Sport in fiecare zi.. durere in talpa si glezna

11-05-2012
Radu Ionut
Nu este medic/terapeut
Radu Ionut
Va salut, ma numesc Radu Ionut, am 20 de ani, 60 kg, 1.75 m. Sport fac in fiecare zi ( tenis de masa ), am inceput sa fac si jogging de 1 saptamana pentru o conditie fizica mai buna pe langa celelalte antrenamente la tenis de masa. Acum aproximativ 1 luna si o saptamana am calcat stramb si aproximativ 1 saptamana jumatate - doua saptamani nu am putut face antrenamente etc. Mi-a trecut glezna si am reinceput antrenametele obisnuite si joggging-ul. dupa 4 zile de alergat aproximativ 9 km / zi, m-am trezit cu o durere in talpa ( si o mica buba sau ca o intepatura de albina _ care nu ma lasa sa merg si se duce putin si spre glezna durerea. Am schimbat 4 perechie de incaltaminte dar acelasi rezultat. Sunt putin speriat/derutat pentru ca am concursuri din 3 in 3 saptamani si... sper sa fie o durere trecatoare sau sa-mi dati niste metode de a anula durerea... pastile / gheata / pansament elastic... :(. Multumesc.
6 comentarii
0
11-05-2012, ora 20:39
Radu Ionut
Nu este medic/terapeut
Radu Ionut
Am uitat sa precizez ca talpa este putin umflata de la calcai spre degetul mic numai partea exterioara a piciorului drept. Glezna nu este umflata, doar cand merg ma inteapa/doare in talpa si ma supara si glezna cand calc.
0
11-05-2012, ora 23:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Jogging-ul este un sport fabulos de agresiv si distructiv pentru glezne si pentru picior.
Cu mare probabilitate este vorba despre o suprasolicitare mecanica, de tipul metatarsalgiei.
Orice ""pastila"" este exclusa, fiind inutila.
Singura solutie logica, rezonabila si utila este reducerea drastica a eforturilor fizice timp de 6-12 saptamani, urmata de reluarea progresiva a lor.
Puteti obtine conditie fizica si practicand sporturi rezonabile, cum sunt inotul sau ciclismul, care nu va distrug articulatiile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
12-05-2012, ora 03:14
gimaana
Nu este medic/terapeut
gimaana
Radu, poti sa incerci sa faci reflexoterapie si proceduri de fizioterapie. O sa te simti extraordinar. Cauta cabinete specializate de reflexoterapie si faci un abonament. Nu o sa regreti. Sanatate Multa
0
12-05-2012, ora 11:00
Radu Ionut
Nu este medic/terapeut
Radu Ionut
Va multumesc pentru raspunsuri ! Am sa-mi impun sa fac o pauza, sa se refaca si glezna etc. Dupa ce imi revin cred ca o sa schimb jogging-ul cu ciclismul, este o idee foarte buna.
0
23-07-2012, ora 17:19
Vlad Adrian Gabriel
Nu este medic/terapeut
Vlad Adrian Gabriel
Buna ziua, ma numesc Vlad Adrian Gabriel am 20 de ani 80 kg 1, 78 m.Acum o zi am calcat tare si brusc pe varful piciorului stang. Acum simt ca mi s-a umflat putin varful piciorului si nu pot sa merg normal, ma doare cand calc pe varf.Deasemenea ma doare putin degetul mare.Am luat diclofenac(pastile), suplimente(deficienta de calciu la analize) mi-am pus un bandaj, gheata si simt ca se reduce inflamatia.Nu ma doare tot timpul, doar atunci cand merg.Poimaine ma duc(coincidenta) la tratament balneoclimateric .Am avut experiente cu traumatisme netratate deci sunt destul de ingrijorat.E nevoie de gips, radiografie?Practic sala de 1 an si jumate. De 10 luni nu am mai fost la sala datorita altor probleme nelegate cu aceasta.Puteti sa-mi dati niste sfaturi.
0
24-07-2012, ora 15:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ca in toate afectiunile traumatologice, atitudinea terapeutica depinde de examenul clinic local: poate fi o fractura a falangei proximale, a falangei distale, o leziune tendinoasa sau ligamentara, o fractura a sesamoidului, etc etc.
Fiecare din aceste diagnostice are un tratament profund diferit, ceea ce justifica necesitatea examinarii clinice directe.
Pana atunci se pune problema daca aveti sau nu dreptul sa calcati pe piciorul afectat. Suplimentele de calciu sunt total inutile, neafectand situatia actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  • Leziuni și accidente frecvente la sala de forță - și cum le previi
  • Cele mai frecvente accidentări la alergatori (și cum să le eviți)
  • Riscul de accidentare în practicarea sporturilor (studiu)
  •