Stare de voma

02-01-2012
Ioana94
Nu este medic/terapeut
Ioana94
Buna ziua!De vreo 2 luni am probleme la stomac:am senzatii mari de voma, cateodata o usturime, iar cand ma apuca aceste crize simt furnicaturi la ambele maini, picioare si maxilar.Nu pot manca aproape nimic cand ma iau aceste crize.Am facut analiza la sange pt helicobacter si nu mi-a gasit-o, apoi am facut analiza cu sulfat de bariu si mia spus ca stomacul e usor hiperchinetic.Medicul mia prescris motilium si controloc.Am luat tratamentul timp de 10 zile si tot asa ma simt+ ca am tinut si regim.Acum simptomele sunt mult mai puternice si stagneaza doar cand iau Ospamox.Ce sfat imi dati, ce trebuie sa fac?Sunt niste senzatii foarte neplacute, am pierdut si in greutate.Va rog ajutati-ma.Am doar 17 ani.Multumesc
3 comentarii
0
02-01-2012, ora 18:43
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ospamox este un antibiotic. Dupa simptome cred ca ai o infectie mare in corp, de aceea te si simti mai bine cand iei antibioticul.
Ai cumva carii, sinuzita, te doare gatul ?
Poate este o infectie cu alte bacterii la stomac (de ex. e-coli). Ai cumva si diaree sau ai avut?
Vorbeste cu medicul sa-ti faca analize si sa vada daca ai o infectie digestiva cu e-coli.
Ar fi bine si daca s-ar face o cultura din secretii, pentru a realiza o antibiograma, sa stii la ce antibiotic este sensibila bacteria. Daca nu, poate iti trece cu ospamox, desi nu prea cred.
Daca ai infectie vaginala cu astfel de bacterii, iarasi iti pot da simptome asemanatoare.
Ar fi bine sa faci o analiza de secretie vaginala cu antibiograma. Daca este in tractul intestinal, sunt mari sanse sa fie infectia si in vagin (contaminare din vecinatate).
Cu antibiorgrama de la secretia vaginala (daca iese ceva), vei stii la ce este sensibila bacteria si sa te tratezi eficient.
Simptomele acestea (se inclesteaza maxilarul + furnicaturile), ar putea indica o infectie masiva in corp.
Verifica si daca ai carii.
0
03-01-2012, ora 12:02
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Analiza de secretie vaginala se face dupa ce trec 10 zile de la ultimul antibiotic luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Pentru aceasta analiza - iti spun asta ca sa stii cum se procedeaza in general - nu te speli in vagin si nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare altfel, iarasi poate iesi rezultatul fals negativ.
0
03-01-2012, ora 17:55
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ai cumva apendicul scos? Daca nu, ar putea fi apendicita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Voma si diaree - primul ajutor
  •