Stafilococul auriu provoaca ameteli si scade trombocitele?

28-08-2008
dumitrita
Nu este medic/terapeut
dumitrita
as dori un raspuns de la un medic daca se poate
fratele meu a fost diagnosticat cu trombocitopenie (are trombocitele scazute 100 000 ) dar medicul hematolog ne a trimis la un ORL deoarece se pare ca aceasta boala este pe baza unei infectii (el are amigdalita cronica dureri de gat, de mai mult timp )
medicul ORL i a descoperit in urma snf un stafilococ aureu hemolitic coagulazo pozitiv dar si helicobacter pilori in stomac (a facut tratament pt stafilococ cf antibiogramei cu antibiotice dar tot nu a scapat de el si ARE AMETELI)
va rog sa mi spuneti daca se poate ca acest stafilococ auriu sa i provoace si ameteli din cap si scaderea trombocitelor????? urgent va rog!!!!!!!!
si ce as mai putea sa i fac???
391 comentarii 12 ..... 13 14 Înainte ›
0
29-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Odata ce ati fost la Hematolog si nu sa gasit o alta patologie mai severa...cred ca este un pas mare.
DA, o infectie cronica poate aduce la scaderea imunitatii organizmului, la scaderea poftei de mancare cu o alimentatie incompleta din punct de vedere caloric, a aportului cu vitamine si minerala.
Posibil sa necesite o amigdalectomie.. si tratment gastric
Spuneti.mi ca varsta are pacientul. inaltime, kg.
trimiteti Hemoleucograma completa. si o sa imi pot face o parere despre pacient.
0
29-08-2008, ora 00:00
dumitrita
Nu este medic/terapeut
dumitrita
pentru d-nul Dr. Flueraru Valeriu
Hemoleucograma completa
WBC 4, 57
RBC 5, 15
HGB 14, 70
HCT 43, 5
MCV 84, 5
MCH 28, 5
MCHC 34
PLT 102 10^3/uL ! 163 - 369 10 ^3 /uL
RDC-CV 13, 6%
PDW 20, 5 fl ! 10.00 - 18, 00 fl
MPV 12, 9 fl
PCT 0, 13%
Neu # 2, 53
Lym # 1, 57
Mon # 0, 33
Eos #0, 13
Bas #0, 01
Neu % 55, 4 %
Lym % 34, 4%
Mon % 7, 2 %
Eos % 2, 8 %
Bas % 0, 2%

2.VSH
LA 1 ORA 4 mm
la 2 ORE 8 mm/ 2 h

3.TIMP QUICK
timp quick 12, 2 sec ! 13-17 sec
indice de protrombina 128, 5 % ! 70 - 120 %

4.INR 0, 80 ! 0, 9 -1, 1
5. APTT 39, 80 sec
6.Timp de coagulare 3 min 45 4-10 min
7.Timp de sangerare 1 min 35 sec 2- 4 min
Biochimie
8. Glicemie 70 mg /dl
9. Tgo 20 U/l
10. Tgp 21 U/l
EXUDAT FARINGIAN
11.Cultura
streptococ beta hemolitic grupa A : negativ
stafilococ aureu hemolitic coagulazo pozitiv : pozitiv !
candida spp: negativ

28 de ani si 8 luni masculin
64 de kg
ASLO 198 IU/mL

precizez ca anul trecut in august a avut 64 trombocitele si i a facut si punctie in maduva si ne a zis sa stam liniistiti ca nu are leucemie ci e pe baza unei infectii i a dat 7 zile de prendison si i au crescut trombocitele la 198
pana acum cand a avut ametile din nou si am mers iar la medic
va multumesc anticipat!
0
29-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
O sa va recomand sa luati 10 zile o cura de Ginseng 2 caps pe zi si Echinacee 2 caps. pe zi.
sunt menite sa normalizeze imunitate a, tensiune a si circulatia sangvina.
cat priveste infectia din gat. Mergeti la ORL si daca este cazul trebue sa faceti o interventie pe amigdale.. numita CRIPTOLIZIS.
fiindca o operatie clasica.. cu asa numar de trombocite poate provoca o hemoragie.
0
10-10-2008, ora 00:00
dumitrita
Nu este medic/terapeut
dumitrita
Pentru d-nul doctor Flueraru Valeriu

vreau sa va multumesc in primul rand pt ca mi ati indicat tratamentul ci ginseng si echinacea
a urmat cura de 10 zile si dupa aceasta nu a mai luat nimic a inceput sa se simta mai bine dar mai avea cateodata ameteli dar nu foarte puternice si mai era si starea de incertitudine ca de ce tot ameteste asa ca,
am fost dupa tratament la medicul lui ORL ist si dansa ne a recomandat un medic la cluj hematolog dr. Petrov pt a vedea cauza scaderii trombocitelor( dansul l a consultat si ia facut hemoleucigrama pe loc si surpriza i au iesit trombocitele 330 000 si ne a spus ca e absolut sanatos si sa nu ne facem probleme chiar daca ar scadea sub 100 000 pt ca pot scadea pe baza unei infectii puternice )
acum e bine nu ameteste dar are probleme cu gatul, i l doare si stafilococul nu a disparut
As dori sa mi indicati dvs un tratament pt gat si pt stafilococ!!!
Si as dori sa mi spuneti daca ar lua acest tratament cu ginseng si echinacea la inceputul fiecarei luni ar fi bine in sensul ca nu ar mai scadea trombocitele?

va multumesc anticipat!
0
11-10-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna ziua!
Da, se poate sa faceti cure de tratament preventiv.. lunar.
cu timpul o sa dispara si problemele cu gatul.
Este foarte important faptul sa tine regimul alimentar ( sa evite alimentele care provoaca iritatie a mucoasei faringiene0
Gargara dupa fiecare masa( la 200 ml. ceai de musetel + 5 pic de alcool iodat)
Pastilute de supt( propolis+echinaceea)
eurespal 3 pe zi.. ca si antiinflamator.
NU luati antibiotice, decat in cazul unei fedre severe sau dupa ce face un exudat faringian+ Antibiograma.
0
13-04-2009, ora 22:04
katela
Nu este medic/terapeut
katela
BUNA ZIUA!Am fetita de 2ani si 4 luni care raceste des inca de la varsta de 2 luni.Dupa multe tratamente cu medicamente si luate lunar azi i-am facut un exudat nazal si faringian ptr. linistea mea.A iesit la exudatul faringian streptococ beta hemolitic A.In octombrie cand i-am facut analizele ptr. cresa nu a iesit nimic.Ce tratament trebuie sa urmeze si de unde a luat streptococul?Eu mi-am facut exudatul si nu am nimic.                      PENTRU D-NUL DR.FLUERARU VALERIU
Va multumesc!
0
14-04-2009, ora 21:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Copilul.. pana la varsta de 3 ani.. NU are sistem imunitar propriu... Cat ia.ti transmis prin lapte.. atata a avut copilul !
Abia dupa 3 ani. se stabileste bine propriile reactii de imunitate si o sa scapati de aceste probleme.!
Acum trebue sa.i dati.. Sirop de
Medoclav.. 1 doza la 12 ore 10 zile!
Pastilute de supt.. Propolis + echinacee cate 3-4 pe zi!
regim alimentar..
Nimic bauturi acidulate,..
fructe acre( citrice)
muraturi.. s.a
0
15-04-2009, ora 13:04
katela
Nu este medic/terapeut
katela
VA MULTUMESC PTR. RASPUNS!
Am fost ieri la pediatru si mi-a dat ospen400mg(o lingurita la 8 h), albastru de metil de dat in gura si panadol (o lingurita /zi).Mi-a cerut antibiograma de la laborator dar d-na de acolo a spus ca ptr. acest streptococ este un tratament standard pe care sigur il cunoaste pediatru.Ea a spus ca oricum nu mai are analiza ca se aruca a2-a zi dupa analiza si ca ei in mod normal ataseaza antibiograma cand iese un rezultat pozitiv, dar in cazul streptococului din grupa A, nu se face ptr ca raspunde la peniciline, etc.
Dr.pediatru a avut dreptate sa se faca aceasta antibiograma ptr. ca am citit ca sunt 80 de tipuri de streptococi de grupa A.Copilul are corpul invadat de medicamente care nu-si mai fac efectul decat cele injectabile.Am sa-i fac si ASLO ptr. a sti sigur pe ce tratament trebuie sa merg si antibiograma si dupa aceea am sa va spun ce a iesit si ce spune dr de la infectioase.Poate nu e nevoie de tratament injectabil si pot incepe tratamentul pe care mi l-ati spus.
0
15-04-2009, ora 13:33
katela
Nu este medic/terapeut
katela
PTR, DR FLUERARU
Va trimit si analizele de la hemoleucograma
-leucocite 15
-neutrofile 31, 7
-limfocite 57
-monocite 8, 2
-eozinofile 2, 1
-bazofile 1
-hematii 5, 2
-hemoglobina 12, 9
-hematocrit 39, 7
-MCV 76, 3
-MCH 24, 7
-MCHC 32, 4
-RDW 16, 5
-trombocite 219
-MPV 9, 5
-PCT 0, 209
-PDW 15, 9
-neutrofile 4, 1
-limfocite 8, 6
-eozinofile 0, 3
-monocite 1, 2
-bazofile 0, 1
VSH(1 h) 7
VSH(2 h) 18
-BIOCHIMIE:-glicemie 66, 9
-calciu seric total 10, 35
-magnezemie 2, 13
-sideremie 53, 0
-TGP 28, 2
-TGO 37, 6
-IgGseric 10, 45
-IgAseric 0, 45
-IgMseric 1, 31
fetita, 15kg, 2 ani si 4 luni
0
15-04-2009, ora 13:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ospen.. si cu medoclav.. au cam aceiasi actiune.. sunt din grupul penicilinelor.
daca ati inceput ospen.. continuati cu el.
daca nu ati inceput.
puteti lua din start medoclavul.
restul tratammentului.. se poate face oricum...
0
28-12-2009, ora 11:07
ondina
Nu este medic/terapeut
ondina
Buna ziua.
Am si eu o problema si as dori un raspuns de la un medic specialist orl.
De vreo trei sapatamani simt o mancarime in urechi care este accentuata mai ales noaptea (ziua aproape ca nu am nimic). La inceput m-am scarpinat, apoi am realizat ca totusi nu e bine ce fac. Mi-am luat de la farmacie alcool boricat 4 % si mi-am pus in urechi. Mancarimea s-a mai diminuat dar f putin. Noaptea simt cand dorm pe o parte sau pe alta cum mi se lasa o durere care apoi trece usor. durerea e suportabila si nu dureaza mult. Mi-am pipait urechile si nu ma dor. Nu ma dor nici ganglionii. Ce sa fac? ce poate insemna aceasta mancarime? E grav? sau mai pot astepta pana dupa 3 ianuarie ca sa merg la medic. precizez ca am sunat la cateva policlinici dar fiind perioada cu anul nou nu am gasit pe nimeni.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
Dr. chimist Boiţă Ondina
0
28-12-2009, ora 11:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ar putea sa fie un dop de ceara.. care irita pielea si provoaca mancarime... tre sa vada un ORL.. urechea !
pe moment.. administrati acel alcol Boricat.. 5 pic la nevoie..
si dupa 10 minute.. uscati interiorul urechii cu uscatorul de par..
nu traumatizatio pielea cu betisoare!
0
06-01-2010, ora 21:12
sinica
Nu este medic/terapeut
sinica
buna ziua.
Am si eu o problema si as dori un raspuns de la un medic ORL.
Am un baiat de 21 ani, pe 30 dec.2009 a facut analizele (o sa va trimit si analizele) si au esit ASLO ffff mare.
Am mers pe 4 ian si am facut un exudat faringian care indica absent strptococ sau altceva.
De aceia vreau sa imi dati si mie un sfat ca eu nu sunt multumita.
0
06-01-2010, ora 21:31
sinica
Nu este medic/terapeut
sinica
Ptr.Doctoul Flueraru
Va trimit si analizele;
glicemie 103
acid uric seric 3.30
TGO 23.8
TGP 20.5
colesterol seric total 146
trigliceride serice 67
calciu seric total 8.69
VSH 1h 8
fibrinogen seric 407
ASLO 469
proteina C reactiva 6.81
WBC 4.82
RBC 5.26
HGB 15.1
HCT 44.6
MCV 84.8
MCH 28.7
MCHC 33.9
PLT 180
RDW-SD 38.7
RDW-CV 12.5
PDW 11.7
MPV 10.2
P-LCR 27
PCT 0.18
NEUT# 2.08
LYMPH# 1.96
MONO# 0.69
EO# 0.08
BASO# 0.01
NEUT% 43.1
LYMPH% 40.7
MONO% 14.3
EO% 1.7
BASO% 0.2

Baiatul are 21 de ai eu astept un raspuns de la domul doctor.
Va multumesc.
0
07-01-2010, ora 08:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ASLO vorbeste de un focar deinfectie in organizm.. la Amigdale sau dantura
mergeti la ORL.. si daca amigdalele sunt mari.. trebue scoase.
mergeti la stomatolog si faceti ordine.
Moldamina 1 pe saptamana cel putin 3 luni.. se poate pana la 1 an. !!!!
0
27-04-2010, ora 08:37
NINA ONUTU
Nu este medic/terapeut
NINA ONUTU
Buna ziua !
Am mare nevoie de un sfat un ajutor. Este pentru fratele meu care are 34 de ani si are ameteli puternice de nu poate sa se ridice din pat, cu senzatii de voma si chiar varsaturi.Eu locuiesc in Cipru de 8 ani si acum 3 luni a venit si fratele meu aici.Ce i se intampla acum a mai patit in urma cu aprox. un an si a fost in tara la medic unde i sa recomandat Tanakan si Betaserc. A facut analizele si au fost in limite normale atunci si tomograf si a fost bine. Cauza ametelilor nu a fost stabilita insa. Si-a revenit atunci dupa
3 saptamani de stat la pat. A avut si ceva probleme cu urechile la varsta copilariei si acum 5-6 ani a facut otita. Credeti ca ar putea fi asta cauza?Aici eu nu am incredere mare in medici pentru ca te trimit de colo pana colo fara rezolvare, stiu din proprie experienta ! V-am descoperit tot cautand remedii pt. ameteli si am fost tare bucuroasa, eu sint din DOLHASCA!Va multumesc din suflet!
0
27-04-2010, ora 09:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tot trebue sa.l vada un medic ORL.. findca pot fi 2 probleme grave, care se trateaza diferit, dar au aceleas simptome.
1. poate fi un sdr Menier, srd. vertiginos periferic... care tine de circulatia sangelui la nivelul urechii interne.
pentru asta se iau Vazodilatatoare( sermion, stugeron, betaserc..in doze maxime pana la ameliorare.)
Mg + B6, Gluconat de potasiu. Hidratare fortata 3 litri de lichide (ceai de musetel, matasa porumb)

2.poate fi o complicatie de la otita avuta, cu infectie in urechea medie care sa extins la urechea interna.. si aici trebue internare la ORL.. antibiotice pe vena.. si operatie la ureche !!!
0
27-04-2010, ora 12:23
NINA ONUTU
Nu este medic/terapeut
NINA ONUTU
Va multumesc mult pt. ajutor, am facut azi programare la ORL si o sa va tin la curent cu ce i se va recomanda. Mii de multumiri!
0
28-04-2010, ora 08:46
NINA ONUTU
Nu este medic/terapeut
NINA ONUTU
Buna dimineata !

Am fost ieri cu fratele la consult ORL si ni sa spus ca ar avea afectat labirintul urechii stangi! Ar fi trebuit internare in clinica si investigatii amanuntite! Dar pentru ca aici este f. scump (150 euro pe zi) am refuzat!
I sa prescris Stemetil tablete 2 de trei ori pe zi.A spus ca putem continua si cu Betaserc.Eu i-am luat si Ginko Biloba si coenzima Q10 si am sa-i cumpar si Mg+B6 cum mi-ati recomandat.Credeti ca exista alte posibilitati de ameliorare? Este foarte grav?Am putea sti cauza? Ar putea avea si alte urmari grave? Ca nu ni sa dat prea multe explicatii !!! Va multumesc din nou!
0
28-04-2010, ora 09:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. e bine ca nu e complicatie supurativa si nu trebue Operat!!!
2. labirintita se trateaza...
faceti tratamentul si vorbm peste 5-7 zile
0
28-04-2010, ora 10:18
NINA ONUTU
Nu este medic/terapeut
NINA ONUTU
Multumesc din tot sufletul, m-am mai linistit. Am incredere in dumneavoastra. Va doresc sa aveti o zi minunata si o sa va tin la curent cu eventuale modificari!
0
28-06-2010, ora 08:57
camybaby2
Nu este medic/terapeut
camybaby2
buna ziua. Am un baietel de 4ani si 5 luni din sept de cand a inceput gradinita a fost un dezastru. Mereu racit.De florii ne-am internat la Budimex cu pneumonie. Dr. ne tratase de enterocolita. Apoi la 1 luna am facut amigdalita pultacee care s-a extins si la urechi Otita seroasa. Dupa ce am incetat tratamentul a reveni. Acum avem iar otita seroasa la ambele urechi. Cum oprim zinatul revine si nu aude de fiecare data. Am facut analize;
neutrofile 65.7; limfocit 22, 9; monocite7, 6; limfocite1, 3; volum trombocitar5, 3; vsh 34; fibrinogen 445 si impedanta = timpanograma b bilateral. aceste rezultate erau acum o sapt inainte de tratament cu zinat, olinth, apa de mare, acc, si aerosoli cu acc + daxametazona si ser. am inceput si homeopat cu tuberculinum, lypocodium si carcinosicum acum suntem la ultimul dar nu prea cred ca au facu ceva. De operat polipp nici nu vreau sa aud mi se pare o prostie. V-as ruga daca ma puteti ajuta cu alte tratament in asa fel sa nu ajungem la operatie. Va multumesc.
0
28-06-2010, ora 09:00
camybaby2
Nu este medic/terapeut
camybaby2
Nu v-am mentionat ca eu am incercat tot felul; de tratamente naturiste si sunt adepta acestora si copilul meu nu respira pe gura, noaptea nu sforaie si nu doarme cu gura deschisa. Are doar cele doua mari galme in gat care sint aproape lipite de omulet.
0
28-06-2010, ora 13:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din produse naturiste cu efect puternic si de durata.. va recomand produse de la Vivasan.
cautati vanzari online. Ulei volatil de eucalipt si busuioc, sprei pentru faringe, Balzam din 33plante...
Inhalatii le si aromoterapiea cu aceste produse protejeaza copilul de eventualele infectii si vindeca mult mai repede stimuland imunitatea locala si generala a organizmului.
Pentru otita seroasa.. ACC si inhalatiii si pe gura..
Incalzit ureche cu saculete cu sare sau Uscatorul de par.. dupa care faceti
masaj indirect a timpanului.. cu degetul in ureche.. apasati des si repede, , 1 minut.
0
28-06-2010, ora 17:24
camybaby2
Nu este medic/terapeut
camybaby2
Va multumesc si v-as ruga sa-mi spuneti cat e pic de ulei pot pune in aparatul aerosol si le pot combina?
0
28-06-2010, ora 18:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da uleiurile se combina.. dar se pune cate 1 singura picatura.. sunt foarte concentrate
0
30-06-2010, ora 02:43
iudith1111
Nu este medic/terapeut
iudith1111
Baiatul meu de sase ani si jumatate a fost operat inainte cu o saptamina efectuindu-se adenoidectomie, scoaterea amigdalelor precum si o incizie cu plasarea unui tub in urechea dreapta iar in cea stinga doar o incizie simpla.
Incepind din a patra zi dupa interventie se plinge de dureri mari de cap, spontane, cu punct de plecare probabil in ureche ( nu totdeauna se plinge de durere in ureche intii).Durerea apare si in timpul somnului, spontan, trezindu-l din somn. Tine 5-7 minute dupa care dispare de la sine.
La control medicul spune ca totul arata O.K. din punct de vedere al vindecarii plagii.
Ce ar putea fi? E ceva grav ?
Multumesc mult
0
30-06-2010, ora 07:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu.. nu este grav..
pana la 10 -14 zile.. poate sa doara si gatul si in rinofaringe ( la inghitit)...
0
30-06-2010, ora 18:40
iudith1111
Nu este medic/terapeut
iudith1111
Durerea de git este constanta iar cea de cap e aproape din 5 in 5 ore si tine maximum 10 minute. ot acum am aflat ca operatia a fost facuta in cuseu acut din cauza asta a durat o ora si ni s-a spus ca din cauza asta are dureri mai mari decit normal.
La inceput am crezut ca e din cauza anesteziei pt. sa trezit din operatie foarte agitat, dar durerile au aparut dupa 5 zile nu imediat dupa operatie.
Se poate vedea ceva pe RMN sau poate fi ceva legat de tensiune ?
Multumesc din suflet pt. raspunsul promt.
0
30-06-2010, ora 21:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu.. nu se vede nimic la RMN..
antialgice si rabdarea este solutia...
control la medicul care va operat.
Adaugă un comentariu / răspuns
391 comentarii 12 ..... 13 14 Înainte ›

09-10-2017, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Propolgemma
Propolgemma – tratamentul inovator pentru afecțiuni ale gâtului și cavității bucale asociate cu senzații de durere și sensibilitate la deglutiție. Prin formarea unui strat protector activ, dispozitivele medicale inovatoare dezvoltate de Aboca, calmează iritația și reduc hipersensibilitatea, atenuând senzația de disconfort. Produsul poate fi folosit preventiv în cazul expunerii la agenți externi agresivi sau iritanți (frig, fum, smog). Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Loțiunea pe bază de bacterii benefice pentru infecțiile pielii
  • Utilizarea irațională a antibioticelor și răspândirea Stafilococului auriu meticilinorezistent
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK