spondiloza sau anxietate?

04-06-2011
ela_gilda
Nu este medic/terapeut
ela_gilda
Buna ziua,

Pentru mine totul a inceput acum 2 luni. Initial simteam cum mi se contracteaza gatul, apoi aveam urechile extrem de infundate. Am fost la ORL de nenumarate ori si m-au trimis acasa zicandu-mi ca n-am nimic.

La putin timp a trebuit sa plec (impreuna cu niste amici) in strainatate si cu o zi inainte sa plec am facut o toxiinfectie alimentara si mi-am chinuit vreo 3 zile din concediu. Cred ca la un moment dat am facut si un atac de panica acolo (ma ustura pielea si aveam o teama nejustificata) de frica sa nu patesc ceva pe acolo, dar a durat putin. La intoarcerea din tara, in urma cu o luna au inceput durerile de cap, ingrozitoare ca o presiune care incepe in partea de sus a cefei, se resfrange in cap si imi intepenete si gatul/ maxilarul. Este ingrozitoare, mai ales cand stau la calculator si dureaza pana seara... uneori ma culc cu ea. Cand stau intinsa nu ma mai doare, doar imi pulseaza capul.

Din cauza aceasta am ajuns la diferiti medici pentru un diagnostic. Medicul de familie, vazandu-ma foarte ingrijorata m-a trimis la psihiatru care mi-a zis ca ar trebui sa iau ceva sa ma calmez (seroxat, anxiar de 3 ori pe zi si sanval pentru o luna). Eu am zis ca astea ma calmeaza, mai ales ca doctorita mi-a zis ca sunt caz clar de depresie (desi nu stiu ce m-a deprimat nici macar acum). Le-am luat 4 zile timp in care ingrijorarea ca nu stiu ce am s-a transformat in: tremuraturi excesive, transpiratii, insomnii, agitatie, frica de moarte, teama, cosmaruri.
Am renuntat la ele pentru ca ma transformasera rau si nu puteam face nimic, eram speriata si plangeam mereu.

Am inceput sa iau (tot la sugestia unui psihiatru): Calmogen de 3x pe zi, Acutil de 2x si Melatonina seara (de 2 saptamani). M-am mai calmat, nu mai am cosmaruri, dar tot mai am palpitatii si o teama (mai scazuta) de nu stiu ce si dorm doar 4 ore pe noapte.

Singurele care au ramas sunt durerile de cap care ma chinui infiorator si ma deprima si de aici un lant vicios.
Am ajuns la acupuncturist care mi-a zis ca am spondiloza cervicala si ca o sa treaca si mi-a dat niste tincturi pe baza de plante.

Intrebarea mea este, pot fi aceste dureri infioratoare niste manifestari somatizate sau au o cauza fizica? Mentionez ca ma doare de mor si abia ma pot concentra la ceva. Eu eram un om foarte vesel, putin ingrijorat pt sanatate, dar fara probleme personale sau materiale, dar de cand am ajuns la diversi doctori m-am panicat rau de tot.
28 comentarii
0
04-06-2011, ora 21:42
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
ela

eu am dureri de cap cumplite de aprox 16 ani si am facut o groaza de investigatii medicale ( inclusiv RMN) si rezultatul a fost ca e de natura psihosomatica.

deci raspunsul este da, se poate!

se amelioreaza cu psihoterapie si antidepresive/ anxiolitice
0
04-06-2011, ora 21:44
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
acum am vazut ca intrebarea era pt mr nick, n-am observat initial si nu mai am cum sa sterg mesajul. sper sa-ti raspunda.

numai bine
0
05-06-2011, ora 01:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos s-a înălţat!
Ela_gilda, durerile dv. de cap pot fi produse de o spondiloză cervicală apărută pe fondul ICVB-ului - a unei insuficienţe circulatorii vertebro-bazilare - pot fi produse de o disfuncţie organică a creierului, pot fi produse de o afecţiune neuro-psihiatrică (durerile respective pot fi expresia psihosomatică a unei tulburări de anxietate generalizată, de pildă, sau a unei depresii atipice etc.).
Teoretic, fără doar şi poate, sunt sau pot fi multe cauze care au abilitatea să producă simptomatologia acuzată de către dv., prin mecanisme directe sau prin mecanisme indirecte. Numai după un consult foarte amănunţit un medic vă poate spune cu destul de multă certitudine care este cauza care se află în spatele problemei dv. de sănătate, ca mai apoi să vă prescrie tratamentul adecvat necesar pentru însănătoşire.
Ca şi fapt divers, spondiloza cervicală are clar proprietatea de a induce dureri de cap şi palpitaţii, spre exemplu. De ce şi cum? Simplu! Având la baza producerii ei insuficienţa circulatorie vertebro-bazilară - ICVB-ul menţionat în rândurile de mai sus - spondiloza cervicală determină instalarea celebrei hipoxii cerebrale. Creierul nu se oxigenează suficient bine, fapt pentru care întregul organism reacţionează printr-o adevărată cascadă de simptome neplăcute, cele mai principale dintre ele fiind durerile de cap, nişte dureri insuportabile şi foarte frecvente, aproape omniprezente, în cazurile grave, avansate; presiunea din zona nucală, zona cefei; tulburările de ritm cardiac (palpitaţiile, de regulă); scăderea memoriei şi a concentrării etc.
_

Ce aş face eu dacă aş fi în postura dv.?
Sincer, aş merge să fac o TERMOGRAFIE, adică o scanare termografică a zonei cefei, cel puţin, dacă nu una generală. O astfel de investigaţie medicală poate să confirme sau să infirme pe loc existenţa sau inexistenţa spondilozei cervicale (vă pot recomand un centru medical în cadrul căruia să puteţi face o astfel de investigaţie, însă, vă rog, dacă doriţi, spuneţi-mi în ce zonă a ţării doriţi să fie amplasat, în ce oraş sau în apropierea cărui oraş etc.).
Dacă termografia mi-ar confirma prezenţa spondilozei cervicale, aş face tratamentul adecvat, cel prescris de medicul care m-a diagnosticat cu ajutorul scanării termografice. Dacă, însă, termografia mi-ar infirma prezenţa spondilozei cervicale, mi-aş îndrepta atenţia către un medic specialist în fitoterapie, api-fitoterapie sau gemoterapie, pentru a mi se prescrie un tratament menit să mă echilibreze mentalo-psihic (există numeroase preparate naturiste gemoterapice, de pildă, care pot echilibra balanţa psihicului în aşa măsură, încât dv. să vă puteţi elibera de somatizările neplăcut de dureroase).
_

În altă ordine de idei, trebuie să ştiţi faptul că orice afecţiune fizică sau mentalo-psihică, apărută la nivel de trup, gândire sau sentimente/emoţii, are şi un substrat spiritual. În acest sens vă rog mult să faceţi tot posibilul să aveţi o comuniune cu Dumnezeu. Discutaţi cu duhovnicul dv. (dacă nu aveţi un duhovnic, faceţi-vă); spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post, chiar şi în afara posturilor mari, lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curată trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă.
Într-o singură expresie, apropiaţi-vă de Dumnezeu mai mult decât deja sunteţi, dacă sunteţi; pentru binele dv.!
_

Însănătoşire grabnică!
0
05-06-2011, ora 01:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos s-a înălţat!
Verticala, m-au impresionat mesajele dv., în special ultimul.

" acum am vazut ca intrebarea era pt mr nick, n-am observat initial si nu mai am cum sa sterg mesajul. sper sa-ti raspunda.
numai bine "

- De ce să vă ştergeţi mesajul, în condiţiile în care el are corectitudine? Doar pentru simplul fapt că topic-ul a fost iniţiat de o persoană care mi-a solicitat mie ajutorul, şi nu dv.? Cu tot respectul vă spun, dacă topicul mi-a fost adresat mie, acest fapt nu certifică în niciun fel obligativitatea celorlalte persoane de a nu posta mesaje, de a nu încerca să ajute persoana în cauză. Păi cine sunt eu, ca doar eu şi numai eu să am dreptul la a comenta? Sunt un neica-nimeni, vă spun tot eu, aşa că puteţi comenta fără niciun fel de reţinere din partea mea; chiar vă mulţumesc că aţi încercat să ajutaţi. Dacă ar încerca toate persoanele să facă un astfel de gest, lumea în care trăim ar avea o cu totul altă faţă - una mai altruistă, mai bună şi mai puţin suferindă :)
_

Vă doresc însănătoşire grabnică!
0
05-06-2011, ora 13:24
ela_gilda
Nu este medic/terapeut
ela_gilda
Verticala, iti multumesc pentru raspuns. In momentul in care cineva se intereseaza de problemele tale acest lucru nu poate fi decat apreciat.

Mr. Nick, iti multumesc din suflet pentru raspuns. Astept raspunsul unui RMN care sper sa ma lamureasca in curand. Eu sunt din Bucuresti.
Intre timp fac acupunctura, iau Calmogen de 3x, Acutil 2x si Melatonina pentru somn si 2 tincturi de plante (care au gust de bitter suedez) una revitalizanta si una numita tonic cerebral (cu efect andidepresiv, anxiolitic) care sper sa nu se bata cap in cap cu melatonina.

De cand iau melatonina am observat ca adorm, dar e un somn indus in sensul ca dorm doar 3-4 ore si apoi stau semi-treaza si nu mai pot adormi oricat de obosita as fi si cand inchid ochii simt ca o usturime pe brate si ma gandesc ca n-am chef sa fac nimic si ma sperie gandul ca nu ma mai pot concentra la munca sau ca voi face vreun atac de panica. Ma trezesc super obosita, imi bate inima tare si am o stare de nervozitate/agitatie pe care Calmogenul abia o poate ameliora. Aceasta stare de agitatie se accentueaza cand incepe durerea de cap care este groaznica. Am observat ca in timpul zilei tensiunea imi creste de la 11.8 la 12.8 si apoi la 13.6 in decursul a 6 ore (eu am 49kg, 168 cm si 27 de ani).

Simptomele acestea de agitatie au inceput de cand mi s-au prescris antidepresivele (acum 1 luna) si dupa ce le-am intrerupt... pana atunci ma durea capul si eram panicata. Acum parca nu ma mai recunosc, ma doare capul foarte tare apoi ma panichez si tot asa.

Am o intrebare... poti deveni dependent de melatonina? As vrea sa revin la un somn normal si sa scap de emotiile astea care ma termina. Eu mereu am fost o persoana emotiva, dar niciodata asa rau (din cauza asta am slabit 5kg). As dori un tratament naturist pentru ca dupa cele 4 zile de arketis nu mai eram eu insumi.

Doctorul care mi-a dat Calmogenul mi-a pus diagnosticul de depresie mascata, dar eu nu stiu nimic sa ma fi suparat atat de tare incat sa cad asa. Acum ma vait la toata lumea si uneori mi se pare ca o sa innebunesc din cauza durerii de cap.

Ma rog la Dumnezeu in fiecare zi, desi noi oamenii din pacate incepem sa facem asta cand avem nevoie de El si mai rar pentru a multumi.
0
05-06-2011, ora 21:45
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Referitor la migrene uitati ce spune o femeie patita (..floare rara, ar trebui protejata prin lege :) intr-un interviu :

http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/10/in-loc-de-despre-mine.html

Si in contextul tulburarilor de anxietate tot la alimentatie trebuie umblat prima data, deoarece cauzele unor simptome erau preexistente (este unul din factorii favorizanti ), anxietatea sau depresia nu fac decat sa scada pragul de sensibilitate la durere al organismului ! Deci este un semn clar ca trebuie ca dieta sa fie adaptata, schimbata dupa masura sensibilitatilor fiecaruia, adica o dieta personalizata ! Afectiuni organice de tipul spondiloza cervicala sau tumori cerebrale (doamne-fereste !) se confirma foarte rar sau deloc !
In orice caz trebuie eliminate toxicele primare recunoscute ca declansatoare de migrene : ness-ul, tutunul, branza, vinul, medicamente anticonceptionale.. apoi se rafineaza cautarea si la alte alimente ! Un nutritionist bun sau un terapeut specializat pe dieta (recomand ayurveda) este de un ajutor neasteptat..parerea mea !
In cazul depresiei diagnosticate de un medic e bine sa se mentina totusi o cantitate minima ( chiar si 1/4 dintr-o tableta ) dintr-un antidepresiv recomandat si tolerat !

