Stafilococ auriu sau ciuperca?

20-05-2007
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Stafilococul auriu poate cauza mancarimea fetei, a nasului, a pielii capului, a decolteului si usturimi in gura?Sau sunt cauzate de o ciuperca?Mentionez ca acum cativa ani mi s-a gasit stafilococ auriu in gat, dar acum cand mi-am facut exudat nu mi-au gasit nimic in gat, desi poate mi-au facut exudat numai pt streptococ pt ca era ciudat ca pe hartie scria atat ca nu prezinta steptococi.
2 comentarii
0
23-05-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu cred ca stafilococul este responsabil de simptomele dvs.! Mancarimile de la nivelul fetei, scalpului si decolteului pot fi in legatura cu expunerea la soare sau la vreun agent iritant, iar usturimile din gura se pot datora unei candidoze. Trebuie sa va examineze un medic dermatolog pentru un diagnostic corect si un tratament corespunzator.
0
07-08-2011, ora 17:44
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua, am facut recent exudatul nazal si mi-a iesit stafilococ auriu coagulazo-pozitiv... ciuperca mi s-a gasit la urocultura, candida krusei... Se poate ca aceste 2 in legatura sa dea aceste simptome? Se poate ca stafilococul auriu din nas netratat sa treaca din nas in sinusuri si apoi la glandele salivare si sa dea infectii sistemice?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •