stare de agitatie

10-10-2007
iuliana_tg
Nu este medic/terapeut
iuliana_tg
am 30 de ani, am avut destule probleme in viata, mai am si acum, ma consideram o invingatoare, dar de la un timp am o mare problema sunt foarte nervoasa, ma enerveaza orice si de cele mai multe ori vreau sa gasesc un vinovat pt problemele mele chiar si atunci cand nu exista.Imi pare rau ca sunt asa, dar nu ma mai pot controla.Am nevoie de ajutor deoarece am un copil si vreau sa creasca linistit si fericit.Asa cum sunt acum nu cred ca-i pot oferi prea multe.Nu vreau sa-mi pierd copilul, il iubesc prea mult. Ce ar trebui sa fac sa reusesc sa fiu mai calma?
15 comentarii
0
11-10-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Nervozitatea ta denota acumularea unor tensiuni interne, din diverse motive (lucruri neterminate -inca-, provocari, mici neajunsuri, mici nemultumiri, obiective agresiv alese).
Ca sa fii mai calma ar trebui sa dai afara o parte din tensiuni, si apoi sa inveti un nou mod de abordare a realitatii (tale) care sa permita generarea de solutii in loc de acumularea de tensiuni asa ca pana acum.
Cu alte cuvinte, sa inveti (sau doar sa-ti reamintesti) un mod de a procesa "altfel" informatiile/ evenimentele cu potential tensionant.

Cea mai rapida cale de a face asta, este de a apela la un psihoterapeut (bun) din orasul tau. Cu el, poti prelucra altfel evenimentele din viata ta si poti descoperi modul in care iti poti optimiza interiorul, in felul tau propriu.

Ca o observatie suplimentara, a fi calma va fi efectul secundar de la ce ti-am descris mai sus.

Toate cele bune,
Andrei
0
23-11-2007, ora 00:00
geos80
Nu este medic/terapeut
geos80
Buna
Sincer sa fiu ti-as recomanda o dieta naturista usoara: mananca cat mai putin dulce, elimina cafeaua daca cansumi asa ceva cola etc, cat mai multe fructe si legume, in special legume verzi deoarece contin un surplus de vitamine b, fff important fa miscare daca ai timp, daca nu iesi cu copilul in parc undeva unde sa faci miscare.
Mai incerca sa faci si o cura de sex (vb ff serios) in timpul unui act sexual in creier se elimina un hormon numit serotonina care ne da starea de bine, camitate si fericire.
Bafta
0
29-10-2009, ora 20:21
perici
Nu este medic/terapeut
perici
De un timp am stari de agitatie si nu suport galagie si nici sa se vorbeasca cu mine, orice lucru ma enerveaza.De multe ori nu simt ca sunt agitata dar ma cuprinde o stare de oboseala si tot corpul incepe sa tremure.Trebuie sa spun ca sunt cardiaca si hipertensiva si mai am si poliartrita reumatoida seronegativa stadiul 2 accentuat. A-si dori sa aflu ce se intimpla cu mine deoarece analizele sunt destul de bune inafara de VSH. Doctorul cardiolog imi spune ca totul pleaca de la cap, si sa consult un psihiatru.Va multumesc.
0
14-03-2010, ora 20:04
garoafa
Nu este medic/terapeut
garoafa
Numele meu este Garoafa, vreau sa va intreb daca a mai suferit cineva de Tulburare de personalitate anancasta? Am un copil careia i s-a pus acest diagnostic dar cu tot tratamentul se simte f rau.Stie cineva cu ce tip de tratament poti sa te simti bine?sau sa te vindeci?
0
23-03-2010, ora 19:40
gemi
Nu este medic/terapeut
gemi
buna doresc va rog frumos raspunsul unui medic.Sunt Emilia am 45 de ani sunt din CRAIOVA
de 10ani am stari deagitatie am fost atunci la medic si mi a prescris xanax spre rusinea mea nu am mai fost la medic de atunci dar nici xanaxul nu mi a lipsit e prietenul meu.Spuneti mi e grav mai pot sa traiesc fara el, mai pot fi un om normal?
0
26-03-2010, ora 12:47
gemi
Nu este medic/terapeut
gemi
Am asteptat un raspuns si eu dar nimic nu mai este nimeni in situatia mea?daca un medic nu a putut poate altcineva cu oproblema asemanatoare astept un mesaj.GEMI
0
06-04-2010, ora 10:40
Liricuta
Nu este medic/terapeut
Liricuta
cum pot scapa de stresul de la servici, am luat xanax dar cred ca da dependenta si nu mai pot face fata problemelor multiple de la servici.Ma ajuta cineva cu un sfat?

Liricuta
0
06-04-2010, ora 21:34
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Pentru Gemi

Va recomand sa luati legatura cu un medic psihiatru care colaboreaza cu un psihoterapeut (si invers e valabil) sau are si competente in psihoterapie. Problema este ca ati "crescut" cu acest medicament, astfel ca renuntarea la efectul sau si creearea din resurse proprii a unui sprijin interior solid necesita un supraveghere de specialitate.
Sigur ca puteti trai fara acest "prieten", doar ati facut-o si inainte de a-l cunoaste, nu-i asa? Intrebarea este: sunteti dispusa sa va asumati disconfortul asociat efortului de shimbarea a anumitor lucruri din viata dvs. cu care v-ati obisnuit in ultimii 10 ani? Si aici ma refer la tendinta de a reprima starile negative in detrimentul constientizarii, analizarii si schimbarii cauzelor care genereaza aceste stari, la negarea gravitatii starii de dezechilibru psihic, la speranta ca intr-o buna zi lucrurile se vor aranja si totul va fi bine etc.
Cu alte cuvinte, cand veti renunta la linistea indusa de xanax, pregatiti-va sa auziti zgomotul din interior, acel zgomot care este perfect justificat de caracteristicile structurii dvs. psihice si pe care ati cautat pana acum sa-l reduceti la minimum, fara a incerca sa-l mai descifrati. Poate ca acum, cand adresati pe acest forum intrebarea daca mai puteti fi un om normal, sunteti cu mult mai pregatita sa confruntati si descifrati propriile produse ale vietii dvs. psihice.
Aveti curaj si incercati din nou, succesul nu va intarzia sa va rasplateasca!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
07-04-2010, ora 09:10
gemi
Nu este medic/terapeut
gemi
PENTRU D NA PSIHOLOG SIMINA va multumesc pentru sfatul d voastra am sa merg la specialist sunt din Craiova sper ca voi reusisa gasesc in orasul meu un medic bun.De spus sunt multe despre mine am curajul sa incep o viata fara medicamentul dar totdeuna apare cite ceva acum am nunta fetei mele si sunt foarte agitata eu cred ca e normal dar ma simt si fizic afectata.D NA Simina ce zice ti dupa eveniment sa incep sa merg la medic in ce consta acest tratament am ajuns la un psiholog dar mi se parea ca mi spune tot ce stiu eu si am renuntatZice ti d voastra sa caut resurse proprii dar ma crede ti ca nu stiu daca mai am am impresia ca am un gol imens in cap si nu fac decit sa ma analizez cum ma simt ma doare aia si etc. CU MII DE MULTUMIRI GEMI
0
07-04-2010, ora 11:09
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna ziua!

Aveti dreptate, exact asa stau lucrurile: mereu apare cate ceva. Intotdeauna va fi ceva, niciodata nu va fi un moment "bun". Dar adevarul este ca asa cum nu exista un moment perfect bun, la fel nu exista niciunul perfect rau. Astfel incat, daca incepeti de acum sa aveti mai multa grija de dvs., dupa nunta fiicei sau chiar concomitent cu acest eveniment din viata familiei, e la fel de bine.
O sa va spun un lucru cat se poate de adevarat, pe care insa il veti crede cu dificultate. Cel mai dificil lucru nu este sa re-invatati sa functionati echilibrat din resurse proprii, ci sa luati decizia necesara in acest sens.

Va voi trimite datele de contact ale unui medic cu pregatire in psihoterapie din Craiova. Ramane la latitudinea dvs. momentul cand il veti contacta!

Sanatate!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
07-04-2010, ora 12:46
gemi
Nu este medic/terapeut
gemi
buna ziua si d voastra d na doctor SIMINA cuvintele pe care mi le ati trimis mi au facut mult bine e foarte greu pentu mine sa traiesc asa adica cu pastile de doua luni nu mai lucrez si cum ma simt rau gindul mi e la ele parca ar fi d zeul meu.Atept sa mi trimite ti datele dr din craiova trebuie sa reusesc.Nu stiu daca aveti timp sa mai vorbiti cu mine eu va sunt recunoscatoare.Astazi am luat o jum de pastlia incerc pina miine sa nu mai iau sper sa reusesc.
0
07-04-2010, ora 17:47
Liricuta
Nu este medic/terapeut
Liricuta
Bunaa ziua tuturor si d-nei doctor Simina

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sant foarte stresata la servici, nu mai fac fata problemelor.AM ACEASTA PROBLEMA DE PATRU ANI.Sant pe cale sa-mi dau demisia din functie.Nu rezist decat cu medicamente sertralin, fevarin, xanax.Diagnosticele puse sunt anxietate, atac de panica, depresie.Exista cale de vindecare? EU NU MAI AM SPERANTA.Acasa nu ma gandesc decat la problemele de la servici.Nu ma mai pot bucura de nimic.Va rog sa ma ajutati.
0
07-04-2010, ora 18:18
gemi
Nu este medic/terapeut
gemi
buna Liricuta sunt gemi din craiova am citit si eu mesajul tau dupa umila mea parere crezi ca acasa iti va fi mai bine.Nu stiu citi ani ai ce functie ai eu am 45de ani am lucrat 26 deani am 2luni decind stau acasa si nu e bine.toate medicamentele de care spui ti le a prescris un medic nu ? eu iau doar xanax si am cerut parerea unui specialist ca nu este bine da dependenta totala.Eu iti doresc sanatate multa ma gindeste te cu serviciul.
0
09-04-2010, ora 12:17
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Pentru Gemi

V-am trimis datele de contact intr-un mesaj privat. Daca nu le-ati primit, lasati-mi o adresa de mail la care sa va pot contacta.
Nu va faceti un scop in sine din renuntarea la medicamente. Aceasta este de fapt o etapa ce se desfasoara gradat, pe masura ce apar progrese solide in tratamentul psihologic. Nu are niciun rost sa renuntati la medicamente atata vreme cat va simtiti in continuare rau si nu dispuneti de sustinerea psihoterapiei.

Pentru Liricuta

Va recomand sa introduceti psihoterapia in schema de tratament. Cautati un psihoterapeut bun care sa colaboreze cu un medic psihiatru.
4 ani cu aceste diagnostice e mult. Prea mult ca sa mai sperati ca intr-o zi aceasta schema de tratament va restabili de una singura starea de sanatate.
Problema cu care va confruntati dumneavoastra este motivul pentru care o buna parte dintre pacientii unui cabinet de psihoterapie apeleaza la aceste servicii. Din pacate stresul puternic la locul de munca, cu consecinte absolut nefaste in viata individului a devenit un fenomen cu relevanta statistica. Psihoterapia se orienteaza spre stimularea mecanismelor de adaptare eficiente pentru un anumit mediu, ori (dupa caz) spre elaborarea resurselor necesare unui alt mediu, mai apropiat de structura de personalitate a persoanei.
Sper ca veti lua masurile necesare pentru recuperare sanatatii si echilibrului cat mai repede, pentru a nu mai consuma inutil energie intr-o actiune de rezistenta la stres, in loc sa o convertiti in combustibil pentru redresare si transformare mentala si comportamentala.

Succes si multa sanatate!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
11-04-2010, ora 16:27
gemi
Nu este medic/terapeut
gemi
PT.D na doctor SIMINA sunt gemi v am trimis adresa mea de mail voiam sa va spun ca azi m am simtit si eu om am mers cu sotul la cumparaturi etc de am iesit afara in lume imi doresc din tot sufletul asa sa fie mereu am inca multe de facut in aceasta viata nu sa mi pling de mila.Copii au viata lor trebuie sa invat sa traiesc si pentru mine.Lumea aceasta e mai frumoasa cind stiu ca exista oameni ca d voastra sa ajute fara nimic in schimb.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul