starea de frica, respiratie greoaie

11-06-2008
cantor_cristian
Nu este medic/terapeut
cantor_cristian
Buna ziua.Nici nu stiu cum sa incep deoarece este ceva nou ceea ce se intampla cu mine de vreo doua saptamani. Primul simptom l-am avut acum doua saptamani cand dintr-o data am simtit ca respir greu. Simteam ceva in gat sau in capul pieptului si respiratia era dificila. Am observa ca, daca incercam sa expectorez apoi era mai bine. Precizez ca nu expectoram decat foarte putin mucus si era normal fara o culoare anormala. Am fost la doctor, mai exact la policlinica ptr boli respiratorii unde, dupa ce am facut radiografie la plamani m-i sa spus ca nu am absolut nimic si ca pot avea aceste simptome de la stres sau din cauza faptului ca mananc foarte mult iaurt. Pe zi beau cam 5 cutii de 450 grame. In sfarsit...in urma acestei stari am inceput sa simt senzatie de frica, de panica si nu stiu ce as putea sa fac in privinta asta. Cum simt ca respiratia este dificila ma sperii si incep sa transpir, simt o stare de neliniste foarte neplacuta.as putea sa zic mai exact ca mi-e frica ca nu as mai putea respira si de-abia ma stapanesc sa nu intru in panica. Ce ar putea determina aceasta insuficienta respiratorie ? Si unde ar trebui sa ma adresez daca la ORL si apoi la sectia de pneumologia si nu au gasit nimic deosebit in afara de faptul ca am amigdalele putin cam mari si deviatie de sept.
5 comentarii
0
22-06-2008, ora 00:00
Cori100
Nu este medic/terapeut
Cori100
Eu cred ca primul pas pe care l-ai facut atunci cind ai simtit acea greutate in respiratie, acela de aface radiografia pulmonara a fost cel mai bun prim pas. Daca radiografia este in regula, trebuie sa-ti iasa din cap ca ar putea fi ceva pulmonar. Problema se pare ca este neuro vegetativa. Mai nou, la simptomele clasice daca le pot spune asa, adica atac de panica. tremur, transpiratii, ameteli, vertij samd, am observat ca oamenii se pling si de aceasta respiratie greoaie. Te-as sfatui sa te linistesti. Fa exercitii de respiratie, se gasesc pe net, citeste rugaciuni, spera ca situatia va reveni si va fi ca inainte de acest incident.
0
08-06-2009, ora 08:26
cristina004
Nu este medic/terapeut
cristina004
precizez ca abuzul de iaurt si lapte, poate deveni intocsicatie ( abuz de lactate )-
0
24-06-2009, ora 22:26
marius nirastean
Nu este medic/terapeut
marius nirastean
buna ziua am acuzat dureri la spate vreo 3 saptamani azi am facut o raza si mia spus ca am pneumonie usoara la ambi plamani POSIBIL mentionez ca nu am facut febra sau altte simtome in afara de o durere in spate mai altfel decat o durere reumatica dupa cele 7 zile de tratament as repeta o noua raza pt linistea mea la ce interval se fac razele 2 saptamani cumva astept un raspuns din partea unui specialist. multumesc a am uitat probleme cu spatele am de multi ani dureri de spate reumatice spondeloze cred
0
24-06-2009, ora 23:04
cristina004
Nu este medic/terapeut
cristina004
draga.cristian_cantor sint un pacient ca si tine dar am citit despre problema ta iti pot spune ca laptele daca il bei in cantitati mari iti poate produce rau.exces de lactate eu iti recomand sa te duci la medic endocrinologia unde poti sa ai probleme cu tiroida incearca si asa fati o radiogarfie la git.sau fatti analizele acolo se vad numai decit - iti doresc baftta si numai bine cristina
0
28-03-2013, ora 21:43
cry_cristina
Nu este medic/terapeut
cry_cristina
Buna! Ma confrunt si eu cu aceleasi probleme ca si cristian_cantor. La mine totul a pornit in urma cu un an, cand am facut un atac de panica. De atunci am avut 3 perioade cam de o saptamana in care am respirat ff greu. Iar in ultimul timp am senzatia ca respir greu mai tot timpul, simt o nelinistite continua si o incordare la nivelul stomacului. Cum simt ca respiratia este dificila ma sperii si mi-e frica ca nu as mai putea respira si de-abia ma stapanesc sa nu intru in panica. E groaznic pt ca imi afecteaza activitatile zilnice. Mi-am facut radiografie la plamani si spirometrie si sunt ok. Mi-am facut si analize pt glanda tiroida si intr-adevar valoarea ATPO este mai mare si mi s-a spus la endocrinologie ca AR PUTEA FI O CAUZA. Imi poate recomanda cineva la ce medic as mai putea merge?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.