Splina - prin ereditate AJUTATI-MA

30-03-2009
viorelu
Nu este medic/terapeut
viorelu
Buna.
Tatal nostru in 1982 a ft operat de splina, i-a ft scoasa (nu stiu exact care au ft cauzele, el a decedat in 2002 de tumoare la creier). Mai am un frate cu 3 ani mai mare, si prin 1993 am ft cu tatal nostru si ne-au verificat daca nu avem ceva transmis prin ereditate probleme cu splina. Atunci (imi amintesc foarte putin) stiu ca ne-au zis ca la mine tot e perfect, iar la fratele meu doar ceva putin exista (nesemnificativ). Imediat dupa ce a decedat tatal meu, am depistat ca nu am deloc trombocite in sange, mi s-a spus ca nu se poate de facut operatie pu inlaturarea splinei, ca ar putea fi o hemoragie care nu se va opri, si ap primit 2 luni (in candittati de cate 20 zilnic initial) Prednizolon. Dupa asta a ft tot ok.
Acum fratele meu are dureri de burta. A ft la un medic, care dupa pipait... a zis posibil hepatita, si i-a dat sa faca anumite analize. Astazi a facut uzi si i-au spus ca splina e marita de 3 ori. A mai facut si alte analize, dar rezultatul abia peste o saptamana. Problema e ca el are aceste dureri (acum st mai mari) de mai bine de 2 ani, si nu sa adresat la medic.
Care ar fi problema lui (boala)? Ce consecinte poate avea faptul ca atata timp nu sa adresat, cat de grav este, se lecuieste????? Imi este foarte frica ca a trecut atata timp si nu sa adresat. E ceva ereditar???
1 comentarii
0
06-12-2021, ora 19:48
Furtz
Nu este medic/terapeut
Furtz
Salut, pana la urma s-a rezolvat problema cu splina maraita? Te intreb, fiindca si eu am aceeasi problema, si nu stiu cui sa ma adresez. Ms pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici