Spondiloza cervicala

12-12-2015
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Foarte multa lume sufera de spondiloza cervicala. Aceasta da mai multe simptome, dintre care vreau sa amintesc cateva : durere in zona cervicala cu iradieri spre umeri, dureri de cap, ameteli, parestezii ( amorteli ) in maini, stari de oboseala, moleseala, posibila scadere a auzului si vazului, scaderea atentiei si a memoriei, posibil vertij si aduce cu ea si riscul major de accident vascular cerebral. De aceea trebuie neaparat tratata fara amanare. Va recomand si va rog nu amanati si daca aveti probleme cu coloana vertebrala, tratati-o pana nu avanseaza prea mult. Poate veni un moment cand recuperarea sa fie foarte grea.
dr Petre Muresan
13 comentarii
0
22-12-2015, ora 21:05
rina59
Nu este medic/terapeut
rina59
Buna ziua, acum o saptamana dimineata cand am vrut sa ma scol din pat am avut parte de o ameteala foarte puternica adica se invartea totul in fata mea si nu am putut sa ma ridic din pat dar dupa cateva minute am reusit sa ma scol si nu am avut mai nimic toata ziua decat un pic ametita si senzatie de gat intepenit si durere cand imi miscam capul.Seara din noua am avut aceasi senzatie cand m-am culcat si am vrut sa ma misc de pe o parte pe alta dar aceea sezatie de invartire a fost mai mica. mentionez ca am o spondiloza cervicala care imi creaza dureri de gat, de umer si de maini si sunt cam mereu ametita dar fac gimnastica si durerea nu este asa de mare numai cand am crize puternice.Problema care ma ingrijoareaza ca niciodata nu am avut aceste virtejuri ci numai ametelei si dureri atunci cand imi misc gatul si nu stiu daca este de la spondiloza cervicala.Mentionez ca nu am avut in aceasta perioada infectie la ureche si nici durere de urechi numai durere de gat si senzatie de ameteala.Mentionez ca am 56 de ani.De asemenea in aceasta perioada aceste virtejuri nu sunt in fiecare dimineata cand ma scol ci apar parca atunci cand am durere de gat mai puternica si ma intind in pat am senzatia de ameteala si apoi cand ma ridic am acel virtaj care trece dupa cateva secunde.
0
23-12-2015, ora 03:12
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Spondiloza cervicala poate sa dea simptomele mentionate de dumneavoastra.
Spuneti ca pana acum nu a fost asa grav ? Problema este ca daca se lasa netratata corespunzator, spondiloza cervicala avanseaza si va da simptome tot mai deranjante, tot mai suparatoare.
Riscul cel mare este ca sa se ajunga pana la accidentul vascular cerebrala ischemic.
De aceea va recomand sa nu amanati si sa va adresati unui centru medical cu experienta in diagnosticul si tratarea afectiunilor coloanei vertebrale si sa va tratati.
Acelasi sfat pentru toti care au probleme cu coloana : nu amanati !
Cu stima si respect dr Petre Muresan
0
23-12-2015, ora 15:30
rina59
Nu este medic/terapeut
rina59
multumesc pentru raspuns.da cam in fiecare an am aceste episoade de durere de gat si ameteli dar anul acesta a inceput cu aceste ameteli tip vertij care a fost la inceput foarte puternice si apoi sunt un pic mai usoare si nu in fiecare zi si nu dimineata cum a fost cel mai puternic.As vrea sa stiu daca exista si alt remediu pentru virtaj in afara de medicamente si ce il determina.
0
23-12-2015, ora 15:42
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Tocmai aceasta este problema. Trebuie sa incepem prin a determina ce-l produce. Pentru aceasta v-am recomandat sa mergeti la un centru medical specializat in tratamente pe coloana vertebrala si acolo vi se va spune ce trebuie sa faceti.
Din ce oras sunteti ?
Ati fost pana acum la ceva investigatii ?
Astept raspunsul dumneavoastra.
dr Petre Muresan
0
24-12-2015, ora 17:32
rina59
Nu este medic/terapeut
rina59
sunt dn Bucuresti dar acum sunt in strainatate cand au inceput aceste ameteli si crize de aceea am vrut niste sfaturi pentru a ma simti mai bine in aceasta perioada pana ma intorc in tara si voi face aceste investigatii
0
25-12-2015, ora 02:14
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Cu tot ceea ce pot sa va ajut, va stau la indemana.
Va rog nu ezitati sa ma intrebati.
Va doresc Sarbatori fericite si Craciun fericit !
dr Petre Muresan
0
06-11-2018, ora 03:02
Teo2
Nu este medic/terapeut
Teo2
Bună ziua! Mdaa problemele de spondiloza cervicala din păcate nu prea trec asa ușor. Eu am aceasta durere de la 20ani și am 36.nu mai cred în nimic. Nu sunt medic dar din păcate am trecut prin atâtea ca nu mai cred în nimic... Am făcut fizioterapie chiar atunci recent... După 10sedinte ma durea fix la fel ca la început am făcut masaje după 10sedinte ma durea fix la fel am folosit toate felurile de creme nimic chiar m-am dat batuta și în filme mi-a ieșit spondiloza la C5. Nasol DC. Sa mai descoperit ceva cu privire la asa ceva va rog domn Dr. Să-mi spuneți ce ma sfătuiți? Repet ma doare în fiecare una zi ma trezesc dimineața parca bătută. am fost și la Cluj la un mare specialist mia dat ceva injecție locala ci ca face minuni nu știu ca mie parca nici nu mia dat-o nu am simțit absolut nici_o schimbare. Mulțumesc mult și aștept un sfat dacă se poate!
0
06-11-2018, ora 10:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Tratamentele sunt profund diferite: fie gimnastica medicala specializata (kineto-terapie), fie interventie chirurgicala.
Medicamentele si injectiile nu-si au locul in aceasta patologie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-11-2018, ora 13:00
Teo2
Nu este medic/terapeut
Teo2
Hm mulțumesc dar eu zic ca nici gimnastica nu m-ar ajuta acuma chiar asta nu am încercat dar o asa durere nu cred ca ar merge nici cu gimnastica
0
06-11-2018, ora 17:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
V-am explicat care sunt tratamentele imaginabile.
Este evident ca nu puteti face gimnastica medicala fara avizul express al neurochirurgului, pentru a nu agrava situatia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-11-2018, ora 20:31
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va pot confirma din experienta mea ca se pot obtine rezultate foarte bune prin tehnici naturiste: acupunctura, osteopatie si mezoterapie naturista. Kinetoterapia are momentele ei cand poate fi folosita. Nu tot timpul si nu in orice faza a bolii.

dr Petre Muresan
0
15-12-2018, ora 16:51
Anonim878
Nu este medic/terapeut
Anonim878
Buna ziua, de aproximativ o lună jumătate am inceput sa am ameteli si dureri in piept.Am făcut analize de sânge, EKG, electrocardiograma, totul in ordine.Am făcut apoi un RMN cerebral, la fel totul ok.Imediat după acest RMN au apărut dureri puternice de cap, care nici astăzi la o lună și ceva nu mi-au trecut.Am fost la neurolog, a spus că nu am nimic.Am făcut radiografie pulmonara, test la orl pt sinuzita, EKG, teste la cap totul in ordine dar eu am in continuare dureri de cap, ameteli, stari de dezorientare si imi amorteste uneori partea stanga a capului si am dureri in piept.Mentionez ca simt si o presiune asa in cap, mai accentuata cand ies de la dus.Ati mai întâlnit asa ceva??am mai citit, ar putea fi vorba de o spondiloza cervicala??multa sanatate va doresc
0
19-12-2018, ora 12:49
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Exact acest lucru am vrut sa vi-l spun. Din experienta mea, in foarte multe situatii este de vina o spondiloza cervicala. Daca nu ati facut, va recomand sa faceti un RMN de coloana cervicala si apoi discutam impreuna rezultatul. O sa va spun parerea mea si propunerea mea de tratament.

dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.