Sanatate !
0
09-06-2011, ora 10:33
ela_gilda
Nu este medic/terapeut
ela_gilda
Mai este cineva pe aici? Am o stare foarte grava de anxietate, imi vine sa plang intruna simt ca nu ma pot stapani si o sa o iau razna:(
0
09-06-2011, ora 22:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Ela_gilda, mă bucur că sunteţi din Bucureşti, aşa vă pot face 2 recomandări.
_

Pt. TERMOGRAFIE:

Cabinet medical de termodiagnostic "TERMOMED"
str. Vladislav Voievod, nr. 20-22, sector 2, Bucureşti
Tel. 021-242 14 46, 0740 316 204, 0788 325 788, 0727 427 147
Dr. Mirela Caranica - 8.30 - 13.30
Dr. George Paun - 16.00 - 19.00
Dr. Eduard Togoreanu - vineri - 14.00-19.00
E-mail: geopaun@go.ro, caranica@voyagergrup.ro,
_

Pt. a beneficia de un consult COMPLEX foarte bun:

PROF. DR. ANA-MARIA ILIESCU
CABINETUL ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)

Dna Iliescu vă poate ajuta foarte mult, aşa cum şi pe mine m-a ajutat cândva, într-un moment în care am crezut că nu mai am scăpare. Dumnezeu mi-a scos-o în cale!
Sunaţi-o şi discutaţi cu dânsa, dacă doriţi să mergeţi la un consult.
_

" Am o intrebare... poti deveni dependent de melatonina? "
- Melatonina se secretă şi în organismul uman, transformată fiind din serotonină. NU există dependenţă de melatonină, cel puţin nu tipul de dependenţă la care vă referiţi dv.
__

Simptomele dv. sunt deosebit de complexe. După cum v-am spus şi în mesajul anterior, cauzalitatea lor are la bază, cel mai probabil, spondiloza cervicală, dar şi o tulburare psihică moderată. Cert este că starea dv. de sănătate este suficient de afectată cât să vă producă agitaţie, frică, gânduri negative, instabilitate emoţională etc., în plus, în afara celor deja produse de boala sau bolile în sine. Consultaţi medicul, vă rog!
Ştiu că vă este greu, pentru că ştiu ce face sau poate face suferinţa din om, însă trebuie să gândiţi pozitiv. Totul va fi bine pentru dv., chiar dacă acum nu vă este. După orice FURTUNĂ, fără excepţie, iese SOARELE, iar pentru oamenii care acceptă şi îndură, cu răbdare, credinţa că totul va fi bine şi cu mulţumire, efectele nefaste ale furtunii respective, răsplata va fi mult mai frumoasă decât un CURCUBEU.
__

Nu ştiu cum vă pot ajuta mai mult decât deja am încercat. Spuneţi-mi dv., vă rog.
Vă doresc însănătoşire grabnică!
Cu iubire şi respect,
Nick
0
09-06-2011, ora 22:22
ela_gilda
Nu este medic/terapeut
ela_gilda
Mr. Nick, multumesc de raspuns. Am fost la acupunctura si degeaba, n-a avut niciun efect tot nu reusesc sa ma calmez si deja celebrul... o sa treaca, aveti rabdare ma scoate din minti.
Toata lumea zice ca totul e pe fond psihic, dar am dureri prea mari sa cred ca este doar asta, efectiv nu pot sta in picioare si asta ma face din om neom. In ultima instanta o sa tratez si psihicul care e destul de zdruncinat, dar mi-e teama ca durerile fizice vor ramane. Cand nu ma doare fac atacuri de panica si sunt destul de agitata.

Nu stiu cum sa abordez lucrurile. Ai mei zic sa ma internez 2-3 zile sa mai fac niste investigatii...
0
09-06-2011, ora 22:24
ela_gilda
Nu este medic/terapeut
ela_gilda
Este adevarat ca la centrul Somavita exista o doamna care poate spune ce boala ai? SI de acolo un tratament cu flori bach? Daca da, a incercat cineva acel tratament? Multumesc!!
0
11-06-2011, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Dnă Ela_gilda, vă înţeleg.
DA, este adevărat, la centrul Somavita oferă consultaţii dna Beatrice Niculita, care vă poate spune de ce boală suferiţi, după un consult foarte amănunţit, şi vă poate trata cu ajutorul esenţelor florale Bach, însă eu nu ştiu nimic despre dânsa, despre competenţa sau competenţele dânsei, fapt pentru care nu vă pot spune nici să mergeţi la dânsa, nici să nu mergeţi; faceţi ce şi cum doriţi.
Ştiu faptul că terapia cu esenţe florale Bach este foarte eficace, tocmai de aceea o recomand şi eu destul de frecvent. Această terapie vă poate ajuta mai mult decât aţi putea să credeţi.
_

Numai bine!
Cu respect,
Nick

Post Scriptum - Şi dna Iliescu Ana Maria, dna terapeut pe care v-am recomandat-o într-un mesaj anterior, poate să vă spună de ce boală suferiţi, exact prin acelaşi algoritm terapeutic folosit de dna de la Somavita, însă dna Iliescu nu vă poate trata cu esenţe florale Bach, ci cu altceva.
0
04-07-2011, ora 18:50
stilnox
Nu este medic/terapeut
stilnox
Ela gilda, dupa cum vezi foarte multi oameni iti sar in ajutor si simt ceea si tu simti. Acest fapt trebuie sa-ti dea incredere ca problemele tale pot fi rezolvate. Categoric spondiloza nu este singura vinovata de durerile pe care le ai, dar asociata de exemplu, cu lucrul mult la calculator, cu ratia redusa de apa bauta zilnic, cu lipsa de fructe, legume si soare, da plimbari zilnice afara, la soare, pot sa cumuleze la starile tale si tulburarile care provoaca insomnie. Toti au incercat sa te ajute. Voi incerca si eu cu dorinta, dar si cunoasterea unor persoane care au avut la inceput aceleasi manifestari, iar acum sunt oameni sanatosi. Ei au facut cca. 10 sedinte de terapie bowtech, iar numai dupa 5 sedinte au simtit ameliorarile si au renuntat incet, incet la medicamente.Insa trebuie sa stii ca aceste sedinte se succed cate una la 7 zile, deci trebuie sa ai rabdare. Iti doresc multa, multa sanatate!
0
26-07-2011, ora 16:55
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Mr. Nick,

Se poate folosi 5-HTP in combinatie cu Tyrosine ( eventual si Phenylalanine si Glutamina )? Asta in ideea de a acoperi o gama cat mai larga de neurotransmitatori!...Sau ar fi mai indicata (eficienta) o combinatie de aminoacizi gen glutamina+phenylalanine+tryptophan+tyrosine?...Ma gandesc si la un potential dezechilibru al celorlalti neurotransmitatori, exceptand serotonina, in cazul unei depresii care nu vrea nicicum sa cedeze...In cazul unui raspuns pozitiv, ai putea sa redactezi succint o schema de tratament?...Mii de multumiri si DUMNEZEU sa te binecuvanteze pentru ajutorul acordat!...
0
26-07-2011, ora 21:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!
Dinamy, 5-htp-ul se poate folosi în combinaţie cu L-tirozină şi L-glutamină (de fenilalanină nu mai este nevoie, în condiţiile în care ea se transformă în L-tirozină, în organismul uman, prin conversie biologică enzimatică), dar numai dacă se administrează independent de orice alt supliment/medicament cu proprietăţi psihoactive.
_

â— L-tirozină, maxim 500 mg / zi, administrată la 1-2 h după micul dejun, cu minim cu minim 50-100 ml de apă
----------*
â— L-glutamină, maxim 500 mg / zi, administrată la 1-2 h după masa de prânz, cu minim 50-100 ml apă.
----------*
â— 5-htp, maxim 50-100 mg / zi, administrat cu 30 min.-1 h înainte de culcare, la 1-2 h după cină, cu minim 50-100 ml apă.
----------*
_

ATENŢIE! 5-htp-ul, L-tirozina şi L-glutamina NU se administrează în combinaţie cu antidepresive, benzodiazepine, timoleptice, neuroleptice, nootropice şi orice alt medicament psihiatric.
Consultaţi medicul înainte de a lua orice supliment şi/sau medicament, pentru a obţine aviz de administrare!
NU luaţi 5-htp, L-tirozină şi L-glutamină dacă suferiţi de insuficienţă renală şi hepatică, fenilcetonurie, celiachie, sindromul Alzheimer, ulcer gastric, boala Crohn, sindromul Reye, hipertiroidism sau boala Basedow Graves.
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!

(*modificat de administrator)
0
26-07-2011, ora 22:45
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu va sfatuiesc sa luati tirozina in combinatie cu 5-HTP, daca o aveti cumparata separat, daca e in amestec cu alti aminoacizi este altceva, cantitatile sunt mult mai mici ! Eu am luat si initial are un efect un f bun asupra psihicului dar apoi se lasa cu ceva agitatie si palpitatii ! Am mai recomandat unei persoane ca adjuvant in slabire si dupa cateva pastile a avut acelasi efect secundar !
In concluzie NU recomand deloc L-tirozina sau daca totusi vreti sa experimentati, luati separat ca si zi de administrare si o cantitate mica nu capsula intreaga ! Si sa aveti langa voi ceaiul de tei si tinctura de valeriana ! :)
In schimb recomand L-theanina !

Sanatate !
0
06-05-2012, ora 17:46
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
Pentru Mr.Nick
acel cabinet medical de termografie din Bucuresti, Termomed,.., am incercat sa iau legatura cu ei prin telefon, dar se pare ca respectivele nr. nu mai sunt de actualitate !
m-ar interesa daca mai sunt si alte nr. de telefon !
multumesc frumos !
0
08-05-2012, ora 18:21
mategada
Nu este medic/terapeut
mategada
Buna ziua, de cateva luni ma confrunt si eu cu stari descrise si de alte persoane, ca fiind atacuri de panica.
In urma cu 10 ani, am suferit de depresie, iar frica de acele simtome m-a trimis urgent la medicul psihiatru care mi-a dat tratament anxiar si zoloft. Ma chinui cu insomnii, neliniste, frica si palpitatii, pe care incerc sa le stapanesc, insa sunt prea slaba sa reusesc singura. Am o familie frumoasa, un baietel, si un sot pe care ii iubesc f mult si doresc sa gasesc un remediu fara sa iau aceste pastile, de care imi este frica desii acum 10 ani mi-au facut bine.
desii medicul imi complecteaza lunar reteta, nu am luat decat la nevoie 12 anxiar mai mult ptr a putea dormi, insa nu ma ajuta f mult.
Doresc din suflet sa fiu o persoana normala, cu pofta de viata care sa se poata bucura de copil si sa am puterea sa trec prin probleme fara a suferi de panica.
Exista un tratament aleopat eficace? Poate el sa rezolve probleme atat de adanci si grele cum sunt depresia si anxietatea?
Vreau sa spun ca intotdeauna am fost o persoana cu prea putina incredere in fortele proprii, cu frica de ridicol si fara curajul de a spune tot ceea ce gandesc, de teama sa nu ranesc pe cei din jur.
0
10-05-2012, ora 12:50
ela_gilda
Nu este medic/terapeut
ela_gilda
Intrebare pentru Mr. Nick

Ac um aprope un an de zile am inceput un tratament cu dimineata: 1 Cipralex, 1/2 Diazepam, 1/2 Xanax si seara: 1 Zyprexa de 5 mg, 1 Dizepam, 1 Cipralex, 1 Mirtazapina, 1 Xanax. In urma cu 1 saptamana tratamentul meu ramases la dimineata: 1/2 Xanax, 1/2 Cipralex si seara 1/2 Xanax, 1/2 Cipralex, 1 Zyprexa la 2 zile, 1/2 Diazepam. Dupa aceea doamna doctor mi-a scos Zyprexa si Xanax si dupa cateva zile am inceput sa am niste stari foarte ciudate: imi tremura mainile, simt arsuri sau furnicaturi pe tot corpul, am mereu un nod in gat. As dori sa stiu daca este normal sa se intample asa si cat o sa dureze. Multumesc!!
0
15-05-2012, ora 17:29
ela_gilda
Nu este medic/terapeut
ela_gilda
Intrebare tot pentru Mr NIck

La simptomele anterioare se adauga o durere infernala de capin spatele capului mai sus de cervicala. Trece cat de cat cu jumatate de diazepam.

Multumesc.
0
22-05-2012, ora 01:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dră/dnă ela_gilda, stările ciudate pe care le aveţi sunt şi nu sunt normale, în acelaşi timp; pe de o parte sunt normale, dacă ţinem cont de criteriul discontinuării medicaţiei psihoactive cu care organismul dv. se OBIŞNUISE, dar, pe de altă parte, sunt şi anormale, dacă ţinem cont de criteriul somatic fiziologic codat genetic să fie străin de astfel de manifestări. Practic, după scoaterea din schema terapeutică a antipsihoticului (Zyprexa) şi a benzodiazepinei (XANAX), la un interval de timp scurt, organismul dv. a început să psihosomatizeze un dezechilibru funcţional complex şi dinamic, într-un ansamblu de interferenţe şi interdependenţe active cu ambianţa vieţii dv. psihice (psihismului), adică a început să genereze, să manifeste şi să întreţină la nivel fizic răsunetele unor conflicte psihologice cu substrat neuro-psihiatric, răsunete care-şi au rădăcina în dezechilibrul produs de lipsa activităţii farmacologice a celor două medicamente scoase, medicamente cu acţiunea cărora organismul dv. devenise obişnuit, că să vă scriu în stil pur ştiinţific. Şi mai exact, scurt şi la obiect, stările dv. ciudate sunt obiective, pentru că sunt doar un strigăt al unui organism care a fost lăsat fără un combustibil cu care devenise partener de reacţie, ca să spun aşa.
Cât or să dureze stările? NU ştiu, durata lor este dependentă în mod special de gradul de adaptare al organismului dv., dar nu numai.
Stările dv. necesită o examinare profesionistă.
Vă recomand să mergeţi la dna. doctor şi să-i spuneţi ce mi-aţi spus şi mie, pentru ca dânsa să ştie cum să vă ajusteze medicaţia, în aşa fel, încât să reducă răspunsul negativ al metabolismului dereglat al unor neurotransmiţători şi al receptorilor acestora.
NU vă ignoraţi simptomatologia şi NU amânaţi consultul medical!
Simptomele dv. sunt trecătoare.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
22-05-2012, ora 01:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimate drule/dle Florin59, din păcate, eu nu mai cunosc şi alte numere de telefon ale cabinetului "Termomed".
Vă las mai jos alte câteva locaţii în care puteţi face o termografie, şi anume:

Termomedica
str. Ştirbei Vodă, nr. 150, bl. 26C, sc 1, et.1, ap. 02, interfon 02, sect. 1, Bucureşti
Tel.: 021-222 92 77; 0722 330 795

Cabinetul Simpton SRL
Str. Olăneşti, nr. 4, bl.43A, Crângaşi, Bucureşti
Tel.:. 021-220 84 64; 0744 657 034
Dr. Popescu Doina, medic primar, competenţă în termografie - ecografie

Grupul Medical Alfa
Str. Grigore Ionescu, nr.100, bl.34, ap.3, Colentina, Bucureşti
Tel.: 021-242 94 45; 0726 679 747
Dr. Doina Rodica Radu, medic primar ginecolog, competenţă în termografie.
_

Sper să vă fie de folos datele oferite!
Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
22-05-2012, ora 01:26
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dnă mategada, există o mulţime de medicamente, atât alopate, cât şi naturiste, cu potenţiale enorme, care vă pot trata depresia şi anxietatea, însă NU toate au şi profilul adecvat să înlăture cauza sau cauzele care stă/stau la baza suferinţei dv. Chiar aşa, care este cauza, sau care sunt cauzele suferinţei dv.? Boala este o enigmă care trebuie dezlegată, nu doar din perspectiva strict biologică, ci şi din cea sufletească şi spirituală.
Eu pot face doar atât pentru dv., necunoscându-vă personal, şi anume: vă pot sugera/recomanda să luaţi tinctură de angelică, oral (intern, pe gură), pentru că am sentimentul că vă poate ajuta mai mult decât puteţi crede şi accepta (luaţi câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, în regim zilnic, timp de minim 3 luni de zile, cu acordul medicului dv. curant), vă pot recomanda să consultaţi un medic fitoterapeut şi vă pot ruga să citiţi rândurile de mai jos, dând curs invitaţiei mele.
Mai multe detalii despre angelică:
http://forum.romedic.ro/prod/Angelica, _Angelica_Archangelica, _trateaza_tulburarile_digestive, _neuro-psihice_si..._067921.html


Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile.
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie!
Cu răbdare şi în linişte, vă invit să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
Relaţia/Comuniunea dv. cu Dumnezeu trebuie întărită, în cazul în care există; trebuie refăcută, în cazul în care a existat şi nu mai există, sau trebuie iniţiată, în cazul în care nu a existat niciodată, pentru că în mod clar medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă!

Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
23-05-2012, ora 20:00
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
OK, Mr.Nick, am inteles,.., va multumesc frumos !
0
25-05-2012, ora 22:20
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Mda si mie mi s-a intamplat sa am dureri de cap, ca o presiune asupra capului, dar momentan nu am facut nici o investigatie. Maicamea zice ca nu e necesar. Ar trebui sa fac ceva in privinta asta?
0
27-05-2012, ora 13:27
deea74
Nu este medic/terapeut
deea74
TicTac, s-ar putea sa fie din cauza tensiunii, ai incercat sa vezi cum stai?

Florin59, eu iti recomand sa vorbesti prima data cu un psihoterapeut si apoi sa te orientezi spre suplimente naturiste. Sunt si astea bune, dar trebuie sa stii ce iei, ca sa te ajute. Eu am trecut printr-o anxietate de genul celei descrise aici si am ajuns la psiho. Oana Nicolau, care m-a ajutat enorm... Si nu am luat decat medicamente pe baza naturista si impreuna cu psihoterapia mi-am revenit complet!

Daca te mai pot ajuta cu ceva, anunta-ma.
0
31-05-2012, ora 05:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos s-a înălţat!

@Florin59, ♥. Să vă fie de bine!
_

Stimate drule/dle TicTac222, consultaţi un medic neurolog, pentru a vă fi investigate durerile de cap.
Durerile de cap, care se exprimă sub formă de presiune dar nu numai, au sau pot avea o mulţime de cauze, cele mai comune dintre ele fiind: regimul de viaţă inadecvato-dezordonat (evitaţi transpiraţia în zona capului, iar dacă transpiraţi, fără doar şi poate, ştergeţi-vă imediat; nu faceţi sport cu capul transpirat; puneţi-vă un fes în cap când este frig afară; nu ieşiţi mai devreme de 2-3 ore din casă, după ce v-aţi spălat pe cap ş.a.m.d.), hipoglicemia, hipotensiunea şi/sau hipertensiunea, circulaţia cerebrală deficitară, ICVB-ul, poluarea electromagnetică (vorbitul la un telefon mobil ţinut lângă ureche sau la distanţă, prin bluetooth, pe o durată mai mare de 15-30 minute consecutiv, poate să producă dureri de cap!) ş.a.m.d.
Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
29-01-2013, ora 12:49
rapsody
Nu este medic/terapeut
rapsody
Ela-Gilda

Tu ai facut tratament pentru spondiloza cervicala?
Si eu am trecut prin starile astea ca si tine(tot asa controale pe la n medici- cardiologie, endocrine, neurologie, pe la urgenta in panica cu tensiune 18), noroc ca am ajuns la o doctorita desteapta de la fizioterapie care mi-a dat tratamente pentru ambele afectiuni- si spondiloza si tulburari de panica. Am facut fizioterapie, medicamente anitiinflamatorii, si medicamente pentru anxietate. In 3 luni au cedat si durerile de la ceafa si frica. Am redus medicamentele dupa schema de la psihiatru.
In perioada rece ma mai incearca inflamatiile in zona cefei, trebuie avuta mare grija la gat si cap.
In fiecare an trebuie fizioterapie.La tomografie cervicala au iesit rectitudine si osteofite, plus scolioza.
La mine si tensiunea e mare in momentele alea- numai cand ma gandesc ma ia ameteala.
0
14-08-2014, ora 02:03
alinionut87
Nu este medic/terapeut
alinionut87
Cu toata stima mr.nick sper ca nu imi ve-ti sari mesajul si ma ve ti lamuri si pe mine cu o problema. In urma unui rmn cervical mi sa pus diagnosticul mici osteofite anterioare si pisterioare etajate la nivelul coloanei cervicale manifestându se prin procese artozice. Simptomele mele sunt următoarele

Nod in gat urechi infundate tiuituri in urechi aici mentionez ca aud perfect am facut si un rmn cranian apoi am fost la orl la sfanta maria cu rmn si mi a zis ca nu am nimk orlistic si am facut si o audiograma excelenta ddin punct de vedere clinic ameteli tulburari de vedere maini amortite dureri de ceafa dureri de cap nu mai zic de dureri de spate zona cervicala si dorsala.

In urma simptomelor scrise mai sus credeti ca aceste simptome le creaza aceste osteofite, ciocuri la coloana cum se zice popular? Sau crede ti ca e vorba de altceva? Cu stima ionut bucuresti. Doamne ajuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •