuvintele clar. Am probleme de intelegere. Nu mai reusesc sa stau drept in picioare."
Acestea pot fi semne ce anunta un posibil accident vascular cerebral (AVC). Semnele se sting rapid, si tocmai de aceea sunt ignorate. Daca s-ar tine seama de ele, s-ar putea preveni un AVC, care poate avea urmari fatale.

Aceste semne de scurta durata, tranzitorii nu trebuie neglijate, chiar daca revenirea la normal este rapida. Dimpotriva, ele reprezinta o urgenta care presupune consultarea imediata a medicului pentru a preveni un AVC cu consecinte majore.

AVC apare cand circulatia sangelui spre creier este impiedicata, ceea ce determina moartea celulelor cerebrale din zona afectata.
Eu iti spun nu te juca cu asa ceva, sigur nu e apasmofilie, asta se manifesta altfel chiar daca si aici pot fi ceva amorteli.
0
14-10-2010, ora 18:01
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Razvan, revin cu inca un sfat. La RMN este posibil sa nu se vada ceva acum ci numai dupa ce se produce accidentul vascular...ceea ce va fi prea tarziu. Cauta un neurolog care in sfarsit sa- ti ia in seama simtomele, cauta pana gasesti. In legatura cu frica de care spuneai, este foarte normal sa ai asa ceva dar, sa nu cumva sa te apuci sa vorbesti despre asta cu doctorul pentru ca o sa te trezesti cu ceva tratamente psihiatrice de o sa te saturi !!! Esti mare, ai 15 ani deci trebuie sa poti sa-ti controlezi starile emotionale si sa nu intrii in panica. Panica este buna atata timp cat te ajuta sa cauti rezolvarea problemei si sa nu ignori semnalele ca ceva e in neregula in corpul tau.
Deci, poti sa spui ca starile acestea iti provoaca un real discomfort. si atat !!!!!!!!!!!
nu ca iti este frica...si mai ales ca - "simt cum ma afecteaza psihic.Incepe sa-mi fie iar frica sa ies oriunde ". Nu stii ce inseamna sa intrii pe tratamente psihiatrice - gen depresie anxioasa, tulbutare anxioasa depresiva...samd. Ai grija cum pui problema, mergi la neurolog si vorbeste doar de simtomele tale nu si de starea ta de spirit. Sanatate !
0
14-04-2013, ora 00:04
Lilicaa
Nu este medic/terapeut
Lilicaa
Am si eu aceste simptome si medicii m-au indrumat spre neurolog
0
06-03-2014, ora 22:41
cameliapaccagnin
Nu este medic/terapeut
cameliapaccagnin
eu sufar de aceasta boala de cand ma stiu. zilele acestea poate am descoperit cauza. cine se afla in aceasta situatie sa studieze ANEMIA PERNICIOASA SI GASTRITA ATROFICA. controlati tiroida ca de obicei sunt un trio reusit,
eu am fost la specialist endocrinolog si mi-a dat sa fac analize pentru tiroida si pentru celule antiparietale gastrice. daca aceasta din urma este pozitiva toate simptomele enumerate de voi sunt cauzate de lipsa de B12.
e foarte complex. este o boala rara, asimptomatica... studiati putin ce v-am scris poate va da un raspuns.
toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.