Stare de Anxietate, Atac de Panica sau alta afectiune?

14-01-2016
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
Buna ziua!

Acum 3 saptamani mi s-a facut rau si am ajuns la urgente, am ajuns pe picioarele mele insa nu prea au vrut sa ma primeasca intrucat nu aratam chiar asa rau.Motivul pentru care am ajuns a fost ca mi s-a facut foarte rau in timp ce eram la facultate, au inceput sa imi transpire mainile, sa fiu agitat, sa am stari de lesin ca si cum nu mancasem nimic, desi mancasem cu 2 ore inainte.Mentionez ca ma mai confruntasem cu aceste stari de vreo 4 ani insa acum parca s-au agravat.Am iesit de la ora, si m-am dus sa imi iau ceva sa mananc, pentru ca stiam ca in trecut doar asa reuseam sa ma calmez.Drumul pana la magazin mi s-a parut foarte lung, nici nu am zis ca nu o sa lesin, mi se uscase gura, tremuram, nu mai gandeam limpede, cu greu am reusit sa inghit un covrig si hop...m-am camat.Am ajusn acasa destul de agitat, nu am reusit sa mananc si asa ca am plecat spre urgente.
A doua zi mi-am facut programare la o clinica privata unde mi-am facut un set complet de analize, puteam sa jur ca sigur am ceva de genul...diabet, hipoglicemie sau macar o anemie usoara, de unde? Nimic...la sange erau analizele perfecte, ecograf perfect, inima...nimic.Am fost diagnosticat cu atac de panica, tuluburare psihoemotionala si o tahicardee sinusala dar am inteles ca nu ar trebui sa imi fac griji.Insa nu sunt convins, cand mi se face foame fac foarte urat, nu mai stiu ce e cu mine, incep sa ametesc, sa am stari de lesin, sa intru putin in panica chiar daca respect toate mesele.De indata ce mananc gata, parca sunt alt om, nu mai am nici o problema, insa traiesc asa cu o frica sa nu ma ia iar vreo criza si tot timpul umblu cu ciocolata dupa mine.Sa fie totul doar in capul meu?
13 comentarii
0
14-01-2016, ora 13:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca starile dv dureaza mai mult de 14 zile, ar trebui sa va adresati unui psihiatru pentru evaluare si tratament.
Tratamentul prescris de psihiatru + o serie de sedinte la psiholog ar constitui rezolvarea optima a problemelor dv.
0
14-01-2016, ora 13:57
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
Cu siguranta o sa fac niste sedinte de psihoterapie.Insa am o teama, as putea suferi de hipoglicemie chiar daca la analize mi-a iesit glucoza in limitele normale?Sau e doar organismul meu care reactioneaza exagerat la starile de foame avand in vedere ca am asociat atacurile de panica cu starile de foame?
0
14-01-2016, ora 14:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu aveti hipoglicemie.
Axietatea si atacurile de panica sunt alt tip de afectiuni care trebuie diagnosticate si tratate de medicul specialist Psihiatru.
Cititi despre Anxietate si atacurile de panica in articolele de pe net si faceti cu titlu informativ un test Anxietate tot pe net sa vedeti informativ unde va situati.
0
14-01-2016, ora 14:13
10madnees10
Nu este medic/terapeut
10madnees10
Am facut teste, si m-am si informat, stiu exact ce inseamna un atac de panica, stiu sa il si recunosc si am inceput sa il si controlez.Insa am aceasta nedumerire, de ce cand mi se face putin foame incep sa fac asa urat si sa ma simt asa slabit, sa transpir in palme, cateodata tremur.Problema mea este de ce starea de foame imi declanseaza aceasta reactie exagerata a corpului.Voiam doar sa ma asigur ca este doar pe fond psihic si nu am fluctuatii de glicemie sau cine stie ce, desi la analize am iesit ok cu glicemia chiar daca nu mancasem nimic si aveam aceleasi stari cu cateva ore inainte sa le fac.Multumesc pentru raspuns!
0
14-01-2016, ora 15:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se intampla des asta la cei cu atacuri de panica si anxietate. Desi poate sa mearga inainte si sa aiba ani intregi glicemia ok.
Eu personal am impresia ca e exact invers. Anxietatea produce foame.
0
22-01-2016, ora 21:46
Alin333
Nu este medic/terapeut
Alin333
Buna seara numele meu este Alin am 32 de ani Am ceva probleme cu tensiunea! O am cam mare iar medicul mi a recomandat amlodipine 5 mg in fiecare dimineatza. Sa zic problemele mele au aparut in urma cu 5 ani la un control Dar ideea este ca de obicei la doctor ma panichez si ma simt agitat! Stiu este tensiune de halat alb, am fost stresat o buna perioada, am facut so atacuri de panica, dupa ce Medicul respectiv mi-a zis ca am Putin tensiunea mare 14/80 in acel moment am inceput da fiu stresat de Acest lucru dupa care mi-am si cumparat un aparut de tensiune, ajunsesem sa fac pe doctorul si sa o masor eu singur dupa care ma panicam ca o am mare, inima este OK am facut ekg, tests la sange este totul bun akm mai am de facut un ecograf cu ultrasunet la rinichi am Putin proteine in urina.pufff akm Nici nu mai stiu ce este si cu tensiunea Asta ori este pshiologic ori pe cale de nu stiu... Daca se poate un raspuns a rog? Mentionez de anul trecut am avut o perioada buna nu mi-am masurat tensiunea delic si am fost bine Dar in aceasta vacanta de iarna m-am lasat de fumat si dupa 2 sapt mi-a Luato creierul nasol pe depresie si anexietate (am facut atacuri de panica si am ajuns pe la spital ca mi am luat tensiunea si era mare 17/8 akm Eu totusi cred ca este si pshiologic pt ca la varsta mea si 75 kg nu cred sa fie probleme... Am multe de zis eu sunt totusi optimist si pozitiv stiu ca sunt ok Dar daca stiti datimi ceva raspunsuri va Multumesc !
0
22-01-2016, ora 21:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate fi pe fond nervos.
Cautati cu atentie pe net si faceti un test de anxietate.
Daca problema e cu tensiunea, trebuie luate medicamente pentru tensiune. Daca problema e cu anxietatea si atacurile de panica, trebuie luat tratament de la psihiatru. Trebuie verificata exact cauza.
0
22-01-2016, ora 22:08
Alin333
Nu este medic/terapeut
Alin333
Va Multumesc de sfat! Problema este ca daca imi Iau tensiunea si cu acest medicament tot este cam mare, nu stiu ce sa mai zic Dar cand simt tensiometrul pe mana ma simt agitat pulsul creste si tensiunea la fel, daca o Iau dupa 5 min ma simt mai bine si nu mai am emotii.:) nush cum sa le numesc Dar nu pot da le controlez! In urma cu 4 ani am fost in Italia iara medicul de acolo mi a zis ca am anexietate si mi a Dar Xanax si aprovel 150mg pe zi, xanaxul l am luat Doar la nevoie atunci cam un an de zile, problema mea a fost prostia Asta sa ma gandesc la tensiune ca o am mare etc si m a dat peste cap am intrat in depresie in acel moment, am fost si la pshiolog dar degeaba imi amintesc ca si atunci nu lucram si stateam acasa, problemele astea mi se intampla Doar cand stau acasa 2-3 saptamani nu ma pot relaxa nu stiu probabil este inutil ce scriu pe aici sunt multe de zis in 5-6 ani de probleme
0
22-01-2016, ora 22:23
Alin333
Nu este medic/terapeut
Alin333
As dorii sa stiu daca mai sunt persoane care se confrunta cu aceleasi probleme?
0
22-01-2016, ora 22:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Foarte multe. Intra pe Sectiunea Psihice si pe sectiunea Tulburari psihice.
Daca iei un xanax iti scade tensiunea ?
0
22-01-2016, ora 22:43
Alin333
Nu este medic/terapeut
Alin333
Nu stiu daca imi scade nu am mai luat de trei ani!
0
23-01-2016, ora 08:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anxietatea e o afectiune care revine in episoade in majoritatea cazurilor. Trebuie tratata cauza nu efectul.
Incearca la nevoie sa iei un xanax si inregistrezi tensiunea dupa 10 minute, 15 minute, vezi cum e.
0
14-02-2016, ora 09:31
Ionut mitran
Nu este medic/terapeut
Ionut mitran
Buna ziua mam cobfruntat si eu cu starea de anxietate stres etc...Aveam stari rele ciudate de oboseala batai mai mari tesiunemare imi era frica sa ies afara sa ma duc la un magazin sa urc niste scari etc.Intr-o seara miam facut ambitia si miam pus cateva intrb singur din care a rezultat ca pur di simplu nu se merita acest efort si am ajuns la o concluzie ca viata este frumoasa.Stiu ca uni mai subtrti si acum in aceste stari dar dau un sfat nu va mai ganditi iesiti afara uitativa la televizor in cat sa va acapareze mintea sa uitati de aceste stari...alearga cel putin o jumate de ora pe zii.Eu de exemplu ma uit la desene animate imi provoaca o stare de liniste de atentie asupra lor si uit complet...Inca un sfat daca inca nu scapati de ele mie mia zis doctora dr familie sa iau aspacardin 1 pe zi adica dupamiaza si un calmogen plant seara este foarte bun a 2 zi esti un om normal chiar pe propia piele am vazuto si nu uitati un lucru anxietatea noi o provocam nu ea deci nu uitati un lucru voi sunteti stapanii pe corpul vostru ci nu inima mintea etc...ca daca noi ne gandim ca daca fac atac de panica daca fac.. daca fac. daca am ceva la inima etc...luati atitudine nu lasati pe maine ce poti face azi.Multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.