Spatiu intre dinti + curbura la radacina unui canin ( URGENT )

14-11-2015
dorel10
Nu este medic/terapeut
dorel10
Buna ziua, va voi prezenta pe scurt situatia in care ma aflu dandu-va ortopanul si o poza la dinti, poate imi puteti da un sfat. Situatia sta in felul urmator: as vrea sa imi pun aparat dentar doar ca dupa cum a zis si medicul ortodont la care am apelat (rezident, de aceea am apelat si la dvoastra poate aveti o alternativa mai buna, o idee) ca este un caz destul de greu. Acum am 17 ani iar acum ceva ani in urma, trebuia sa imi iasa un canin superior dar din cauza faptului ca nu aveam loc(aveam toti dintii la locul lor, nu am bagat de seama) imi crescuse o parte din caninul care trebuia sa iasa, inauntru. Si deci am scos pe cel de deasupra (deci am lipsa un incisiv lateral) si mi-a crescut bine mersi la locul lui doar ca din cauza aceasta am un mic locusor. Problema este ca radacina acelui canin e putin curbata dupa cum veti vedea in ortopan (site-ul este safe, puteti intra fara grija sa vedeti pozele ca nu am cum sa le uploadez aici):

(dati copy si paste, este un site)
Ortopan: http://imgur.com/00cgJsn
Poze: http://imgur.com/a/KIqLN ( 2 poze )

( Problema e la caninul superior din dreapta(in ortopan) )

Mai am un locusor liber jos dar principala mea problema e locul de sus. Si medicul rezident la ortodontie mi a dat zis urmatoarele optiuni:
(1) sa incerc sa aduc acel canin langa incisivul central dar e foarte probabil sa ma chinui ceva timp si dupa 1 an sa imi dau seama ca defapt radacina a stat pe loc iar doar varful s a miscat putin din cauza radacinii.
(2) sa fac loc pentru un implant si acelui canin sa ii fac o coroana, nu stiu de ce, a spus ceva de transformat in alt dinte sau ceva de genul ca sa arate bine (s-ar putea sa gresesc dar ideea a fost de implant) doar ca trebuie sa imi duca toti de dupa acel canin (inclusiv el) mai incolo, spre extremitatea maxilarului

Mentionez ca muscatura imi este buna, in sensul ca nu ma deranjeaza.

Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!
1 comentarii
0
22-12-2015, ora 09:11
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Sugestia mea ar fi sa faceti un dosar ortodontic complet. Acest dosar presupune sa mai faceti inca o radiografie numita teleradiografie si un set de poze si impreuna cu ceea ce aveti deja si modele de studiu ale dintilor dumneavoastra(pe care le facem noi in cabinet) sa vedem situatia cu mult mai multe detalii si sa vedem ce se poate face.Analiza a tot ceea ce v-am zis ne poate da o directie mai clara spre ceea ce putem face si ce nu putem face.Se fac masuratori si in functie de ele se face planul de tratament.Sunt mai multe posibile variante asa cum va zis si doctorul ortodont la care ati fost deja insa cred ca situatia este un pic mai delicata decat pare si ar fi bine sa exploram toate variantele.
Muscatura sunt ferm convinsa ca acum nu va deranjeaza insa cu timpul apar probleme pe care le veti resimti si acolo.:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul