Spasmofilie si/sau atacuri de panica

12-02-2017
AndreiS1989
Nu este medic/terapeut
AndreiS1989
Buna ziua, prietena mea a inceput sa aibe pierderi de cunostinta, amorteli ale membrelor superioare/inferioare, senzatii de sufocare, convulsii etc...

Pe data de 27 ianuarie a avut loc prima criza de gen, intamplata la locul de munca. A fost dusa la Urgente, i s-a administrat o perfuzie cu calciu (cred), si-a revenit, insa a doua zi dimineata dupa ce s-a trezit a facut o noua criza, a fost dusa din nou la Urgente, acelasi tratament alaturi de EKG, tomograf, consult neurologic, cardiologic, totul a iesit in limita normala. A treia zi cosmarul s-a reluat, iar la Urgente doctorul i-a spus ca urmatoarea data va fi trimisa la Psihiatrie!

De atunci i-a tratamentul prescris de medicii Neuro/Cardio, timp de 2 saptamani a dat semne ca isi revine insa in urma cu 2 zile a facut din nou criza, nu am mai mers la Urgente cu ea, si dupa 20 minute si-a revenit! Aseara eram la club, eu DJ fiind, si toate erau normale, pana la un moment dat, cand i s-a facut rau si iarasi si-a pierdut cunostinta. Am venit de urgenta cu ea acasa, a dormit si acum, la ora 12 s-a trezit, e din nou normala.

Am citit mult pe internet, din ceea ce am cules deduc ca are fie spasmofilie fie atacuri de panica, fie ambele. Ea lucreaza intr-un cazino, este laudata pentru munca ei, fiind aleasa luna aceasta angajata lunii. Inainte de declansarea primei crize a lucrat vreme de 4 saptamani mult peste program (6-7 ture de 24 ore in loc de 12 ore), si cu 3 zile a aflat ca mama ei imprumutase o suma de bani de la fostul ei prieten (care are o influenta foarte mare asupra ei) si a fost extrem de suparata, alegand sa plateasca ea datoria pe care o avea mama ei catre respectivul. Ea de altfel a avut ghinionul sa aibe parte de un tata alcoolic, care ani la randul le-a facut atat ei, mamei ei, cat si fratelui ei viata un calvar (batai, evacuari fortate din casa in miezul iernii de cateva ori pe zi etc...) si a decis sa se mute cu fratele si mama ei in chirie, incercand sa duca o viata normala. Din ce am inteles ea era tot timpul cea care media/il stapanea pe tatal ei (nu cred ca a batut-o vreodata) si cum mama ei este decisa acum sa divorteze tatal ei incearca cu disperare sa nu fie alungat din viata lor, sunand zilnic, iar atunci cand vorbeste incearca sa ii manipuleze psihic! Ma gandesc ca din cauza tramelor avute ea de-a lungul anilor a inceput sa faca crizele astea, nu stiu! Totodata ea deseori vrea sa deschida geamul dinspre camera spre balcon motivand ca nu are destul aer iar in urma cu 4 zile a inceput sa aibe dureri in partea stanga a fruntii, chiar inainte de reluarea crizelor.

Vreau un sfat din partea dvs... daca nu sunteti siguri de anumite aspecte va rog sa imi scrieti aici si o sa va ofer toate informatiile necesare, ideea e ca vreau sa stiu exact ce trebuie facut, fie un RMN, fie luata legatura cu un psiholog/neuropsihiatru, intelegeti ideea.

Am uitat sa precizez ca ea are 19 ani, este virgina, si sunt primul baiat pe care ea il iubeste, cu ceilalti 2 a avut relatii de 5 luni maxim dar nu reusea sa investeasca sentimente, e mai greu de explicat dar ea mi-a spus lucrurile astea. Si intr-adevar si eu am simtit din prima clipa ca am cu ea o conexiune pe care pana la 27 ani nu am mai avut-o cu nici o fata, ea fiind si Scorpion ca mine!

Va multumesc deocamdata si astept cu nerabdare orice raspuns din partea dvs.
4 comentarii
0
12-02-2017, ora 16:47
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua, par a fi atacuri de panica. Acestea se rezolva cu psihoterapie. Va recomand cautati un psiholog psihoterapeut. Toate cele bune!
2
12-02-2017, ora 18:08
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Simptomele par a fi ale unui atac de panică, întrucât confirmi că investigațiile medicale nu au evidențiat o problemă medicală.
E nevoie mai întâi de o evaluare psihologică, pentru că pe lângă atacul de panică pot fi și alte probleme.
Mă gândesc și la o epuizare profesională pentru că turele de câte 24 de ore sunt epuizante, apoi problemele din copilărie și cele mai recente i-ar fi putut produce un stres posttraumatic.
Oricum un psiholog clinician cu experiență îi poate pune diagnosticul corect, astfel încât intervenția psihoterapeutului să fie eficientă.
Medicația combinata cu psihoterapia dă rezultate bune.
0
13-02-2017, ora 19:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la un psihiatru pt tratament si in paralele terapie la psiholog.
0
16-02-2017, ora 21:51
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Asa cum descrieti dumneavoastra simptomele si avand in vedere investigatiile paraclinice, care dupa cum spuneti, sunt in limite normale, consider ca prietena dumneavoastra trebuie sa se adreseze unui psihiatru pentru ca lucrurile par un pic mai complicate decat un simplu atac de panica sau spasmofilie.Evaluarea psihiatrica va permite o analiza mai complexa si identificarea cauzei si a contextului in care apar aceste manifestari.Stiti ce tratament a primit in cele 2 sapt?Consuma energizante, suplimente alimentare, produse de slabit, ceaiuri, fumeaza ceva?Cum a reusit sa faca fata la turele acelea de 24 de ore?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: